View Full Version : Soykırım Yapılmadığını Amerikalılar da Öğrensin
Dear .......
I am writing to express my concern about the attempts of the Armenian-American community to characterize the intercommunal warfare between Armenians and Turks during collapse of the Ottoman Empire as a "genocide." This issue touches me deeply on a personal level because my family - a Turkish Muslim family from Central Turkey - faced starvation during that time when Armenians were conspiring with British, French, Greek, and Russian invaders to wipe out the Turkish state. Historian Justin McCarthy in his book "Muslims and Minorities: The Population of Ottoman Anatolia and the End of the Empire" estimates that over 2.5 million Muslims were killed during this time frame, and Ottoman Archives document over 500,000 Turkish deaths at the hands of Armenians alone . Families of my friends still tell about how they fled from the Armenians, and how their grandfather was the only child to survive the Armenian killings. Can you imagine what it would be like for your entire family to be slaughtered - mother, father, sisters and brothers - but for you to be the only survivor? And can you imagine for what it would then be like for your countrymen to be accused of genocide when they themselves were being massacred?
The massacre of Turks by Armenians is documented by not just Turkish sources and eyewitness accounts, but also by foreign observers, historians, and even Armenians themselves, bragging of their deeds. Here are just a few examples:
- “ The Moslems who did not succeed in escaping [the city] were put to death..." ( Grace H. Knapp, “The Tragedy of Bitlis,” 1919, pp. 146.)
- "Few Americans who mourn and justly, the miseries of the Armenians, are aware that till the rise of nationalistic ambitions, beginning with the seventies, the Armenians were the favored portion of the population of Turkey, or that in the Great War, they traitorously turned Turkish cities over to the Russian invader; that they boasted of having raised an army of one hundred and fifty thousand men to fight a civil war, and that they burned at least a hundred Turkish villages and exterminated their population." ( John Dewey , “The Turkish Tragedy”, 1929)
Every year Armenians commemorate 24 April, 1915 as the beginning of a "genocide", but the truth is that even before that date, Armenians began the systematic killing of Muslims in the city of Van, Turkey. Indeed, the Armenian newspaper Gochnak, in its May 24, 1915 issue published in America, openly boasted that “only 1,500 Turks remain in Van.”
It was this wide-scale massacre perpetrated by the Armenians, and to other massacres that followed in Kars, Erzurum, Erzincan and other eastern Turkish cities, that prompted the Ottoman Sultan to order the relocation of Armenians away from the frontlines to the outskirts of the Empire. At no time was there ever an order or intent of "genocide". Armenians today try to portray themselves as “innocent victims,” but the truth is that they were combatants in a war to carve up the Ottoman Empire. To quote from the January 27, 1919 letter of Armenian General Boghos Nubar to the editor of the Times of London : “Armenians have been belligerents de facto, since they indignantly refused to side with Turkey.” In his letter, Nubar also glorifies the 5,000 plus Armenians in the French Legions, the “150,000 Armenians in the Russian armies,” and the “50,000 Armenian volunteers under Andranik, Nazarbekoff, and others [who] fought for four years for the cause of the Entente” and then asks on behalf of the Armenian National Delegation “that the Armenian nation…be recognized as a belligerent.”
Who are the Armenians trying to fool? Any objective reading of the historical evidence shows one undeniable truth: Armenians chose to fight against the Ottoman Empire due to their aspirations of establishing a “Greater Armenia” out of the ruins of the Ottomans. To do so, they massacred Turks, and in the process some Armenians were killed in reprisals or died due to harsh war conditions, some were relocated to other parts of Turkey, and some fled to other countries, such as Russia, Europe, and America.
Allegations that 1.5-2.5 million Armenians were killed is just plain ludicrous since there weren't even that many Armenians in the whole of Anatolia. Armenian population estimates for before World War I range from 1.056 million (British Annual Register) to 1.555 million (French Yellow Book). Even during the Paris Peace Conference in 1919, Armenian representatives did not claim that many deaths, giving an estimate of 600,000 to 800,000. Armenian allegations are not only inconsistent with their allegations of the past, but their past allegations were rejected for lack of evidence. To quote British Ambassador Sir A. Geddes, “I regret inform your Lordship that there was nothing therein which could be used as evidence against the Turks who are being detained for trial at Malta” and Lord Curzon, “The Armenians tried to deny the massacres [of Turks] and put the blame on the Turks, but all was in vain.” (in M.K. Oke, “The Armenian Question,” pp. 136 and pp. 208, respectively)
Mr. President, April 24, 1915 marks not the beginning of some fictitious genocide plan, but the beginning of massacres of Muslims and years intercommunal warfare, at the end of which hundreds of thousands of Turks and Armenians lay dead. Please do not add more pain to the memories of Turkish families by forgetting their loved ones, and accusing their forefathers of a genocide they did not commit. Armenian-Turkish rapprochement will be possible not by one-sided accusations, but by proclamations that recognize the whole truth. It is only then that healing on both sides can begin.
Very Respectfully,
Ad-Soyad
Bunu birgün bütün dünya görecek. Aslında biliyorlar ama neyse...
Bu kampanyaya hep beraber destek olalım. Sesimizi duyurabileceğimiz yere kadar haykıralım.
Teşekkürler Sn.balaban .
Sevgili balaban elinize sağlık ,mümkünse şunun tercümesini siz ya da ingilizcesi olan biri koysa da biz de istifade etsek.Özeti olsa bile şahsen ben oduna:vurkafa: :vurkafa: yeterli olur.Şimdiden teşekkürler.
Sevgili balaban elinize sağlık ,mümkünse şunun tercümesini siz ya da ingilizcesi olan biri koysa da biz de istifade etsek.Özeti olsa bile şahsen ben oduna:vurkafa: :vurkafa: yeterli olur.Şimdiden teşekkürler.
Özeti lazım değil, verdiğim adreslere gönderirseniz sonra özetini de yaparım:)
Aşağıdaki Metin de Hürriyet gazetesinin hazırladığı metin. Kongre üyeleri için hazırlanmış. Adresler de Hürriyette var. Ben de bendeki adresleri buraya göndereyim. İlgilenmenizi ve gerekli hassasiyeti göstermenizi rica ederim.
Dear Member of Congress,
As citizens of the Turkish Republic , it is our sincere desire that the HR 106 draft is withdrawn and dropped from the agenda indefinitely, as it deserves.
This draft needlessly drags the US Congress into a period where history and propaganda are mingled. It also attempts to legislate a controversial historic issue and overstrains the Congress jurisdiction. The Turkish Republic , a 60-year ally of the US , is unfairly and unjustly blamed for events that are claimed to have occurred in 1915.
These efforts also ignore calls by the Turkish Government and the Turkish Parliament. Both invited all interested historians to research all the relevant archives and records and reach a joint conclusion on what exactly happened. Turkey still expects a positive response to this initiative. Historic events need to be tackled by historians and not by elected public officials. Politicians should determine the future not the past. Moreover, there are two sides in this issue.
We understand that the aforementioned draft is a by-product of domestic US politics. The interest groups that are campaigning for this resolution may be your electorates. We Turks may not have the matching electorate and vote numbers, nor the lobbying power. Still, we are 70 million Turks honorably living in a strategically important geography for centuries. This geography is also deemed vital for US interests.
Similarly, millions of our Turkic brethren In Eurasia, the US, Europe, the Middle East , Balkans and elsewhere are monitoring these developments very closely.
We expect that the US Congress will avoid insulting the Turkish nation, especially at a time when the US needs friends in our geography.
Turkish Nation is expecting a friendship message from the US .
Özeti lazım değil, verdiğim adreslere gönderirseniz sonra özetini de yaparım:)
Zamanında kopya çekerek geçince bu hallere düştük,eşşeklik bâki kaldı.:) Şimdi de kafa almıyo.:yes:
Hürriyet gazeteside bu konuda bir kampanya başlatmış. F.ÇEKİRGE kampanya hakkında kısa bir açıklama yapmış. (Altta video görüntüleride var.)
http://www.hurriyet.com.tr/anasayfa/#
Nancy Pelosi - En önemlisi bu hanım. Kesinlikle oyları toplamak için Ermeni yanlısı politika izliyor. İsterseniz e-mail, isterseniz normal posta gönderin.
http://www.house.gov/pelosi/contact/contact.html
Fax: 202-225-8259
Adres:
Hon. Nancy Pelosi,
2371 Rayburn HOB, Washington, DC 20515, USA
Hürriyet gazeteside bu konuda bir kampanya başlatmış. F.ÇEKİRGE kampanya hakkında kısa bir açıklama yapmış. (Altta video görüntüleride var.)
http://www.hurriyet.com.tr/anasayfa/#
Sağol dostum,yarın ilk iş bu.:yes: Önce Vatan.Sonra can,sıra gelirse canan.:)
Sevgili balaban buna ek bi numara var mı?Ülke kodu falan.
Sağol dostum,yarın ilk iş bu.:yes: Önce Vatan.Sonra can,sıra gelirse canan.:)
Sende sağolasın.
Elbette Önce Vatan. Vatansız canı cananı neyleyim
Nancy Pelosi - En önemlisi bu hanım. Kesinlikle oyları toplamak için Ermeni yanlısı politika izliyor. İsterseniz e-mail, isterseniz normal posta gönderin.
http://www.house.gov/pelosi/contact/contact.html
Adres:
Hon. Nancy Pelosi,
2371 Rayburn HOB, Washington, DC 20515, USA
Sevgili balaban buna ek bi numara var mı?Ülke kodu falan.
Adreste Washington DC - USA yazıyor.
Senatör ve temsilcilerin listesi
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6063387.asp?gid=48
Senatör ve temsilcilerin listesi
Yalnız bütün adreslere tek tek göndermek gerekiyor. Biraz sıkıntılı iş.:cry:
Vice President Richard Cheney: vice_president@whitehouse.gov
Yalnız bütün adreslere tek tek göndermek gerekiyor. Biraz sıkıntılı iş.:cry:
Karınca birgün Hac'ca gitmeye karar vermiş. Arkadaşları
-Ya orası çok uzak gidemezsin ki demişler Karınca
-Olsun o uğurda ölürüm ya demiş
Evet doğru belki hepsine gönderemeyiz ama sesimizi birkaçına duyururuz. Ya da o uğurda ölürüz.
Karınca birgün Hac'ca gitmeye karar vermiş. Arkadaşları
-Ya orası çok uzak gidemezsin ki demişler Karınca
-Olsun o uğurda ölürüm ya demiş
Evet doğru belki hepsine gönderemeyiz ama sesimizi birkaçına duyururuz. Ya da o uğurda ölürüz.
beni yanlış anladınız, ben yapamayız demedim. Biraz zahmete girmek gerekiyor dedim. Ben bir yandan yazıyorum diğer yandan gönderiyorum.:)
Senatörlerin mesajları bitsin başka adresler de vereyim. Ben bütün senatörlerin, bir çok gazetenin adresini temin etmiştim.
beni yanlış anladınız, ben yapamayız demedim. Biraz zahmete girmek gerekiyor dedim. Ben bir yandan yazıyorum diğer yandan gönderiyorum.:)
:) Ben o kıssa yı belki ''Liste çok kabarıkmış faydası olmaz'' diye düşünen arkadaşlarımız olursa diye yazmıştım. :)
topiği üst sıralara taşıyalım. göze çarpsın :)
mail atmak zahmetli ama... Kolay ne var ki.
Teşekkürler sn. balaban
bu topik sayın balaban ın ne kadar duyarlı oldugunun bir göstergesi...tabi hissenetin ve hissenet in üyelerinin...iş başına arkadaşlar...
Hürriyet Gazetesinde yer alan toplu mesaj gönderme linkinden farklı pc'lerden de yararlanabilirsiniz. Böylece birden fazla mesaj göndermiş olursunuz.
Çetin Sürel
06-03-2007, 00:26
sn balaban
ilk gönderinizi -sf.nancy@mail.house.gov-adresine mail atsak yeterli sanırım...,
tamam cevaba gerek kalmadı...
yeni açtım pc yi Karahan ın uyarısını gördüm.
forumdaşlara kolay gelsin!
ally_mcbeal
06-03-2007, 00:33
çok posta giderse türklerin bu konuda ne kadar hassas olduğunu da anlamış olurlar herhalde... orda lobi çalışması (ermeniler gibi) yapamıyoruz bari burdan e-postalarla yetişelim. duyurunuz için teşekkürler sn balaban.
sn balaban, topic ve katkılarınız çok isabetli olmuş.
yalnız,sn.balaban 'ın belirttiği gibi metini her kişinin ayrı ayrı yazması ,zaman kaybı nedeniyle en azından ertelemeye neden olaması çok muhtemeldir.
tembellik gibi gelmesin ama , bir forumdaşımızda yazılmış mevcut metin varsa ve forumdaşlarla paylaşmayı uygun görürse, mail olarak iletilirse kaatkı oranı çok artacaktır diye düşünüyorum.
sn balaban, topic ve katkılarınız çok isabetli olmuş.
yalnız,sn.balaban 'ın belirttiği gibi metini her kişinin ayrı ayrı yazması ,zaman kaybı nedeniyle en azından ertelemeye neden olaması çok muhtemeldir.
tembellik gibi gelmesin ama , bir forumdaşımızda yazılmış mevcut metin varsa ve forumdaşlarla paylaşmayı uygun görürse, mail olarak iletilirse kaatkı oranı çok artacaktır diye düşünüyorum.
İlk sayfada 2 ayrı metin var. hangisini istiyorsanız kullanın. Ordan kopyalayabilirsiniz.
Serenler
06-03-2007, 09:03
Elinize emeğinize sağlık sevgili Balaban.
Biz de gereğini yaptık.
Sinek Vale
06-03-2007, 12:07
Merhaba,
Bilmeyen arkadaşlar için bir link vermek istiyorum.
Sn. balaban belki yazdığı yazıya bunu da ekler.
http://www.ermenisorunu.gen.tr/english/intro/index.html
Sevgiler...
Güzel çalışmalar bunlar ama çok fazla katılamıyorum maalesef. benim fikrime göre anlamı olmayan gereksiz çalışmalar bunlar. Burada birçok kez bir takım politik konularda tartışmaları takip ettim. Yok Irak'a kuzeyden girilmesine izin verilmesin (1 mart tezkeresinin çıkmamasının getirdiği acıları doğudaki insanlarımız ve Türkiye bugün yaşıyor maalesef), yok oraya buraya asker göndermeyelim geçmişte şunlar bunlar oldu, ermeni soykırı zart zurt.. tüm firkirlerimiz geçmişe dayanıyor, ondan güç alıyor... ama bugünü atlıyorsunuz arkadaşlar..
burada küçük kızın lağım çukuruna düşmesiyle ilgili bir topik, bir protesto göremedim.. ya da karayollarını yolu yanlış inşa etmesi sonucun ölen insalanrın haklarını savuna bir konu başlığını da göremedim.. ya da, chp'nin iazlediği yolun yanlış olduğunu bu nedenle AKP'nin gün geçtikçe güç kazandığını ve bu nedenle CHP'yi protesto eden bir yazışma olmadı.. ya da ben göremedim... insanları öldüren ama 1 yıldan az yatan katilleri serbest bırakan yargıçlarımıza yönelik protestolar da göremedim.., bazı partiler milliyetçilik kisvesi altında ırkçılık yaptıklarını göreni ve bunu protesto edeni de göremedim.. varsa yoksa ermeni soykırımı, yok efendim hepimiz hrantız hepimiz ermeniyiz denilirmiymş falan filan..
tamam protestomuzu yapalım, evet bence de o zaman ki şartları dikkate alındığında soykırım yoktu.. evet bu zamanki şartlar dikkate alındığında ve bugün buna benzer bir zorunlu göç yaptırılmış olsa soykırım denilebilirdi.. ama o zaman farklıydı.. bunlar kabulüm.. protesto edelim..
ama lütfen, bugünkü gelişmelere, bugün içinde yaşadığımız ve hergün okuduğumuz sorunlara da eğlelim biraz...!
Yarınımızı da düşünerek, çocuklarımızı da düşünrek hareket edelim. onlara daha güzel bir türkiye bırakmak için çaba sarfedelim..
sadece fikrini söylediği için (doğru veya yanlış demiyorum) dava açılıyor kenan evrene.. işte bunları protesto edelim. hatalı olabilir, sevmiyor olabiliriz.. ama herkesin her fikrini açıklamaya hakkı vardır..!! hakkı olmalıdır...
Geriye gidiyoruz arkadaşlar.. ileriye değil...!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Geçmiş ile ilgili polemiklerimizi bir kenara bırakalım, bugünü ve yarınımızı düşünelim lütfen. Acilen...!!!!!!!!
Sinek Vale
06-03-2007, 12:44
Sn. CopyCat,
Yazınızda haklı olduğunuz konular var elbet.
Ancak önemli gördüğünüz konularda forumda bir başlık açmanıza bir engel de yok. Sn. balaban bu konuya değinmek istemiş ve bir çalışma yapmış, siz de önemli gördüğünüz konular için başka bir başlık açın. Ne kadar duyarlılık gösterileceğine eminim siz bile şaşıracaksınız.
Sonuçta Sn. balaban'ın da dediği gibi, her şeyi başkasından beklememek lazım.
Sevgiler...
1- Dilara'yı kim öldürdü başlığı sanırım gözünüzden kaçtı.
2-Bu forumda siyaset yasaktır.
Çünkü yazılana değil yazana cevap verilmiş,
kimse kimseyi ikna edip,
fikrini benimsetememiş,
sonu hep huzursuzluk ve kavga olmuştur.
3-Çoluk çocuğa yaşanacak
bağımsız ve müreffeh bir ülke bırakılabilmesi için
gündem bölümünün onlarca başlığında
zaten fikirler paylaşılmakta ve kendisini sorumlu hisseden
her vatandaş elinden geldiğince birşeyler yapmaktadır.
İnsanların kendi vakitlerinden çalıp buraya birşeyler taşıması
zaten ülkenin geleceği için yapılan küçük de olsa bir mücadeledir.
Bu ülkenin geçmişini karalayıp
geleceğini elinden almaya kalkmasalar
bunları tartışmaya zaten gerek olmayacaktır...
Sayın Lutas ve Sayın sinekvale'ye seviyeli tepkileri için teşekkürler.. sadece farklı bir bakış açısı gündeme getirmeye çalıştım o kadar.. gerçekten gündem o kadar saptırılıyor ki burnumuzun dibinde olanları görmez hale geliyoruz..
Saygılar,
burada küçük kızın lağım çukuruna düşmesiyle ilgili bir topik, bir protesto göremedim.. .
Peki bu ne :)
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=15365
Sayın CopyCat; rica ederim.
Herkes kendine yakıştığı gibi davranır.
Dün de üçbeş seviyeli(!) kanalda
edison cennete gidermiymiş
oflu hoca bilmem ne demişi
görünce;
Fatih'in İstanbul'u alırken
bizansta "melekler dişi midir erkek midir"
tartışmalarının yapıldığı aklıma geldi.
Herhalde topluca bize ninni söylendiğini
artık anlamayan kalmamıştır...
İnsanları sabah 8 akşam 8 ekmek derdine
düşürürseniz,geri kalan vakitte de boş boş
tv saatleri koydunuz mu;
okumayan sorgulamayan tarihini bilmeyen,
dostunu düşmanını hala seçemeyen,
5 yılda bir 5 dakika ülkesi için birşeyler yapan
toplum mühendisleri için büyük başarı sayılacak
...uykularında bir kalabalık elde etmiş olursunuz.
Petrolünüzü de,telekomunuzu da,bankanızı da
sonunda toprağınızı da alırlar da;
yine bu morfinden kurtulamaz insanlar.
İlla dibe mi vurmak lazım hareket etmek için,
bir kurtuluş savaşı mı lazım uyanmak için...
Geçmişe takılıp kalmamalarını, ermenilere de söylermisiniz sn.copycat
Bunu unutmanın bizce bir sakıncası yok.
Peki bu ne :)
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=15365
Kafasını eğmiş gülümseyen sarı yuvarlık bir yüz..:)
Geçmişe takılıp kalmamalarını, ermenilere de söylermisiniz sn.copycat
Bunu unutmanın bizce bir sakıncası yok.
Onlar takılsın uğraşsın.. fare dağa küsmüş, dağın haberi olmamış...
Onlar takılsın uğraşsın.. fare dağa küsmüş, dağın haberi olmamış...
Ermeniler tüm dünyaya "spor" olsun diye kabul ettiriyor değiller diye biliyorum. :notr: şimdi tepki vermezsek daha sonra (tüm dünya kabul edince) bizden taviz istenmeyecek mi acaba ?:düsün:
Ermeniler tüm dünyaya "spor" olsun diye kabul ettiriyor değiller diye biliyorum. :notr: şimdi tepki vermezsek daha sonra (tüm dünya kabul edince) bizden taviz istenmeyecek mi acaba ?:düsün:
taviz? nasıl bir taviz olabileceğini düşünüyorumm aklıma birşey gelmiyor. ancak tazminat isteyebilirler ailelerine sanırım. başka ne olabilir inanın bilmiyorum.
aslında güzel bir konu. neden karşı çıkıyoruz? diyelim ki kabul ettik. soykırım vardı dedik. ne olur? bilen var mı? veya amerika kabul etti diyelim.. halihazırda kabul eden başka ülkeler var zaten. ne olur bu durumda?
bence bunu da düşünmemiz, tartışmamız lazım. her sonuca hazırlık olmakta fayda var. bizler borsacıyız...!
peki oldu. olmayan bir şeyi kabul edip, tazminat ve toprak verelim :)
peki oldu. olmayan bir şeyi kabul edip, tazminat ve toprak verelim :)
toprak biraz zor.. Almanya bugün Lichtenstein konumunda olurdu yoksa :)
toprak biraz zor.. Almanya bugün Lichtenstein konumunda olurdu yoksa :)
diğerleri (soykırım+tazminat) tamam, yani kabul ediyorsunuz da, toprakda sorun var anlaşılan.:) :)
neyse topiği daha fazla konusu dışına çıkarmayalım. size iyi günler.
http://img157.imageshack.us/img157/820/dilarabk9.jpg (http://img157.imageshack.us/my.php?image=dilarabk9.jpg)
Oldukça esprili bir cevap. Anacak bu konu espri yapılacak kadar basit ve hoş değil maalesef.
taviz? nasıl bir taviz olabileceğini düşünüyorumm aklıma birşey gelmiyor. ancak tazminat isteyebilirler ailelerine sanırım. başka ne olabilir inanın bilmiyorum.
aslında güzel bir konu. neden karşı çıkıyoruz? diyelim ki kabul ettik. soykırım vardı dedik. ne olur? bilen var mı? veya amerika kabul etti diyelim.. halihazırda kabul eden başka ülkeler var zaten. ne olur bu durumda?
bence bunu da düşünmemiz, tartışmamız lazım. her sonuca hazırlık olmakta fayda var. bizler borsacıyız...!
1- Bütün dünya ülkeleri tarafından ırk düşmanı, soykırımcı, katil olarak adlandırılmayı ve tanınmayı sindirebiliyor musunuz?
2- Türkiye basitçe açıklamaya çalıştığınız olası tazminatları ödeyebilir mi? Ekonomi ne olur? Ödeyemez ise nasıl bir yaptırım uygulanır herhangi bir fikriniz var mı?
Daha ülkem insanına anlatamamışız ki ,yazık.Elin oğlu nasıl anlasın.Neyini düşünecez,düşüncede gevşeme oldu mu, o olay zaten bitmiş demektir.Mücadele önce beyinde başlar.Haklı olduğumuz bi davada hep böyle alıştıra alıştıra haksız duruma düşmedik mi?Misak-ı milli sınırları içindeki kerkük-musul nasıl kaybedildi.2.dünya harbine kadar ingiliz petrol şirketleri Osmanlının tüm varislerine oradan hak verdi,ödeme yaptı.Çünkü Sultan Abdülhamit Han Hz.'lerinin şahsi tapulu malıydı oraları.Gevşek düşünceler,takipsizlik ve vurdumdumazlıklar sonucu elimizin içinden su gibi akıp gittiler.Elin gavuru binlerce KM uzaklıktan gelip oralardan nemalanır oldu.:grrr: Biz de mal gibi baka kaldık.
Güzel çalışmalar bunlar ama çok fazla katılamıyorum maalesef. benim fikrime göre anlamı olmayan gereksiz çalışmalar bunlar. Burada birçok kez bir takım politik konularda tartışmaları takip ettim. Yok Irak'a kuzeyden girilmesine izin verilmesin (1 mart tezkeresinin çıkmamasının getirdiği acıları doğudaki insanlarımız ve Türkiye bugün yaşıyor maalesef), yok oraya buraya asker göndermeyelim geçmişte şunlar bunlar oldu, ermeni soykırı zart zurt.. tüm firkirlerimiz geçmişe dayanıyor, ondan güç alıyor... ama bugünü atlıyorsunuz arkadaşlar..
burada küçük kızın lağım çukuruna düşmesiyle ilgili bir topik, bir protesto göremedim.. ya da karayollarını yolu yanlış inşa etmesi sonucun ölen insalanrın haklarını savuna bir konu başlığını da göremedim.. ya da, chp'nin iazlediği yolun yanlış olduğunu bu nedenle AKP'nin gün geçtikçe güç kazandığını ve bu nedenle CHP'yi protesto eden bir yazışma olmadı.. ya da ben göremedim... insanları öldüren ama 1 yıldan az yatan katilleri serbest bırakan yargıçlarımıza yönelik protestolar da göremedim.., bazı partiler milliyetçilik kisvesi altında ırkçılık yaptıklarını göreni ve bunu protesto edeni de göremedim.. varsa yoksa ermeni soykırımı, yok efendim hepimiz hrantız hepimiz ermeniyiz denilirmiymş falan filan..
tamam protestomuzu yapalım, evet bence de o zaman ki şartları dikkate alındığında soykırım yoktu.. evet bu zamanki şartlar dikkate alındığında ve bugün buna benzer bir zorunlu göç yaptırılmış olsa soykırım denilebilirdi.. ama o zaman farklıydı.. bunlar kabulüm.. protesto edelim..
ama lütfen, bugünkü gelişmelere, bugün içinde yaşadığımız ve hergün okuduğumuz sorunlara da eğlelim biraz...!
Yarınımızı da düşünerek, çocuklarımızı da düşünrek hareket edelim. onlara daha güzel bir türkiye bırakmak için çaba sarfedelim..
sadece fikrini söylediği için (doğru veya yanlış demiyorum) dava açılıyor kenan evrene.. işte bunları protesto edelim. hatalı olabilir, sevmiyor olabiliriz.. ama herkesin her fikrini açıklamaya hakkı vardır..!! hakkı olmalıdır...
Geriye gidiyoruz arkadaşlar.. ileriye değil...!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Geçmiş ile ilgili polemiklerimizi bir kenara bırakalım, bugünü ve yarınımızı düşünelim lütfen. Acilen...!!!!!!!!
Aslında mesajınıza cevaplar verilmiş ama eksik kalmış.
Nereye gittiğimizi bu topikte aramanız yanlış. Bu topikle bir yere gitmeye çalışmıyoruz. Her protesto girişimine sizin gibi ileriyi! görenler girip bir şekilde konuyu çarpıtıyor.
Eğer protestoyu yanlış buluyorsanız veya başka bir konuda protesto mesajları gönderme gereği duyuyorsanız; bununla ilgili araştırma yapar, gerekli adresleri verir, topiği açarsınız.
Geçmişte yaşamıyoruz. İleriyi görebilmenin ilk şartı bu günü doğru yorumlamaktır. Bu günü yorumlarken de sadece bulunduğunuz ülkeye değil, sizi etkileyebilecek diğer ülkelerin uyguladığı politikalara ve bunların size etkilerine de bakarsınız.
Hiç bir yaptırımı olmasa da; bir çok ülke arşivinde Türklerin değil Ermenilerin katliam yaptığını gösteren belgeler olduğunu bile bile bize "soykırım yaptınız" diye diretmeleri hoşuma gitmiyor. Sizce bu dayatma durup dururken yapılır mı?
Aslında biz bu topikte, aşağıdaki linktekileri yapıyorduk.
Üşenmeyin lütfen mesaj gönderin.
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=15428
http://www.karabakh.co.uk/video2.shtml
Ermenistan’ın işgali altında bulunan Dağlık Karabağ bölgesinde 26 Şubat 1992’de neler olmuştu?. Azeriler tarafından ‘Kafkasların Milosevic’i; Ermeniler tarafından ‘Karabağ Kahramanı’ olarak nitelenen günümüzün Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’ın direktifleriyle Ermeni silahlı güçleri tarafından, hem de uluslarası basının gözleri önünde Hocalı’da gerçekleşen ‘Azeri Soykırımı’nı bugün kaçımız hatırlıyor?.
Taşnak ve Ermeni diasporasinin büyük desteğiyle, Nisan 1998’de iktidara geçen Koçaryan, Hocalı katliamının mimarlarından olduğunu unutmuş olmalı ki, ilk iş olarak Türkiye’ye yönelik sözde ‘soykırım’ iddialarının dünya üzerinde tanınmasını Ermenistan'ın en önemli dış politika hedeflerinden biri olarak açıkladı.
Oysa, bizi mesnetsiz iddialarla suçlayanlar; ‘Büyük Ermenistan’ hayalini gerçekleştirmek uğruna, tek suçları Ermenilerin nüfusça yoğunlukta olduğu Azerbeycan’ın Karabağ bölgesinde yaşamak olan ‘Azeri’lere bakın neler yaptılar.
Babası gözleri önünde öldürülen ve katliam sırasında 8 yaşında olan Hezangül Emirova, olay günü Ermeni askerlerin babasını önce bir ağaca bağladığını söylüyor, “ sonra Ermeni askerler, babamdan, Karabağ’ın Ermeni toprağı olduğunu söylemesini istedi. Babamın ‘3 çocuğum var, üçünü de öldürseniz söylemem.’ demesi üzerine Ermeni askerleri babamın üzerine benzin dökerek onu diri diri yaktılar.” diyor gözleri yaşlı...
Üstelik, yabancı basın da olayları gözlemlemiş.Temmuz 1995’te Srebrenitsa’da olduğu gibi.3 Mart 1992’de BBC1 Morning News saat 07.37 yayınında durumu şöyle aksettirmiş; “Canlı yayın muhabirimiz 100 den fazla Azeri erkek, kadın ve bebek dahil olmak üzere çocuk cesetleri gördüğünü ve bunların başlarına yakın mesafeden ateş edilerek öldürüldüğünü rapor ediyor.”
16 Mart 1992 tarihli Newsweek’te Pascal Privat ve Steve Le Vine tarafından hazırlanan haberde katliam şu şekilde yansıtılmış: “Geçtiğimiz hafta Azerbeycan yine bir morgun mahzeni gibiydi; bir caminin arkasına geçici olarak kurulmus morga sürüklenerek getirilmiş düzinelerce ceset ve yas tutan mülteciler.Bunlar 25 ve 26 Subat tarihinde Ermeni kuvvetleri tarafından istila edilen Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı köyünün Azeri sakinleriydi. Cesetlerin çoğu kaçmaya çalışırken yakın mesafeden vurulmuştu, bazılarının yüzleri paramparça idi, bazılarının kafa derileri yüzülmüştü…”
Bugün sadece bir avuç Azeri’nin “Unutmadık!”, “Unutturmayacağız!” çığlıklarını kim duyuyor ki? Halbuki, üzerinden sadece 14 yıl geçmiş, sanki 114 yıl geçmiş gibi, unutuldu bile.Biz, gündeme oturan taze katliam haberlerini izlerken, vahşete tanık olanların ‘o gece’yi unutması mümkün değil ...
Hocalı katliamına tanık olan ve daha sonra Beyrut’a yerleşen Ermeni gazeteci Daud Kheyriyan, ‘For the Sake of Cross’ (Haçın Hatırı İçin) isimli kitabında (Sayfa: 62-63) vahşeti şöyle anlatıyor: ”...Gaflan denen ve ölülerin yakılmasıyla görevli Ermeni grup, Hocalı’nın 1 kilometre batısında bir yere 2 Mart günü 100 Azeri ölüsünü getirip yığdı. Son kamyonda 10 yaşında bir kız çocuğu gördüm. Başından ve elinden yaralıydı. Yüzü morarmıştı. Soğuğa, açlığa ve yaralarına rağmen hálá yaşıyordu. Çok az nefes alabiliyordu. Gözlerini ölüm korkusu sarmıştı. O sırada Tigranyan isimli bir asker onu tuttuğu gibi öteki cesetlerin üstüne fırlattı. Sonra tüm cesetleri yaktılar. Bana sanki yanmakta olan ölü bedenler arasından bir çığlık işittim gibi geldi. Yapabileceğim bir şey yoktu. Ben Şuşa’ya döndüm. Onlar Haç’ın hatırı için savaşa devam ettiler.”
Vuslat Aliyev’e göre, Eylül 1991’de Karabağ bölgesi Ermeniler’in eline geçmeden önce Hocalı’da 7000 Azeri Türk yaşıyordu. Halkın Ermeni zulmünden kaçmasıyla, Azeri Türk nüfusu 3000’e düşen Hocalı sokakları, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece kan gölüne dönmüs ve Türk nüfusun 613’ü vahşice öldürülmüştü. Bu arada 106 kadın, 63 çocuk ve 70 ihtiyarın başları kesilmis, gözleri çıkarılmıs, derileri soyulmuştu. Hamile kadınlar süngüyle delik deşik edilmişti.
O gece, insanlığa karşı en gaddar, en acımasız toplu terör olaylarından biri olan “Hocalı soykırımı” ile Azerbaycan kenti Hocalı, tarihin kara ve tozlu sayfalarında yerini almak üzere yeryüzünden silindi.
Türkiye'yi sözde ‘soykırım’ iddiaları ile suçlayan Ermenilerin, daha 14 yıl önce Hocalı’da gerçekleştirdikleri katliam ile Milosevic'in Temmuz 1995'de Bosna'da gerçekleştirdiği Srebrenitsa katliamı arasında ne fark var? Bilindiği gibi, Srebrenitsa katliamı Eski Yugoslavya Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nce ‘soykırım’ olarak kabul edildi.
Ancak maalesef, ne biz ne de Azeriler ‘Hocalı soykırımı’ konusunda gerçekleri uluslararası arenada yeterince duyuramadık...Basta Ermenistan'ın bugünkü Devlet Başkanı ve ‘Hocalı soykırımı’nın doğrudan sorumlusu olduğu açıkça bilinen Robert Koçaryan'la birlikte, diğer sorumluların uluslararası hukuk çerçevesinde cezalandırılması için herhangi bir girişimde bulunmadık...
Halbuki, 7 Mayıs 2003’de, İngiltere’de yaşayan Azerileri temsil eden ‘Vatan’ örgütünün gönderdiği mektuba, Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Komitesi’nden gelen cevabi mektupla, İngiliz Hükümeti’nin Hocalı katliamını çok taraflı olarak incelediği ve Ermeni askerlerin yaptıkları katliamı ‘insanlığa karşı işlenmiş bir suç’ olarak kabul ettiği belirtildi.
Ayrıca, ABD Kongresi'nin Uluslararası İliskiler Komisyonu Üyesi Don Barton, Kongreyi ‘Hocalı soykırımı’nı tanımaya çağırmış ve Temsilciler Kurulu'nun toplantısında yaptığı konuşmada, "Dünyadaki tüm toplumlar bunu bilmeli ve hatirlamalidir. ABD Kongresi, Hocalı soykırımını tanımakla uluslararası toplumun uzun yıllardan beri bu konuyla ilgili sessizliğini bozacakır.”demistir.
Ne yazıktır ki, tarihin ve insanlığın bu en kanlı trajedisi Hocalı’da yaşanırken ve üstelik masum insanların hunharca katledildiği cinayetin kanıtı niteliği taşıyan video kayıtları ve belgeleri de eldeyken, dünya kamuoyu yeterince bilgilendirilemeyerek yıllarca sonuç alınamamış, Hocalı vahşetinin, dünya devletleri ve uluslararası örgütlerce ‘soykırım’ olarak tanınması için gerekli adımlar atılmamıştır.
Ermenistan’ın kurulduğu ilk yıllarda sahip olduğu toprak parçası 9.000 km2 iken, bugün bu alanın 47.000 km2’ye nasıl ulastigi sorusu iyice irdelenmeli, işgal ettikleri ve ‘Hayastan’ adını verdikleri bu toprakların tamamının, Azerbeycan Türkleri’nin toprağı oldugu unutulmamalıdır.
Amacım, eski olayları tazeleyip ‘kin ve intikam’ duygusunu körüklemek değil, bizim kültürümüzde bu gibi duygular hoş karşılanmaz...Sadece, son yüzyılda terörizmi kendine düstur edinerek komşularının topraklarına saldıranların ‘mağdur’ rolü oynaması ve “yüzlerce masum Azeri kadın ve çocuğu katledenlerin, ‘acele hırsız ev sahibini bastırır’ misali, bizi ‘soykırım’la suçlamasi çok zoruma gidiyor...”
26 Şubat 1992 gecesi olanların adını ister ‘soykırım’ koyun, isterseniz bu vahşete ‘katliam’ deyin, ama Hocalı’da olanları asla unutmayın...
Bunları biliyorlarda işlerine gelmiyor.:grrr:
Link aşağıda lütfen mesaj gönderir misiniz? Hepsine gönderemeseniz bile bir kısmına gönderebilirsiniz.
Bir ülkenin vatandaşı olmanın da belli sorumlulukları vardır... sonra bu işin ucu gelir, Türkiye Cumhuriyetinin illegal olarak kurulduğuna kadar vardırılır... zamanında karşı çıkılmayınca da kabul edildiği varsayılır...
Sayın Balaban'a duyarlılıkları için ayrıca teşekkür ederim... gereken yerlere gönderimler yapılacaktır...
70 milyon mail yollasada değişen hiç bir şey olmaz.Onlar gerçekleri bilmiyorlar mı?Bence işlerine gelen bu .Biz bu sorunu ancak güçlü Türkiye olduğumuz zaman aşabiliriz.ABD her istediğini yapıyor. Kim ya da hangi ülke ona hesap sorabiliyor.Fransa ,İngiltere ,Arabistan,Almanya,..... hangisinin sesi çıkabiliyor.
redstone
07-03-2007, 01:55
Iyiki varsin Balaban... kitap almaya ,dergi okumya gerek yok gibi bizim icin herseyi takip ediyor ama bakiyoyorum da sana gore de bana gorede parti yok gibi eger kacirdim sa lutfen yazarmisin...keske senin gibiler yonetici olsa bu ulkeye...Tanri da bizi daha cok sever layik oldugumuz sekil de yonetiliriz...
Sevgi ile kalin... :)
balaban helal olsun görüşmeleri ertelettin:)
-HRANT DINK VE TURKIYE TASARISI
-ABD SENATOSU'NA SUNULAN TASARININ OYLANMASI ERTELENDI
WASHINGTON (A.A) - 06.03.2007 - ABD SENATOSUNA SUNULAN GAZETECI HRANT
DINK'IN OLDURULMESINI KINAYAN TASARININ OYLANMASI ERTELENDI.
DINK'IN OLDURULMESINI KINAMANIN YANI SIRA, TURKIYE'NIN TCK'NIN 301.
MADDESINI KALDIRMASINI VE ERMENISTAN ILE DIPLOMATIK, TICARI VE SIYASI ILISKI
KURMASINI ISTEYEN TASARININ SENATO DISILISKILER KOMITESI'NDE BUGUN YAPILMASI
PLANLANAN OYLAMASI, KOMITENIN BIR SONRAKI ''IS TOPLANTISI''NA ERTELENDI.
TASARI, KOMITENIN BUGUNKU IS TOPLANTISINDA GUNDEME GELDIGINDE, KIDEMLI
CUMHURIYETCI PARTILI UYE SENATOR RICHARD LUGAR METNE ITIRAZ ETTI. BU ITIRAZ
UZERINE OYLAMA ERTELENDI.
KOMITE YETKILILERI, OYLAMANIN BIR SONRAKI IS TOPLANTISINDA YAPILMASININ
ONGORULDUGUNU BELIRTTILER.
BU TOPLANTININ IKI HAFTA SONRA YAPILABILECEGI BELIRTILIYOR.
SOZ KONUSU TASARI SENATO DISILISKILER KOMITESI'NIN DEMOKRAT PARTILI BASKANI
JOE BIDEN TARAFINDAN SUNULMUSTU.
BIDEN, 2008'DE YAPILACAK BASKANLIK SECIMLERINDE ADAY OLDUGUNU ACIKLAMISTI.
(UE-SO-TEM)
22:--AA--
bu haberde olumlu...
balaban helal olsun görüşmeleri ertelettin:)
:) Evet ertelettim. Keşke bu gerçek olsa sevgili KARAHAN. Topiğin ziyaretçi sayısına bakarsan oraya giden mesajların azlığını tahmin edebilirsin.
Mesaj göndermeye bu topik açıldığında başlamadım. Daha öncede mesajlar gönderdim. Biz beraber olup beraber hareket etsek hiç etkisi olmaz zannedilmesin. Aynı mesajları şimdi de ABD ve diğer ülkelerdeki gazetelere göndermemiz gerekir.
Fransızların e-mailleri yok, belki forumdan biri iyilikte bulunup adresleri verebilir. Sadece gazetelerin değil, Başkan, bakanlar ...... vs. Rahatsızlık vermiş olalım, bunun bize zararı olmaz.
Bir ülkenin vatandaşı olmanın da belli sorumlulukları vardır... sonra bu işin ucu gelir, Türkiye Cumhuriyetinin illegal olarak kurulduğuna kadar vardırılır... zamanında karşı çıkılmayınca da kabul edildiği varsayılır...
Sayın Balaban'a duyarlılıkları için ayrıca teşekkür ederim... gereken yerlere gönderimler yapılacaktır...
Desteğiniz için ben teşekkür ederim.:) Sessiz kalırsak sükut ikrardan gelir diye düşünecekler. Hep öyle yaptık.
70 milyon mail yollasada değişen hiç bir şey olmaz.Onlar gerçekleri bilmiyorlar mı?Bence işlerine gelen bu .Biz bu sorunu ancak güçlü Türkiye olduğumuz zaman aşabiliriz.ABD her istediğini yapıyor. Kim ya da hangi ülke ona hesap sorabiliyor.Fransa ,İngiltere ,Arabistan,Almanya,..... hangisinin sesi çıkabiliyor.
kalabalık nüfusun sesinin de çıkabileceğini göstermeliyiz ama hiç ses çıkmıyor ve herşeyi kabulleniyoruz. Bana çok doğru gelmiyor. Önemli olan onların düşüncelerini değiştirmek değil.
Iyiki varsin Balaban... kitap almaya ,dergi okumya gerek yok gibi bizim icin herseyi takip ediyor ama bakiyoyorum da sana gore de bana gorede parti yok gibi eger kacirdim sa lutfen yazarmisin...keske senin gibiler yonetici olsa bu ulkeye...Tanri da bizi daha cok sever layik oldugumuz sekil de yonetiliriz...
Sevgi ile kalin... :)
Kendi kitabınızı kendiniz okuyun:) Okuma alışkanlığını arttırmaua çalışıyoruz:) Bana göre de parti yok ama adı ak olup kendisi hiç ak olamayan parti hiç ama hiç olamaz.
bikmisbroker
07-03-2007, 12:29
Link aşağıda lütfen mesaj gönderir misiniz? Hepsine gönderemeseniz bile bir kısmına gönderebilirsiniz.
Devam....
evet bu sefer de ertelenecek. ama bunun sebebi sadece tepkilerimiz değil, türkiye cumhuriyetinin yapmış olduğu fedakarlıklardır. ellerinde bu kozu her zaman kullanacak olan başta Abd olmak üzere diğer ülkerin neden bu şekilde düşündüklerini, hangi belgelere dayanarak soykırım vardı dediklerini bilmek istiyorum sadece. benim bilmediğim, görmediğim belgeler mi var ?
bizim bu tip protestolar ile yapabileceğimiz sadece erteletmek olur. eninde sonunda eğer kendimizi kanıtlayamazsak bu tasarı her yerde kabul edilecek.
1- onların savundukları belgeleri bilmemiz şart
2- evet soykırım vardı diyenleri tarafsız olarak dikkatle dinlememiz şart
3- herşeye karşın kabul edilmesi durumda bizi nelerin beklediğini bilmemiz şart
4- Türkiye Cumhuriyeti ekonomik ve politik olarak güçlenmesi şart
5- Lobiler'de (otel değil) temsil edilmemiz şart. bu konuda çok gerideyiz.
tüm bunları açıklıkla araştırmamız gerektiğine inanıyorum. yoksa sadece protestolar ile dediğim kaçınılmaz sonu sadece geciktirmiş oluruz.
sayın balaban, sizleri kutluyorum. ve protestoyu destekliyorum. yazımı da gönderdim. ama bunların ileride yeterli olmayacağını görüyorum. benim korkum da bu.
Bugün gönderen yokmu ? :)
Ben de gönderdim.
Tamamını bitiremedim. Az kaldı.
Bir de Turkuaz epey gönderdi onu biliyorum:)
1- onların savundukları belgeleri bilmemiz şart
2- evet soykırım vardı diyenleri tarafsız olarak dikkatle dinlememiz şart
3- herşeye karşın kabul edilmesi durumda bizi nelerin beklediğini bilmemiz şart
5- Türkiye Cumhuriyeti ekonomik ve politik olarak güçlenmesi şart
5- Lobiler'de (otel değil) temsil edilmemiz şart. bu konuda çok gerideyiz.
Onların savundukları belgeler yok. Sadece Ermeni lobisi var. Ermenistan arşivi açmıyor zaten çünkü arşivinde gösterebileceği hiç bir şey yok. Kendi yaptıkları katliam belgeleri var. Diğer ülkelerde de öyle. Tamamı politik oyun. Ermenistan'ın Büyük Ermenistan rüyasına hizmet. Amaç Ermenilere hizmet etmek değil, sürekli besleyebilecekleri, dediklerini yapabilecek bir terörist devlet oluşturmak. Bir de diğer Türki cumhuriyetleri ile aramızda bir duvar oluşturmak.
Evet soykırım vardı diyenler kim? belge göstersin dinleyelim. Gösteremiyorsa konuşması da saçma değil mi? Var diyen yok diyeni neden dinlemiyor üstelik belge de gösteriliyor.
Türkiye kolunu bile kaptırmış ekonomik olarak nasıl güçlenecek? Elindekileri de verdi, her şeyi tüketti. Önümüz karanlık.
Türkiye hiç bir konuya önem vermediği için bu konuya da önem vermiyor. Bir lobi oluşturamaz. Ermenistan'ın çeşitli ülkelerde maaş alan elemanları var ve sadece katliam konusunu işliyor. Senelerdir Ermeni meselesi gündemden düşmez. Hükümetimiz ne yapar? Ben birşey yaptıklarını görmedim.
Ben eleştirimi yapayım, işe yarayıp yaramaması çok önemli değil.
Tamamını bitiremedim. Az kaldı.
Bir de Turkuaz epey gönderdi onu biliyorum:)
60 kişiye gönderebildim devam ediyorum
Topik gerilerde kalmış. Mail göndermeye devam.
Kendi içimizde bile buna inanmayanlar varken, her inananın çabası çok önemli. Elin oğlu "spor olsun" diye dünyaya kabul ettirmeye çalışmıyor. Bir amacı var, boş durmuyor, çalışıyor. Hatta kuzu postuyla aramızda geziyor. (yürüyüşlerinden ! anlaşılıyor ama)
Mail göndermek bile "masa başında Türkiye'yi kurtarma" kısır muhabbetlerinden iyidir. Bir harekettir, tavırdır, duruş göstermektir.
Türklerin soykırım yapmadığına inanan ve protestoyu destekleyen herkesi mail göndermeye davet ediyorum.
Saygılarımla.
Diğer adresleri bitirenlere. Turkuaz hepsine gönderdi:) Canı sıkılmasın:)
Sevgili Turkuaz hassasiyetin için çok teşekkür ederim. Allaha çok şükür senin para kazanma gibi bir kaygın yok!, eğer borsayla bizim kadar ilgileniyor olsaydın hiç birine bir e-posta bile gönderemezdin. Sen hepimizden zenginsin.:)
http://www.washtimes.com/contact-us/
http://dynamic.allbrittontv.com/contact.hrb?s=wjla
http://www.nypost.com/contact/techprob.htm
http://www.myfoxdc.com/myfox/pages/InsideFox/ContactUs?pageId=5.11
http://www.lfpress.ca/cgi-bin/comments.cgi?c=letters_editor
http://www.number-10.gov.uk/output/Email_The_PM_Form.asp
http://www.canada.com/victoriatimescolonist/letters.html
Dear sir,
I am writing to express my concern about the attempts of the Armenian-American community to characterize the intercommunal warfare between Armenians and Turks during collapse of the Ottoman Empire as a "genocide." This issue touches me deeply on a personal level because my family - a Turkish Muslim family from Central Turkey - faced starvation during that time when Armenians were conspiring with British, French, Greek, and Russian invaders to wipe out the Turkish state. Historian Justin McCarthy in his book "Muslims and Minorities: The Population of Ottoman Anatolia and the End of the Empire" estimates that over 2.5 million Muslims were killed during this time frame, and Ottoman Archives document over 500,000 Turkish deaths at the hands of Armenians alone . Families of my friends still tell about how they fled from the Armenians, and how their grandfather was the only child to survive the Armenian killings. Can you imagine what it would be like for your entire family to be slaughtered - mother, father, sisters and brothers - but for you to be the only survivor? And can you imagine for what it would then be like for your countrymen to be accused of genocide when they themselves were being massacred?
The massacre of Turks by Armenians is documented by not just Turkish sources and eyewitness accounts, but also by foreign observers, historians, and even Armenians themselves, bragging of their deeds. Here are just a few examples:
- “ The Moslems who did not succeed in escaping [the city] were put to death..." ( Grace H. Knapp, “The Tragedy of Bitlis,” 1919, pp. 146.)
- "Few Americans who mourn and justly, the miseries of the Armenians, are aware that till the rise of nationalistic ambitions, beginning with the seventies, the Armenians were the favored portion of the population of Turkey, or that in the Great War, they traitorously turned Turkish cities over to the Russian invader; that they boasted of having raised an army of one hundred and fifty thousand men to fight a civil war, and that they burned at least a hundred Turkish villages and exterminated their population." ( John Dewey , “The Turkish Tragedy”, 1929)
Every year Armenians commemorate 24 April, 1915 as the beginning of a "genocide", but the truth is that even before that date, Armenians began the systematic killing of Muslims in the city of Van, Turkey. Indeed, the Armenian newspaper Gochnak, in its May 24, 1915 issue published in America, openly boasted that “only 1,500 Turks remain in Van.”
It was this wide-scale massacre perpetrated by the Armenians, and to other massacres that followed in Kars, Erzurum, Erzincan and other eastern Turkish cities, that prompted the Ottoman Sultan to order the relocation of Armenians away from the frontlines to the outskirts of the Empire. At no time was there ever an order or intent of "genocide". Armenians today try to portray themselves as “innocent victims,” but the truth is that they were combatants in a war to carve up the Ottoman Empire. To quote from the January 27, 1919 letter of Armenian General Boghos Nubar to the editor of the Times of London : “Armenians have been belligerents de facto, since they indignantly refused to side with Turkey.” In his letter, Nubar also glorifies the 5,000 plus Armenians in the French Legions, the “150,000 Armenians in the Russian armies,” and the “50,000 Armenian volunteers under Andranik, Nazarbekoff, and others [who] fought for four years for the cause of the Entente” and then asks on behalf of the Armenian National Delegation “that the Armenian nation…be recognized as a belligerent.”
Who are the Armenians trying to fool? Any objective reading of the historical evidence shows one undeniable truth: Armenians chose to fight against the Ottoman Empire due to their aspirations of establishing a “Greater Armenia” out of the ruins of the Ottomans. To do so, they massacred Turks, and in the process some Armenians were killed in reprisals or died due to harsh war conditions, some were relocated to other parts of Turkey, and some fled to other countries, such as Russia, Europe, and America.
Allegations that 1.5-2.5 million Armenians were killed is just plain ludicrous since there weren't even that many Armenians in the whole of Anatolia. Armenian population estimates for before World War I range from 1.056 million (British Annual Register) to 1.555 million (French Yellow Book). Even during the Paris Peace Conference in 1919, Armenian representatives did not claim that many deaths, giving an estimate of 600,000 to 800,000. Armenian allegations are not only inconsistent with their allegations of the past, but their past allegations were rejected for lack of evidence. To quote British Ambassador Sir A. Geddes, “I regret inform your Lordship that there was nothing therein which could be used as evidence against the Turks who are being detained for trial at Malta” and Lord Curzon, “The Armenians tried to deny the massacres [of Turks] and put the blame on the Turks, but all was in vain.” (in M.K. Oke, “The Armenian Question,” pp. 136 and pp. 208, respectively)
April 24, 1915 marks not the beginning of some fictitious genocide plan, but the beginning of massacres of Muslims and years intercommunal warfare, at the end of which hundreds of thousands of Turks and Armenians lay dead. Please do not add more pain to the memories of Turkish families by forgetting their loved ones, and accusing their forefathers of a genocide they did not commit. Armenian-Turkish rapprochement will be possible not by one-sided accusations, but by proclamations that recognize the whole truth. It is only then that healing on both sides can begin.
Very Respectfully,
Adınız-Soyadınız
[QUOTE=balaban;1494674]Diğer adresleri bitirenlere. Turkuaz hepsine gönderdi:) Canı sıkılmasın:)
Sevgili Turkuaz hassasiyetin için çok teşekkür ederim. Allaha çok şükür senin para kazanma gibi bir kaygın yok!, eğer borsayla bizim kadar ilgileniyor olsaydın hiç birine bir e-posta bile gönderemezdin. Sen hepimizden zenginsin.:)
Bu ülkemi ilgilendiren bir konu. para kazanmaktan çok daha önemli. Bunlar bitince yeni adresleri beklerim
Zaten bunları akşam gönderiyorum, para kazanmama engel değil.
Bütün liste tamam... :)
Devam edenlere kolaylıklar diliyorum. Zor oldu biraz ama değer.
Bütün liste tamam... :)
Devam edenlere kolaylıklar diliyorum. Zor oldu biraz ama değer.
Ellerine sağlık sevgili yosun. :)
Teşekkür ederim Sayın balaban, emek veren, gönül veren herkesin eline, yüreğine sağlık olsun. :)
Bende bitirdim
size kolay gelsin iyi geceler...
Ermeni soykırımıyla ilgili film yapacaktı. İşte size adres. Protesto telepatiyle yapılamıyor.
”webmaster@sylvesterstallone.com”
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.