Ana sayfa Borsa Borsa’da devre kesici uygulaması

Borsa’da devre kesici uygulaması

Bugün borsada yeni dönemin başlamasıyla birlikte 6 senet açılışla birlikte devre kesici uygulamasıyla işleme kapatıldı.

Söz konusu senetler : HDFGS, TUCLK, KRGYO, PNSUT, BOLUC ve PLASP.

Devre Kesici Nedir ?

İşlem fiyatlarında belirli eşiklerin aşılması halinde(Tavan –Taban fiyatları eşik sayılmaktadır) ilgili sıradaki sürekli işlem seansı geçici olarak durdurulup emir toplama seansına alınarak devre kesici (Alım-Satım işlemlerinin durdurulması) işlemlerinin uygulaması başlatılacaktır.

4 YORUMLAR

  1. Elimde aylardır bekleyen bir senet var, çok fazla değer kaybetmesine rağmen bir gün yükselir umuduyla tutuyorum, tam yükselecek diyorum Bist’in küçük yatırımcıyı koruma vaadi ile devreye aldığı uygulamalar giriyor ve senet yükselişine devam edemiyor ağzımıza sıçtın Bist!

    Tedbir alıyorsun güya ama piyasanın gelişmesine izin vermiyorsun, sizin yüzünüzden elimdeki senetleri çıkarıp bir daha borsaya girmeyi düşünmüyorum. Sermaye kazancı elde edemeyeceksek ne anlamı var borsanın! Bi senet değer kaybettiğinde neden önlem almıyorsunuz, anormal bulmuyorsunuz hareketi?? Onu da brüt taksa alın veya devre kesici çalıştırın sebepli sebepsiz, madem küçük yatırımcıyı ve piyasanın güvenliğini düşünüyorsunuz yapın!!

    Brüt taksa da rastgele alıyorsunuz allah bilir, bi senet azıcık yükseldi mi hop brüt takasa! Çoğu kez de kendi hatalarınıza önlem alıyorsunuz, bu fitili halka arz seferberliği ateşlemedi mi!!? Olur olmaz şirketleri borsada işlem görür uygunluğu ile arz etmediniz mi?? Sonra ne oldu!!?? Kendi yediğiniz boklar yüzünden şimdi yatırımcının kar umudunu elinden alıyorsunuz. Geçi sizin amacınız BİST’e derinlik kazandırmaktı, özelleşecek ya bide yakında, dünya borsaları içinde derinlikli bi borsa olmak istediniz!! Kendi çıkarlarınız uğruna yaktınız yatırımcıyı, sonra da yamalık gibi önlemler almaya kalkarak canımızı tekrar yaktınız!! Berbat şirketleri borsaya sokarken neredeydiniz!??

    Brüt taksa aldığınız şirketlerin kaçı yeni arz acaba?? veya brüt takasa alırken gerçekten bi sebebiniz, geçerli bi nedeniniz var mı, sizin için tek kriter senedin yükselmiş olması mı!! Oltayı rastgele daldırıyorsunuz ne çıkarsa bahtıma diye, böyle şey olur mu!! Sanki bizim borsada her şey yolunda yatırımcı paraya para demiyor da arada böyle şeyler çıkınca siz de önlemini alıyorsunuz. Ne yalan söyleyim küçük yatırımcıyı koruma vadi ile ağzımıza sıçtınız valla. Ne yani kar eden şirketlere yatırım yapmaktan uzak mı duralım, brüt takasa kesin olarak alınmayacağını bildiğimiz zarar eden şirketlere mi yatırım yapalım yani!!

    • sonuna kadar katılıyorum istedikleri kağıt 7 gün %20 gidebiliyor (trnsk) durdurma devre kesici bilmem ne yok küçük yatırımcıyı söğüşleme borsası oldu artık

  2. Her hisse için belirli alım satım lot adetleri uygulanıyordu bunu kaldırdılar isteyen istediği kadar miktarda sayıda lot alıp satabiliyor.Ama bu küçük yatırımcıyı böcek gibi ezdi.Borsa zengin olanların,parası çok olanların hakimiyetine girdi.Artık eskisi gibi satamassınız , alamassınız çünkü parası çok olan sizden önce toplayıp geçiyor veya satıp geçiyor.Borsa katar emirlerinin , amerikan trilyonerlerinin kumar merkezi haline geldi.Tekrar eski olt alım satım adetlerine geri dönerlermi bilemem ama bu sistemle borsa çökmüştür.

    • Aynen kardeşim çok kötü oldu eskiden her hisse için alım satım yapabileceğimiz belirli lot miktarları vardı.Bu alım satımda herkes için fırsat yaratıyordu.Ama şimdi dingonun ahırı misali kademlerde milyonluk lot adetleri küçük yatırımcıya fırsat vermiyorlar.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here