PDA

View Full Version : hisseli sohbetler

Objektif
03-05-2005, 13:56
Bugünlerde bir oluşum hakkında düşünüyorum, fikrimi sizinle paylaşmak ve bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek istedim.

Konu şu: hisseli sohbetler (veya farklı bir isim) adında bir forum açılacak, bu forumda sadece benim yetki verdiğim kişiler yazma hakkına sahib olacak diğerleri de okuyacak. Yazacak kişilerin sayısının 100'ü geçmeyeceğini ve böylece oldukça kaliteli ve tecrübeli kişilerin oluşturduğu bir platformdaki tartışmaları ve analizleri izleme şansına sahip olacağız.

Hemen hayata geçirmememin tek sebebi bu kişileri seçerken titiz davranamayacak olmam içinde olmayan ve bir çok değerli kişiyi listeye alamayacak olmam böylece de kalp kırmaktan çekinmemdir.

Siz ne dersiniz ?

SunShine
03-05-2005, 14:07
Bence çok güzel bir uygulama olur.

Herkesin okuyabileceği bir ortam olması ise olayı daha da güzelleştirir.

Hatta bahsettiğiniz sayının başlangıçta 100 olmasına bile gerek yok.

Belirlenmiş bir grubun katılımıyla başlar, ileride bu foruma yazı yazabilecek nitelikleri olduğu keşfedilen kişiler birer ikişer dahil edilir.

Ben bu konuyu bütün gönlümle destekliyorum.

Hissenet'in kalitesini daha da yükselteceğine inanıyorum.

Ayrıca, böyle bir forumda yazı yazma hakkım yok diye kimse kırılmamalı diye de düşünüyorum. Yazamayacaklar değil, okuyamayacaklar kırılsın, darılsın.

Bu bağlamda, bu forumu da sadece üye olanların okuyabilmesi önerisini de ortaya atmış olayım.

Saygılarımla.

mixser
03-05-2005, 14:18
Fevkalade bir düşünce
Benimgibi bilgisi az öğrenmeye açık kişilerin epeyce yararlanacağı bir oluşum olur
ve bizlerde sizleri dikkatle takip ederken birşeyler öğrenmenin zevkine varırız.
Saygılarımla

onlooker
03-05-2005, 14:23
üye listesin den yaklaşık olarak 30*90=2700 üye olduğu görülmekte. 100 kişi seçilecekse 100/2700=0,037.
bu durum örneklemenin istatistiksel olarak (<%5) bağımsız olmadığı anlamına gelir. :D

tractact
03-05-2005, 14:40
Harika bir fikir... Sn.SunShine'ın dediği gibi yalnızca üye olanlar okuyabilirse daha iyi olur...

MAGIC32
03-05-2005, 14:42
tek kelimeyle mükemmel olur;
ancak bence yazar sayısı 100 değil en fazla 20 olmalı (10 temel analizci ve 10 teknik analizci mesela)...

saygılar..

SunShine
03-05-2005, 14:50
Ayrıca, bu konuda sağlıklı bir sonuç alınabilmesi ve çok daha fazla kişinin fikir beyan edebilmesi için bu topiğin bir süreliğine Borsa Genel'e sticky olarak taşınmasının da faydalı olacağına inanıyorum.

Bir çok arkadaşımızın bu konuyu burada göremediğini düşünüyorum.

Saygılarımla.

AAAcemi
03-05-2005, 14:54
Bence de çok güzel bir uygulama olur.

bu forumu da sadece üye olanların okuyabilmesi önerisine bende katılıyoruım

hisse.net gibi bir forum olmazsa benim gibi acemiler nerden bilgi alacaktı ....

Objektif
03-05-2005, 15:00
Ayrıca, bu konuda sağlıklı bir sonuç alınabilmesi ve çok daha fazla kişinin fikir beyan edebilmesi için bu topiğin bir süreliğine Borsa Genel'e sticky olarak taşınmasının da faydalı olacağına inanıyorum.

Bir çok arkadaşımızın bu konuyu burada göremediğini düşünüyorum.

Saygılarımla.

Tamam öyle yapıyorum...

balaban
03-05-2005, 15:00
İyi olur. Kimsenin kırılacağını da sanmıyorum.

AngelHeart
03-05-2005, 15:07
çok faideli olur zannımca.

onlooker
03-05-2005, 15:14
üye listesin den yaklaşık olarak 30*90=2700 üye olduğu görülmekte. 100 kişi seçilecekse 100/2700=0,037.
bu durum örneklemenin istatistiksel olarak (<%5) bağımsız olmadığı anlamına gelir. :D

şaka bir yana, bu uygulama hissenet üye sayısını artıracaktır. yeni üyeler, yeni fikirleri ve yeni bakışları beraberinde getirecektir. bu nedenle destekliyorum. üye olan herkese açık olduğu için bu kısımda kimin yazdığı önemli değil. zaten herkes kimlerin alınabileceği konusunda fikir sahibi.

Objektif
03-05-2005, 15:18
Ama problem bu seçimin objektif olamayacağı şeklinde. Yani buradaki üyeleri bir tek ben seçeceğim için ve forumdaki herkesi ve her yazısını okuyamadığım için mutlak tarafsız olamayacağım. Herkesin neden X seçilmiş de Y seçilmemiş diyeceği bir şey olabilir ve sonunda bu beraberinde daha sıkıcı duyguları getirebilir. Benim korktuğum şey budur.

intexma
03-05-2005, 15:18
sunshine nın düşüncesi çok mantıklı...
ilk aşamada 100 tamamlama gibi bir kıssas olmamalı..
zaman için de yeterliliğini gösteren kişiler aktarılmalı

intexma
03-05-2005, 15:21
Ama problem bu seçimin objektif olamayacağı şeklinde. Yani buradaki üyeleri bir tek ben seçeceğim için ve forumdaki herkesi ve her yazısını okuyamadığım için mutlak tarafsız olamayacağım. Herkesin neden X seçilmiş de Y seçilmemiş diyeceği bir şey olabilir ve sonunda bu beraberinde daha sıkıcı duyguları getirebilir. Benim korktuğum şey budur.

sonuçta bir şeçim olmak zorunda, siz değil ben yada biz seçsek de bir seçim var..
insanların bunu grur meselesi yapmaması gerekiyor..
eğer yaparsa da zaten gerekli yeterliliğe sahip değil demektir ki bu sizi doğrular.

ayrıca ; bu listeye ekleme ve çıkarma yapılamayacak mı ?
izleyenlerden gelen tepkiye göre böyle bir ayıklama olabilir bence

AngelHeart
03-05-2005, 15:28

düşünmek demokratik, yapmak devrimci bir tavırdır, bu manada 'yapan' kişinin
öznel düşünmesi zorunludur, eli mahkumdur. dolayısıyla 'yapan' kişi çoğunluğun menfaati adına birkaç kalbin kırılabilme ihtimalinden çekinmemelidir.
ki hissenet in çoğunlukla 'iz'an' sahibi insanlarca oluştuğunu düşünürsek, böyle bir sorunla dahi karşılaşmayacağınızı düşünüyorum.

gizligüc
03-05-2005, 15:29
kimin seçildiğinin kalp kıracağını sanmıyorum,
sonuçta yazı yazacaklara para ödülü, maaş, özel hak statü verilmiyor,
bu durumda kim neden kırılsın, + olarak yazı yazmak, yorumda bulunmak, ara ara bile yapılsa zaman ve mesai gerektiren bir konu..
herkesin böyle bir paye peşinde koşacağından da şüpheliyim :)

saygılar,

gagu
03-05-2005, 15:30
slm
biz isim önersek siz içinden 20 30 neyse siz seçseniz
yada tamtersi siz önerseniz biz içinden seçsek
yada grupda olmak isteyenler size bildirseler siz belli sayıdaki listeyi yayınlasanız
bizde oylask mesala ilk 20 bu hakkı kazansa. gibi
sadece fikir
sygılar

mercek
03-05-2005, 15:41
çok güzel bir düşünce bu fakat bu forumda yazan ve düşüncesini paylaşan kişilerin gerçekçi olması gerekir menfaat gözetmeksizin dogruları ve gerçekleri yazmalı yoksa balon haberlerle buradaki ky leri zarara ugratacaksa bunlar bir an önce bu formdan çıkartılabilmeli ki başkalarınada zarar varmesinler bunun illada teknik bilgiler olması gerekmez burada duymlar şirketlerden gelen bilgilerin paylaşımı da önem kazanmalı yoksa spor adamlarının oturup bol keseden attıgı gibi bir form olmamalı bu form yinede bu düşüncelerinizden dolayı teşekkürler ve selamlar.

randomwalker
03-05-2005, 17:31
kesinlikle karşıyız efendim...
imkb gibi halk'a açıklık oranı her türlü spekülasyona izin veren bir borsa da bırakın kağıt bazında teknik analiz verilerini isteyen herkesin görebileceği şekilde yorumlamayı bu işin endeks bazında dahi yapılmasının ne gibi sakıncalar getireceğinin eminim bu forumu ve bu konuyu okuyan eski kurtlar ve borsa emektarları farkındadırlar.
Fakat ne yazık ki bu piyasanın karbondioksit'ini ciğerlerinde hissetmemiş ve imkb için hala NŞA olabileceğini varsayan bazı yeni ve heyecanlı arkadaşlar bu yazdıklarıma gülecek yada kızacak ve, gerek öğrenme isteklerinden gerekse de hemen para kazanma arzularından dolayı mutlaka güvendikleri analizcilerin değerlendirmelerini bekleyeceklerdir.
Bildiğim kadarıyla özel mesaj sistemi mevcut ve gerçekten teknik analiz yapabilenlerin geçtiği ''hadde''den kan olup geçmiş değerlere mesaj yazılıp bazı bilgiler alınabilir.
Ama sır; ''kan olup hadde'den geçmek''tedir. yoksa
''sadece güneş bedavaya doğar''

temel analiz ise şirket defterlerini inceleyen bizzat analizcinin kendisi olmadıktan sonra her zaman koskocaman bir sanal dünya olarak kalmıştır - kalacaktır. (örnekleri dünyada ve ülkemizde mevcut)

son söz
ateş'le oynayan da oynatan da yanar...

:hayır: :cool: :hayır:

sahte borsacı
03-05-2005, 17:31
birileri birilerini aday göstere bilir
en çok aday gösterilenlerden 100 ü geçerse kısmi eleme yapılır..

ESTEBAN
03-05-2005, 17:46
Bence çok güzel bir fikir.Sayı 100 değilde 20 ile sınırlı olmalı bence.Fikirlerini öngörülerini merakla takip ettiğimiz arkadaşları okumak çok zevkli olacaktır kanımca.
Şimdiden başarılar....

SENOL
03-05-2005, 17:46
bana kalırsa 100 kişi bile fazla nedene gelirse herkes zaten belli konuları okuyor kafasındakiyle karşılaştırıyor ve ve kararını veriyor aslında belli sayıda yazacak kişilerin sayısı az olursa sayfa sayısındada azlık olusur ama 100 kişi şeçip bu kişiler her gün 1 adet mesaj yazsa bile 100 mesaj yapar ki bu en az düşünülen birde bunun daha fazlası yazıldığı düşünülürse günlük takip olanağının zorlaşacağını düşünüyorum..Benim şahsi düşünceme göre bana sorulsa bu sayfada kimi görmek istersin diye sırasıyla KARAHAN.BIKMISBROKER.SUNSHİNE üstadlarımızı bu sayfa da görmek isterim ..Sayın objektif'ede bu konuyubizle paylaştığı için şimdiden teşekkürlerimi sunarım ..Hayırlı akşamlar herkese ...

zyprexa
03-05-2005, 18:06
kesinlikle karşıyız efendim...
imkb gibi halk'a açıklık oranı her türlü spekülasyona izin veren bir borsa da bırakın kağıt bazında teknik analiz verilerini isteyen herkesin görebileceği şekilde yorumlamayı bu işin endeks bazında dahi yapılmasının ne gibi sakıncalar getireceğinin eminim bu forumu ve bu konuyu okuyan eski kurtlar ve borsa emektarları farkındadırlar.
Fakat ne yazık ki bu piyasanın karbondioksit'ini ciğerlerinde hissetmemiş ve imkb için hala NŞA olabileceğini varsayan bazı yeni ve heyecanlı arkadaşlar bu yazdıklarıma gülecek yada kızacak ve, gerek öğrenme isteklerinden gerekse de hemen para kazanma arzularından dolayı mutlaka güvendikleri analizcilerin değerlendirmelerini bekleyeceklerdir.
Bildiğim kadarıyla özel mesaj sistemi mevcut ve gerçekten teknik analiz yapabilenlerin geçtiği ''hadde''den kan olup geçmiş değerlere mesaj yazılıp bazı bilgiler alınabilir.
''sadece güneş bedavaya doğar''

temel analiz ise şirket defterlerini inceleyen bizzat analizcinin kendisi olmadıktan sonra her zaman koskocaman bir sanal dünya olarak kalmıştır - kalacaktır. (örnekleri dünyada ve ülkemizde mevcut)

son söz
ateş'le oynayan da oynatan da yanar...

:hayır: :cool: :hayır:
Aynen katılıyoruz efendim.

AngelHeart
03-05-2005, 18:15
[QUOTE=randomwalker]kesinlikle karşıyız efendim...

çok güzel bir yazı. tebrik ederim...
bakınız sizin gibi derdini akıl yoluyla anlatma becerisine sahip insanlardan yararlandığımız gibi...eğer 'analiz' diye birşey varsa onu da hiç değilse 'ehli' yapsın ve biz de ondan faydalanalım diyoruz...fena birşey değil ki bu
ben burada kimsenin bir analiz gördüğünde hurraaa mala saldırdığını düşünmüyorum...kelebek etkisi sadece...bir tat bir doku...beyinde titreşen bir impals:)

bakınız Kuran ı kerim de çok müthiş bir ayet var..mealen yazıyorum...
'müslüman herkesi dinler, doğru olanı yapar!'
izin verin bizim de herkesi dinleme şansımız olsun.

iyiniyetinizden şühe etmeyen angelheart:)

onlooker
03-05-2005, 18:15
öneriyi desteklemekle birlikte bu tür bir topiğin veya forumun, hissenet üyeleri arasında bir ahbap çavuş ilişkisinin doğmasına yol açmasının yanısıra üyelerin lordlar kamarasındakiler ve avam kamarasındakiler olarak tasnif edildiği yönünde algılanma olasılığı da mevcuttur.

zxcvb
03-05-2005, 18:35
Yeni gönderiler e tıkladığımda çok fazla sayfa açılınca üzülüyorum.

Neden mi?

Okunacak o kadar sayfa ve yazı olduğundan. İçinde işime yarayacak olanları seçmek ne kadar zor. Ne kadar zaman ve beyin enerjisi harcayıcı bir iş.

Böyle, ön seçim yapılması ve daha az ve daha yetkin kişilerce yazılan yazıları bir arada görmek elbette benim için çok yararlı olacaktır.

Kimse alınmasın diye şunu da eklemek istiyorum. Kendi çapımda da bir süreden beri, mümkün olduğunca özellikle hisse ve borsa genel topiclerinde, az ve öz yazmaya gayret etmekteyim. Yani kendi yakındığım şeyi kendim de yapmamaya çalışıyorum.

100 kişi bile bence fazla. Sayın Objektif'in uygun göreceği 10-20 kişi ile başlanıp zamanla artırılabilir. İsim önerileri de Sayın Objektif'e özel mesaj veya normal mesaj yoluyla zamanla da yapılabilir.

varyemez
03-05-2005, 19:31
önce bir görelim, biraz ilerlesin sonra yorum yaparız,şimdiden kestirmek zor..

Objektif
03-05-2005, 19:40
...üyelerin lordlar kamarasındakiler ve avam kamarasındakiler olarak tasnif edildiği yönünde algılanma olasılığı da mevcuttur.

Açıkçası bir başka çekincem de budur.

İşte bu nedenle tartıuşmak istedim.

murca
03-05-2005, 19:47
..............
Bu bağlamda, bu forumu da sadece üye olanların okuyabilmesi önerisini de ortaya atmış olayım.

Saygılarımla.

Foruma kayıt olmak için mutlaka "gerçek" bir e-mail adresinizin olması gerekmektedir. Kayıt olmak isteyip de "gerçek" bir e - mail adresi olmadığı için kayıt olamayanları da düşünmek gerekiyor.

neeldo
03-05-2005, 19:51
Foruma kayıt olmak için mutlaka "gerçek" bir e-mail adresinizin olması gerekmektedir. Kayıt olmak isteyip de "gerçek" bir e - mail adresi olmadığı için kayıt olamayanları da düşünmek gerekiyor.

Bunun bir çözümü yokmu?Üye olmak isteyip olamayanlar vardır.

LAZIO
03-05-2005, 19:51
Sayin Objektif,

Haddim olmayarak su oneride bulunayim....Bildiginiz gibi yapin efendim...

Nedeni,toplumumuzda cok seslilik,aklina geleni soylemek olarak algilaniyorda ondan...

Buyuk bir iyiniyetle bu fikrinizi tartismaya acmissiniz....ancak simdi "uyelere acik olsun,halka acik olsun,20 kisi yazssin,100 kisi yazzsin,teknikci olsun,temelci olsun,efendim spekulasyon olur,oylansin,demokrasi"falan gibi bir arba,luzumlu,luzumsuz oneri ile karsilasacaksiniz....

Turkiye'nin en cok izlenen sitelerinden birinin moderatoru olarak belliki bazi seyleri dogru yapiyorsunuz........Onun icin siz bildiginiz gibi yapin,olsun......

---------------------------------------------------------------------------

lancelot
03-05-2005, 20:25
Harika bir fikir... Sn.SunShine'ın dediği gibi yalnızca üye olanlar okuyabilirse daha iyi olur...

Bence de sadece üye olanlar okuyabilsin... :tamam:

pride
03-05-2005, 20:40
yazarları anketle üyeler belirlesin...ilk 10 veya 20 ye girenler yazsın...

özyengec
03-05-2005, 20:42
çok iyi fikir yalnız üye olanlar okusun

alvardar
03-05-2005, 20:44

Bunun bir çözümü yokmu?Üye olmak isteyip olamayanlar vardır.

Böyle birşey olduğuna inanmıyorum.İnternet bağlantısı olan herkesin gerçek bir e-mail adresi vardır.Her internet servis sağlayıcısı kullanıcı için en az bir e-mail hesabı açar.Bu insanlar korsan mı internete bağlanıyor?Üniversiteye gidene okul e-mail adresi açar, işyerinden bağlanıyorsa şirketten bir tane verilmiştir.Kısacası gerçek? bir e-mail adresi olmadığı için üye olamayan kullanıcıların olduğunu düşünmüyorum.
Yeni bölümü sadece üyelerin okumasını destekliyorum.Yazı yazacakların seçimi konusunda bence 20-30 kişi ile bir başlangıç yapılsın.Duruma göre yazı yazanlara yeni katılımlar yapılır.

varyemez
03-05-2005, 20:46
bir sürü ziyaretçi var,
ben 2 yıl ziyaretçiydim,yeni aklıma geldi üye olmak..
bu forumun amacı herhalde daha çok kişiye ulasmaktır,oyüzden herkes okumalı..

engindeniz
03-05-2005, 20:48
öneriyi desteklemekle birlikte bu tür bir topiğin veya forumun, hissenet üyeleri arasında bir ahbap çavuş ilişkisinin doğmasına yol açmasının yanısıra üyelerin lordlar kamarasındakiler ve avam kamarasındakiler olarak tasnif edildiği yönünde algılanma olasılığı da mevcuttur.

---
Katılıyorum...
İlave edeyim efendim...
Gerçek piyasanın koşullarına da zaten uygun düşmez...

Sırf takip edebilmek için birilerinin , basit takip yöntemi için geliştirilecek bir forum diye buraya katılanlar vardır...

Doğruyu bulmak kişinin kendi bilgi ve birikimlerine bırakılmalı...

Herkes için hep kazan-kazan ilkesinin ortaya konulmasının sakıncaları yasal olmayan durumu ortaya koyabilir... ve koyamayanlar ile provake durumlar ortaya çıkabilir...

Bu durumda kutuplaşmaları ortaya çıkarır...Zaten kutuplaşmalar var...Bence hoş olmaz...İsteyen istediği foruma katılıp istediği kişinin yorumlarını takip etme zahmetine de katılmalıdır...

Sevgiler ve saygılarımla...

Lord_Aron
03-05-2005, 21:53
yav kafam kaıştı kimler yazack kimler sadece okuyacak yazacak olanlar sadece yazacakmı yani okuyamayacak mı okuyacak olanların hem okuması hemde yazması varsada yazamıyacakmı amannnn dedimya kafam karıştı

en iyisi sevgili gemici yazssın derim
kafa karıştırmaz kısa öz yazar okuması kolay olur

Mazhi
03-05-2005, 22:15
Çok güzel bir uygulama,tebrik ederim fikriniz için..

baytar657
03-05-2005, 22:25
Güzel olur

mme
04-05-2005, 09:31
Böyle birşey olduğuna inanmıyorum.İnternet bağlantısı olan herkesin gerçek bir e-mail adresi vardır.Her internet servis sağlayıcısı kullanıcı için en az bir e-mail hesabı açar.Bu insanlar korsan mı internete bağlanıyor?Üniversiteye gidene okul e-mail adresi açar, işyerinden bağlanıyorsa şirketten bir tane verilmiştir.Kısacası gerçek? bir e-mail adresi olmadığı için üye olamayan kullanıcıların olduğunu düşünmüyorum.
Yeni bölümü sadece üyelerin okumasını destekliyorum.Yazı yazacakların seçimi konusunda bence 20-30 kişi ile bir başlangıç yapılsın.Duruma göre yazı yazanlara yeni katılımlar yapılır.

Hotmail, yahoo gibi bedava e-mail adresleri ile yapılan başvurular kabul edilmiyordu. Değişti mi bilemem.

Zülfü Aşkın
04-05-2005, 11:10
Sayin Objektif,

Haddim olmayarak su oneride bulunayim....Bildiginiz gibi yapin efendim...

Nedeni,toplumumuzda cok seslilik,aklina geleni soylemek olarak algilaniyorda ondan...

Buyuk bir iyiniyetle bu fikrinizi tartismaya acmissiniz....ancak simdi "uyelere acik olsun,halka acik olsun,20 kisi yazssin,100 kisi yazzsin,teknikci olsun,temelci olsun,efendim spekulasyon olur,oylansin,demokrasi"falan gibi bir arba,luzumlu,luzumsuz oneri ile karsilasacaksiniz....

Turkiye'nin en cok izlenen sitelerinden birinin moderatoru olarak belliki bazi seyleri dogru yapiyorsunuz........Onun icin siz bildiginiz gibi yapin,olsun......

---------------------------------------------------------------------------

imza
zulfu askin

alvardar
04-05-2005, 15:42
Hotmail, yahoo gibi bedava e-mail adresleri ile yapılan başvurular kabul edilmiyordu. Değişti mi bilemem.
Değişmedi.Bu mynet, hotmail, yahoo gibi adresler kullanıcıların sahip olduğu tek adres değil.Geçerli ve düzgün bir e-mail adresi belirten herkes üye olabilir.

pasadena
04-05-2005, 16:00
Duhül: Jan 2005
İkamet: ankara
Gönderi: 4,416
İtibar P. Gücü: 5
Aramıza hoşgeldiniz Sevgili Varyemez :) ;)

alphan
05-05-2005, 12:29
Yazı Kurulu için öneridir.İsmi olmayanlar,unutulanlar lütfen alınmasın.Her arkadaş öneri de bulunabilir.Benim ilk elde aklıma gelenler:
Efe, User, Temese, Detay, B.Broker, Şen, Süvari, Casaubon, Neeldo, Bonnie, Preatoria, K.Marx, C.Erzengin, Rainbow, Korhan, Chem73, Tecrb, Rizzi, Empee3, İmisen, Adalı, Cash, Mavzer, Berg, CTitiz, Fiora, JusticE, Keşiş, Karahan

sanal_deli
05-05-2005, 18:21
Merhaba
Öncelikler sitenize yeni Üye oldum emeği geçen tüm arkadaşalara teşekkür ederim güzel bir site...

Benim Dikkatimi çeken senetse 27 nisandan bugune kadar belli kurumlar tarafından toplandığını düşündüğüm FNSYO...Benim baktıgım indikatörler tarafından da çıkışı desteklenen bu senet hakkında bilgi almam mumkun mu ?

27-04-2004 05-05-2004
FINANS PORTFOY YONETIMI A.S. 1,732,254 2,430,710
GLOBAL MENKUL 24,734 92,498
ECZACIBASI MEN. 96,127 130,996
KALKINMA YAT. 26,085 51,052

Objektif
05-05-2005, 18:25
Merhaba
Öncelikler sitenize yeni Üye oldum emeği geçen tüm arkadaşalara teşekkür ederim güzel bir site...

Benim Dikkatimi çeken senetse 27 nisandan bugune kadar belli kurumlar tarafından toplandığını düşündüğüm FNSYO...Benim baktıgım indikatörler tarafından da çıkışı desteklenen bu senet hakkında bilgi almam mumkun mu ?

27-04-2004 05-05-2004
FINANS PORTFOY YONETIMI A.S. 1,732,254 2,430,710
GLOBAL MENKUL 24,734 92,498
ECZACIBASI MEN. 96,127 130,996
KALKINMA YAT. 26,085 51,052

sessiz deli, finansYO hakkında şu linkten bilgi alabilirsin.

http://forum.hisse.net/showthread.php?t=467

RAINBOW
05-05-2005, 21:15
:roll: Bugünlerde bir oluşum hakkında düşünüyorum, fikrimi sizinle paylaşmak ve bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek istedim.

Konu şu: hisseli sohbetler (veya farklı bir isim) adında bir forum açılacak, bu forumda sadece benim yetki verdiğim kişiler yazma hakkına sahib olacak diğerleri de okuyacak. Yazacak kişilerin sayısının 100'ü geçmeyeceğini ve böylece oldukça kaliteli ve tecrübeli kişilerin oluşturduğu bir platformdaki tartışmaları ve analizleri izleme şansına sahip olacağız.

Hemen hayata geçirmememin tek sebebi bu kişileri seçerken titiz davranamayacak olmam içinde olmayan ve bir çok değerli kişiyi listeye alamayacak olmam böylece de kalp kırmaktan çekinmemdir.

Siz ne dersiniz ?

Marjinal bir yaklaşım tarzı olacağı kanatindeyim efenim...

Yeni formu açtığınızda 1 numaralı takipçisi ben olacağım..... :roll:

KARAHAN
05-05-2005, 22:30
:roll:

Marjinal bir yaklaşım tarzı olacağı kanatindeyim efenim...

Yeni formu açtığınızda 1 numaralı takipçisi ben olacağım..... :roll:

optimum ben de:)...imza rainbow uma...:)...rahat bir topic ve verimli bir topic olacaga benziyor...çok güzel düşünülmüş tebrikler ...

amutlu
05-05-2005, 22:50
:bravo: bu fikre şapka çıkartılır...en çok okunan topik olur.. :bravo:

imisen
05-05-2005, 23:11
:p :) ;) hadi artık sn Objektif şu topiği biran evvel başlatın lütfen, bizlerde yönümüzü daha net tayin edebilelim .. :D :D :D

Benim şahsen beklentim , tutarlı teknik ve temel analizlerin yanında tüm dünyada ekonomik ve politik gelişmeleri iyi inceleyip irdeleyen , bu gelişmelerin iç piyasadaki olası etkilemelerini '' bunlara dış basında yeralan köşe yazarlarının tercümeleri eklenebilir '' içeren makalelerin bulunması yönündedir.
Saygı ve sevgilerimle ..
Imisen .. :cheers:

istanbul
06-05-2005, 01:01
Her gün ziyaret edeceğim sayfalara bir yenisi daha eklenecek o zaman!Sabırsızlıkla bekliyorum!Hafta sonu dergilerinde tek bir ağızdan çıkan tilkinin,ayının,boğanın,kurdun,kuşun kelimelerine itibar edip kurda kuşa yem olacağımıza burada yazılan kelimelere itibar etmek daha mantıklı olacaktır!

ovilba
06-05-2005, 01:38
Mükemmel bir fikir..Benim gibi sık yazmayıp ancak hergün formu okuyanlar için son derece verimli olacağı muhakkak. Kutlarım.....

Süvari
06-05-2005, 13:20
Güzel bir sürükleyici hareket sağlayabilir düşünceniz.
Paylaştığınız ve herkesin fikrine başvurmanız da büyük incelik.
Hayırlı olmasını dilerim.

Kişisel fikrimse 100 kişinin fazla olabileceği. Belkide az gelecek gerçi. Göreceğiz.

Saygılarımla.

ultrAslan
06-05-2005, 13:53
Sn. Süvari, bu bir haksizlik. Sizin avatariniz bizimkinden büyük???

pride
06-05-2005, 23:19
Sn. Süvari, bu bir haksizlik. Sizin avatariniz bizimkinden büyük???

evet? nasıl yaptınız bizede söyleyin :D

bikmisbroker
07-05-2005, 02:46
Fikir olarak cok guzel, tebrik ederim sayin Objektif.
Uygulamaya gelince, elbette sizi elestirenler olacak, malum meyva veren agac taslanir, elestrilere kulak asmayacaginizi biliyorum, cunki kulak assaydiniz hisse.net bugunki seviyesinde olmazdi.
100 kisi biraz kalabalik, sabit bir sayi taahhudune girmeden 20-25 civari bir rakam en dogrusudur ..
Dusunce COK olumlu nedenine gelince;Bu forumda yazdigi degerli fikirleri yuzunden degersizce ve de acimasizca elestrilip kusen kisler hatirliyorum/biliyorum burada yazmak icin belli kisiler tarafinizdan secildiginde bu sutunlardaki fikir alisverislerinin kalitesi aninda yukselecektir, foruma yeni uye olupda dogubankdan bir metastock CD si alip 5 ci gun analiz yapmak isteyenler amaclarina ulasamiyacak, ve de bu amacla fikirlerini duzenli olarak bizlerle paylasan insanlara saldirilar (daha once de orneklerini yasadik) aninda bitecektir.

Sn.Sunshine'in onerisi de cok guzel sadece uyelerin okuyabilmesi bence de daha mantikli..

Onemli ve hassas bir diger konuda bu sutunlarda yazmak icin sectiginiz kisilere BiR UNVAN vs vermeyiniz, bizlerden biri olarak kalsinlar hisse neti takip edenler zaten bilecekler bu yeter Normal sutunlarda yazdiklari zaman bu sutunlardaki yazma hakkindan dolayi diger uyelerin (olasi-antipatisini) en az oranda cekeceklerdir....

KUTERO
07-05-2005, 10:19
Sayın Objektif,

Sabırsızlıkla bekliyoruz.
Siz düşündüğünüz gibi yapın.Bütün arkadaşların size güvendiğine ve en iyisini yapacağınıza inandıklarına eminim.

Süvari
07-05-2005, 15:41
Belki nikiniz biz sarı kanaryalara daha sempatik gelse idi söylerdim ama şu şartlarda nolamaz. :)

Şaka bir yana bende bilmiyorum nedenini. ilk fırsatta küçültecektim kaldı öyle uğraşamadım. Bir ara küçültürüm.

Cidden büyük. Rahatsız edici. :(

varyemez
08-05-2005, 09:17
bu bölümü sadece üyelerin okuyabilmesi fikrine katılmıyorum.....

Objektif
08-05-2005, 10:17
Bölüm herkese açık olacaktır değerli arkadaşlar.

upgrade
10-05-2005, 13:20
Herkese Merhaba ArkadaŞlar.
Öncelİkle ArkadaŞlar Dİyorum, ÇÜnkÜ Uzun SÜredİr Hİsse Net MÜdavİmİyİm. Pek Yazmayi Da Sevmem. Zaman YetersİzlİĞİ De Cabasi. 97 Lerden Berİ De Aktİf Yatirimci (bİraz Da Zede) Sayilirim.
Bu TopİĞİ Okuyunca Hem Fİkİr Beyan Etme GereĞİ, Hem De EĞer GerÇekleŞİrse Üye Olup Daha DÜzeylİ Bİr Bİlgİ PaylaŞimindan Faydalanma GereĞİ Ortaya Çikti. BÖylece Artik Üye De OlmuŞ Oldum.
Hİssenet Daha Öncelerİ Üye Sayisi Ve Taninmasi İtİbariyla BugÜne GÖre Daha KÜÇÜktÜ. Tabİkİ Bu Kadar Fazla Yazi Ve Çok Farkli Konularda Bu Kadar Topİc Yoktu. Bu, Takİp Ve Kalİte AÇisindan Belkİ Daha İyİydİ.
Aslinda Kalİte Ve DÜzey AÇisindan Şİmdİkİ Bulunulan Konum Kesİnlİkle Daha İyİ Ama Bunu Farkedebİlmek İÇİn Çok Zaman Ayirmak, Forumun Altindan Gİrİp ÜstÜnden Çikmak Gerekİyor. Yanİ BÜyÜmek Kalİteyİ Kesİnlİkle Artiriyor Fakat Bİr Yandan Da BİrÇok Fuzulİ?, Gereksİz?, Ve Herkes İÇİn Anlam TaŞimayan Yazilarla BoĞuŞmak Gerekİyor.(burada YanliŞ AnlaŞilmamam İÇİn ? Koydum ÇÜnkÜ Benİm İÇİn Faydasiz Olan BaŞkasi İÇİn Faydali Olabİlİr Ama Önemlİ Olan Genele Nekadar Fayda SaĞladiĞidir.
Bu Da Ayrica TartiŞilabİlİr Ama BÜyÜrken Kesİnlİkle Nİcelİk Olarak BÜyÜmek DeĞİl, Özellİkle Nİtelİklerİ GelİŞtİrmek Önemldİr.) İŞte Tam Bunlari DÜŞÜnÜrken Sn Objektİfİn Teklİfİ Tam Yerİne Oturdu Bence. Yanİ Bu Artik İhtİyactir. Ama SaĞlam Temele Oturtulmalidir. OluŞacak Topİcte Yazacaklar Çok Dar Tutulmali Tabİkİ, SeÇİmİ Vs Kirginlik Yaratmamali Ama Çok Önemlİ DeĞİl. Yorumlardan Da Bu Zaten AnlaŞiliyor. MÜhİm Olan DoĞru Ve Gereklİ Bİlgİlerİn Verİmlİ Bİr BİÇİmde SaĞlanabİlmesİdİr.
Şahsen Bunun Bana Sunulabİlmesİ Bİle Benİm İÇİn BÜyÜk Bİr Ayricaliktir. Kİ Bence De Üye Harİcİnde Kİmse Bu TopİĞİ Okumamali. Bu Kalİteye De Etkİ Edebİlİr. Ama İŞİn Bazi Sikintilari Olabİlİr. Mesela Bellİ Bİr Grupla Bazi Bİlgİler PaylaŞilacaĞindan Belkİ Spk Ve İlgİlİ Kanunlar AÇisindan Sikinti Olabİlİr. Tabİkİ DİĞer Herkesİn YazabİleceĞİ Topİclerİn PopÜlarİtesİnİ DÜŞÜrebİlİr. Ayrica Bİr TabakalaŞma Da OluŞacak Ama Bence Buna İhtİyaÇ Var Ve Hİssenetİn Kalİtesİnİ Kesİnlİkle Daha Da Artiracak Bİr
Uygulama Olacaktir.
ArkadaŞlar Üye Olur Olmaz Ama Uzun Yazdim Kusura Bakmayin. Bİrazcik Seslİ DÜŞÜneyİm Dedİm.
Sn Objektİfe De BaŞarilar İŞİnİz Çok Zor.