Ana sayfa Borsa Enerjisa 8 Şubat’ta borsada

Enerjisa 8 Şubat’ta borsada

Enerjisa’nın yüzde 20’si, bir lotu 6,25 – 7,50 liradan halka arz edilecek. Şirket payları 8 Şubat’ta borsada işlem görmeye başlayacak. Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen konuya ilişkin, “Enerjisa, bugüne kadarki halka arzlarımız içinde en büyüğü. Dolayısıyla Sabancı için bir milat” dedi.

Sabancı Holding ve Alman enerji devi E.ON’un yüzde 50’şer hisse sahibi olduğu Enerjisa bünyesindeki dağıtım ve satış birimlerinin yüzde 20 hissesi AK Yatırım’ın konsorsiyum liderliğinde halka arz edilecek.

Halka arz edilecek büyüklük şirketin yüzde 18’i olarak planlanırken, ek satış opsiyonuyla yüzde 20’ye çıkılabilecek.

Halka arzda 1 lot (1 lira nominal) değerli payın fiyatı 6,25-7,50 lira olarak belirlenirken, talepler 1-2 Şubat’ta toplanacak. Enerjisa, 8 Şubat’ta borsada işlem görmeye başlayacak.

Hisse başına belirlenen fiyat aralığı Enerjisa’nın 7,4-8,4 milyar lira arasında büyüklüğe sahip bir şirket olduğunu gösteriyor.

Bu halka arz ile Enerjisa, Türkiye’nin halka arz edilen en yüksek piyasa değerli enerji şirketi unvanına kavuşacak.

Halka arzda tahsilat grupları, yurt içi bireysel yatırımcılar için yüzde 5, yurt içi kurumsal yatırımcılar için yüzde 10 ve yurt dışı yerleşik kurumsal yatırımcılar için yüzde 85 olarak belirlendi.

“2018’de ilk temettüleri vermeyi planlıyoruz”
Halka arza ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Sabancı Holding CEO’su ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, “Sabancı, borsadaki 11 şirketiyle Borsa İstanbul’un işlem hacminin yüzde 10’undan fazlasını oluşturuyor. Enerjisa, bugüne kadarki halka arzlarımız içinde en büyüğü. Dolayısıyla, bu açıdan da Sabancı için bir milat” diye konuştu.

Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler de, “Hisselerimizin önemli bir bölümü yabancı kurumsal yatırımcıya satılacak. Böylelikle yabancı yatırımcının sektöre kazandırılmasına vesile olacağız. Halka arz sonrasında 2018’de 2017 sonuçlarına bağlı olarak ilk temettüleri vermeyi planlıyoruz” dedi.

AK Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş ise, Enerjisa’nın halka arzında yurt içine ayrılan payın yaklaşık 225 milyon lira seviyesinde olacağını belirterek, “Enerjisa, sektörde dağıtım ve perakende açısından ilk örnek. Enerjisa’nın halka arzının işlem büyüklüğü ise 1,3 milyar liraya denk geliyor” ifadelerini kullandı.

Sırada “Enerjisa Üretim” var
Öte yandan Sabancı Holding CEO’su Göçmen, Enerjisa’nın dağıtım ve satış birimlerinin ardından, Enerjisa Üretim’in de halka arz edileceğini ve tarihi yakın zamanda paylaşacaklarını söyledi.

Göçmen, “Umarım bir kaç ay sonra da bu şirketimizi ne zaman halka açacağımızı sizinle paylaşırım” dedi.

Sabancı Holding, Enerjisa’yı daha etkin yönetmek amacıyla iş kolu bazında ayrışmaya gitmiş; elektrik dağıtım ve satış işlerini “Enerjisa Enerji” (Enerjisa); elektrik üretim, ticaret ve doğal gaz faaliyetlerini ise “Enerjisa Üretim” şirketi altında toplamıştı.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here