Ana sayfa Ekonomi Morgan Stanley’den dolar tahmini

Morgan Stanley’den dolar tahmini

ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley yılın son çeyreğinde dolar/TL kurunun 5 seviyesini aşacağını öngördü.

Seçim sonrası ilk dolar/TL tahminlerini açıklayan bankanın öngörülerine göre bu yılın üçüncü çeyreğinin sonunda dolar/TL kuru 4,90 seviyesinde olacak. Bankanın değerlendirmelerine göre yılın son çeyreğinin sonu itibariyle ise dolar/TL 5,05 olacak. Banka bu tahminleri ile seçim sonrası dolar/TL tahminleri açıklayan kurumlar arasında 5 seviyesini ilk telaffuz eden kurum oldu.

BusinessHT’nin haberine göre, bankanın değerlendirmelerine göre 2019 yılında dolar/TL kuru kademeli olarak gerileyecek. Buna göre banka 2019 yılının ilk çeyreğinin sonunda kuru 5 seviyesinde, yılın ikinci çeyreğinde ise 4,85 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyor. 2019 yılının sonunda ise banka yeniden 5 seviyesini öngörüyor.

Türk ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 7,4 gibi bir büyüme gösterdiğine işaret eden Morgan Stanley, ancak 2018’in ikinci çeyreğinden itibaren büyümenin yavaşlamasını beklediklerini bildirdi.

Son dönemdeki politika sıkılaştırma ve piyasa oynaklığından kaynaklı olarak Türk ekonomisinde büyünenin yüzde 4 civarına veya altına gerileyeceğini öngördüklerini belirten Morgan Stanley , “Ekonomidedaha fazla yavaşma ise, mali politikaların 2018’in ikinci yarısındaki yönüne bağlı olarak” dedi.

Türkiye için 2018 GSYH büyüme tahminini yüzde 4,2 olarak sürdüren Morgan Stanley, bu tahmin için risklerin açık bir şekilde aşağı yönlü olduğunu vurguladı.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here