Ana sayfa Ekonomi Holdingler borçlarını yapılandırıyor

Holdingler borçlarını yapılandırıyor

Ülker’in ardından Doğuş Holding’te de tehlike çanları çalmaya başladı. Ülker’in bağlı olduğu Yıldız Holding’in 6 milyar dolarlık borcunun yapılandırma çabasının ardından Doğuş Holding de 5.8 milyar dolar borcu için bankalardan görüşme talep etti.

Piyasada birçok önde gelen holdingin nakit sıkışıklığı içinde olduğu ve yakında yeniden yapılandırma kervanının uzayacağı dedikoduları var. Yeniden yapılandırmalar bankaların bilançoya yansıyan karlılığını etkilemez, fakat nakit akımını yavaşlatır ve muhtemelen dış kredi bulma ve/veya tahvil ihraç etmenin maliyetini yükseltir.

CNNTurk’te yer alan habere göre Doğuş Holding bankalarla masaya oturdu ve borç yapılandırması istedi. Geçen aylarda da Yıldız Holding’in 10 banka ile masaya oturmuş 6 milyar dolar civarındaki borcunun yeniden yapılandırılması için Yapı Kredi’yi lider düzenleyici banka seçmişti.

Edinilen bilgiye göre Doğuş Holding de bankalarla görüşme talep etti ve “Ülker’e yaptığınızı bana da yapın” dedi. Doğuş Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderdiği 2017 yılı bilançosuna göre holdingin bankalara 23.5 milyar liralık borcu bulunuyor. Dünkü dolar kuruna göre yaklaşık 5.8 milyar dolarlık bir borç söz konusu. Yine yayımlanan bilançoya göre Doğuş Holding geçen yıl 2.8 milyar lira zarar etti. 2016 yılı zararı ise 2.0 milyar lira idi. Holding, geçen yıl Garanti Bankası’ndaki hisselerini İspanyol ortağı BBVA’ya 3.3 milyar liraya satmıştı.

Haberler sonrası Doğuş Grubu bugün bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’de değişimin öncüleri arasında yer alan Doğuş Grubu, sahip olduğu geniş hizmet, bilgi ve iş birliği ağını hedeflerine ulaşmak için en etkin şekilde kullanmakta ve Türkiye’ye yatırım yapmayı en birinci önceliği olarak görmektedir.

Değişen dünya dinamiklerine uyum süreçleri kapsamında doğal olarak tüm paydaşlarımız ile sürekli iletişim içerisindeyiz. Bu bağlamda bankalarla olan çalışmalarımız bugüne kadar olduğu gibi normal seyrinde devam etmekte, proje finansman ve sendikasyon kredileri alma ve kapatma faaliyetlerimiz de sürmektedir.

Doğuş Grubu’nun yeni vizyonu; Türkiye’nin bir dünya markası olma yolundaki gayretleri ve çalışmaları ile paralel şekilde devam edecektir.”

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here