Ana sayfa Ekonomi Moody’s 17 Bankanın Notlarını İndirdi

Moody’s 17 Bankanın Notlarını İndirdi

Moody’s Investors Service, 17 banka ve 2 finans kuruluşunun kredi notlarını düşürdü ve daha fazla indirim için izlemeye aldı.

Mooy’s, not indirimlerinin Türkiye’de faaliyet ortamının kötüleştiği ve bunun finansal kuruluşların fonlama profillerine negatif etkileri olacağı değerlendirmesini yansıttığını vurguladı. Olası bir indirim için yapılacak gözden geçirmelerde faaliyet ortamının daha da kötüleşip kötüleşmediğine ve bankaların tek başlarına ayakta kalma kredi notlarına odaklanacaklarını belirten Moody’s, ayrıca yabsancı sahipli bankalarda iştirak desteklerinde değişiklikleri, hükümetin bankaları destekleme kapasitesinde zayıflamanın da takip edileceğini ifade etti.

Moody’s 17 bankanın Temel Kredi Değerlendirmesi (BCA) ve düzeltilmişBCA notlarını 15 bankanın yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli mevduat notlarını olası bir indirim için izlemeye aldı. 10 bankanın kıdemli teminatsız borç ve ihraççı notları, 9 bankanın sermaye benzeri borç notları, ayrıca 7 bankanın ulusal ölçek notları, 6 bankanın kısa vadeli ulusal ölçek mevduat notları negatif izlemeye alındı.

Moody’s 17 bankanın BCA ve düzeltilmiş BCA notlarını bir kademe indiren Moody’s, 11 bankanın yerel para cinsinden mevduat notlarını bir kademe indirdi. 4 bankanın, Alternatifbank, ING Bank, QNB Finansbank ve Türk Ekonomi Bankası, notları olası bir indirim için izlemeye alındı. HSBC Bank, Odea Bank, Şekerbank ve Türkiye Halk Bankasının yabancı para cinsinden notlarını 1 kademe indiren Moody’s, 11 bankanın notlarını olası bir indirim için izlemeye aldı.

9 bankanın uzun vadeli kıdemli teminatsız borç veya ihraççı notlarını düşüren Moody’s, Akbank, Eximbank, Ziraat Bankası, YKB, Garanti Bankası, Halkbank, İşbankası, TSKB, Vakıfbank’ın oluşturduğu bu 9 bankanın yanı sıra QNB Finansbank’ın notunu da olası bir indirim için izlemeye aldı. Moody’s, Akbank, Alternatifbank, Odea Bank, Garanti Bankası, Halkbank, İşbankası, TSKB, Vakıfbank, YKB’nin sermaye benzeri borç notlarını bir kademe indirdi ve olası bir indirim için izlemeye aldı.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here