Ana sayfa Ekonomi Moody’s Türkiyenin notunu olası bir indirim için negatif izlemeye aldı

Moody’s Türkiyenin notunu olası bir indirim için negatif izlemeye aldı

Moody’s Investors Service, Türkiye’nin Ba2 olan uzun vadeli kredi notunu, Ba2 olan kıdemli teminatsız tahvil notunu olası bir indirim için negatif izlemeye aldı.

Moody’s ayrıca Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama A.Ş.’nin Ba2 olan kıdemli teminatsız tahvil notunu da olası bir indirim için izlemeye aldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada Türkiye’nin cari kredi notlarının izlemeye alınmasının, hali hazırda Ülke’nin dış pozisyonun kırılgan olduğu ortamda makroekonomik politikanın gelecekteki yönüne ilişkin artan belirsizliği yansıttığını belirtti. Moody’s, dış pozisyonda kırılganlığın devam etmesi halinde Türkiye’nin ödemeler dengesi üzerinde artık cari kredi notu ile tutarlı olmayan bir seviyeye doğru baskı riskinin ortaya çıkacağını da vurguladı.

Türkiye’nin uzun vadeli ülke tavanı notlarının alınan izleme kararından etkilenmediğini belirten Moody’s, yabancı para cinsinden tahvil tavanının Baa3, yabancı para cinsinden banka mevduat tavanının Ba3 ve yerel para cinsiden tahvil ve mevduat tavanının Baa2 olduğunu ifade etti. Moody’s Türkiye’nin kredi notunu 7 Mart 2018’de Ba1’den Ba2’ye indirmiş ve Ülke’nin ödemen dengesi üzerinde ağır baskı olasılığında kayda değer artış olması halinde notun daha da düşürülebileceğini vurgulamıştı.

Kaynak: Moody’s

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here