Ana sayfa Analiz Banka hisseleri için “ağırlığı azalt” tavsiyesi

Banka hisseleri için “ağırlığı azalt” tavsiyesi

BNP Paribas Teb Yatırım, BIST 100 ile ilgili olumsuz görüşe geçtiklerini ifade ederken, model portföylerinde banka ağırlığını 5 puan azaltarak yüzde 30’a düşürdüklerini açıkladı.

TEB Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mete Yüksel, merkez bankalarının olumlu duruşunu piyasanın sindirmesinden sonra, küresel pozitiflerden dolayı gözardı edilen, artan yurt içi risklerin ön plana çıkacağını düşündüklerini belirtti. Yüksel, “Tırmanan terör saldırıları, erken seçim ve sonrasında Başkanlık seçimi olasılıkları gelecek bir kaç yıl yapısal reformlarda yavaşlamaya neden olabilir. Artan makro risklerle birlikte, banka karlarında olası aşağı revizyonlar (hesap işletim ücretlerinin tahsil edilememesi, mevduat maliyetlerinin beklenmedik şekilde artması, takipteki kredilerde artış sonucunda) nedeniyle piyasa hakkında temkinli duruşa geçiyoruz. Bu nedenlerle; Model Portföyümüzde banka ağırlığını 5 puan azaltarak BIST100’ün 1,2 puan aşağısına, yüzde 30’a düşürüyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Kurum, Model Portföyü’nde de önemli değişikliklere gitti. Buna göre Sabancı Holding, Trakya Cam, Yapı Kredi ve TSKB hisseleri kurumun model portföyüne eklenen yeni şirketler oldu.

Yüksel söz konusu değişikliklerin gerekçesini şöyle açıkladı:

Sabancı Holding

Enerjisa’nın operasyonel performansındaki iyileşme beklentimiz, Akbank’ın iyi performansı ve net aktif değerine göre tarihi ortalama iskontosundan 15 puan daha fazla iskontoyla işlem gören SAHOL’ü listeye dahil ettik.

Trakya Cam

Beklediğimiz doğal gaz fiyatında indirimin, ithal düz cam ithalatında antidamping vergileri ve yükselen otomotiv üretiminden olumlu etkilenmesini beklediğimiz TRKCM’ı portföyümüze ekliyoruz.

Yapı Kredi Bankası

İş Bankası’nı portföyümüzden çıkarıyoruz, yerine YKBNK’yı listeye ekliyoruz. YKBNK, benzerlerinden daha iyi komisyon geliri artışı, net faiz gelirinde güçlü büyüme ve Visa ile ilgili gelir beklentimizle öne çıkmakta.

TSKB

AL Baraka’yı portföyümüzden çıkartıyoruz, yerine TSKB’yi listeye ekliyoruz. TSKB yüzde 17 üzerinde özsermaye karlılığı ile sektörde özkaynak maliyetinin üzerinde özsermaye karlılığı olan tek banka ve defter değerinde işlem görüyor.

MODEL PORTFÖYDEN ÇIKARILAN HİSSELER

Mete Yüksel, model portföyden bazı hisselerin de çıkarıldığını ifade etti. Buna göre kurumun portföyünden Tofaş, Türk Telekom ve TEkfen Holding hisseleri kurumun kar realizasyonu yapmak istemesi dolayısıyla çıkarıldı. Son güncellemeden bu yana, 3 hisse BİST-100’ün sırasıyla yüzde 2,5, yüzde 1,4 ve yüzde 12,5 üzerinde getiri sağladı.

Yüksel, “Bir ayda endeksin yüzde 2,8 altında getiri sağlayan Garanti Bankası hisselerini en az beğendiğimiz hisseler listesinden çıkartıyoruz, listeye İş Bankası’nı ekliyoruz. En az beğendiğimiz listemize dahil ettikten sonra endeksin yüzde 10 altında performans gösteren Arçelik hisselerini de listeden çıkartıyoruz.

Doluluk oranındaki düşüş, marjlardaki kötüleşme ve yüksek miktarda Japon yeni yükümlülüğü nedeniyle THY’yi en az beğendiğimiz hisseler listemize ekliyoruz. Listede İş Bankası ve THY yanı sıra, Enka İnşaat hissesini devam ettiriyoruz” dedi.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here