Ana sayfa Ekonomi Dünya Bitcoin Yine Hacklendi.

Bitcoin Yine Hacklendi.

Güney Kore’de bir kripto para birimi borsasının hacklenmesi sonrası dijital para birimlerinde 46 milyar dolar satış gerçekleşti. Satış Bitcoin’in 2018 kaybını yüzde 50’den fazlaya taşıdı.

Bitcoin Cuma gününe göre yüzde 11 değer kaybederken TSİ 10:27 itibariyle 6.762 dolardan işlem gördü.

Diğer dijital para birimlerinin de düşmesiyle Coinmarketcap.com verilerine göre dijital para birimi varlıkları 294 milyar dolar ile iki ayın en düşüğüne geriledi. Ocak ayında bu varlıklar 830 milyar dolar seviyesindeydi.

Singapur merkezli Oanda Corp. Asya Pasifik Trading Başkanı Stephen Innes’e göre Güney Kore’deki hack olayı, Ocak ayındaki Japonya vakasından küçük çaplı olsa da yatırımcıların tepki satışını körükledi. Innes, “Piyasada işlem hacimleri çok düşük. Daha çok bireysel yatırımcılar sürüklüyor. Piyasanın ciddi bir şekilde oynaması için çok fazla paranın hareket etmesine gerek yok” dedi.

Hacklenen Güney Kore borsası Coinrail web sitesinden yaptığı açıklamada hackerlar tarafından dijital para birimlerinin çalındığını belirtse de çalınan miktarı açıklamadı.

1 YORUM

  1. admin hanber başlığın yanlış, bircoin hacklenmedi, borsalarından biri haclandi.. Bitcoin hacklenemez, sen bunu bir araştır istersen

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here