Ana sayfa Borsa KAP’a düşen son şirket haberleri

KAP’a düşen son şirket haberleri

KATMERCİLER

Katmerciler, 100 milyon liraya kadar tahvil ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurmaya karar verdi.

TRANSTÜRK

Star Holding, Transtürk Holding’de bir kısım payını sattı ve şirketteki payı yüzde 13,03 oldu.

Şirket’ten konu ile ilgili KAP’a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Star Holding A.Ş. sahibi bulunduğu Şirketimize ait hisselerin 300.000 adedini 0,38 TL/Adet, 1.300.000 adedini 0,39 TL/Adet, 128.480 adedini 0,40 TL/Adet işlem fiyatından satış işlemi gerçekleştirdiğini, bu satış sonrası Şirketimizdeki sahip olduğu pay sayısının sermaye içindeki payının yüzde 13,03 olduğunu, sahibi bulunduğu Şirketimiz hisselerinin bir kısmını BİST’te yine satabileceğini ve satış sonrası SPK’nın ilgili tebliği kapsamında bildirim yapacağını beyan etmiştir.”

THY

Türk Hava Yolları, Ukrayna’nın önemli turizm merkezi Ivano Frankivsk’e uçuşların 30 Mart’ta başlayacağını duyurdu. Türk Hava Yolları’nın, Ukrayna’da Kiev, Odesa, Lviv, Dnipropetrovsk, Herson ve Zaporijya’nın ardından uçuş sağlayacağı 7. nokta olan Ivano Frankivsk’e seferler, 30 Mart’tan itibaren, haftanın 7 günü karşılıklı olarak icra edilecek.

ABANK

ABank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Meriç Uluşahin görevinde ayrıldı.

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor: Nisan 2014’ten bu yana ABank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Meriç Uluşahin, 18 Mart 2016 itibarıyla bu görevlerinden istifaen ayrıldı. ABank Yönetim Kurulu, Mali Kontrol ve Planlamadan sorumlu Baş Genel Müdür Yardımcısı olan Müge Öner’i Meriç Uluşahin’den boşalan görev ve sorumlulukları devralmak üzere, Genel Müdür Vekili sıfatıyla tayin etti.

DARDANEL

Dardanel, banka borçlarına ilişkin revize teklifini bankalara iletti. Şirketten KAP’a yapılan açıklamada, 14 ve 18 Ocak 2016 tarihli açıklamalarda yer alan bankalar konsorsiyumuna sunulan tekliflerinin müzakeresi sonucunda teklif, borcun 7,7 milyon dolarlık bölümünün 31 Mayıs 2016 tarihine kadar, kalan kısmının ise 30 Haziran 2017 tarihinde ödenmesi, gayrimenkul geri alım hakkının ise 31.12.2017 tarihine kadar uzatılması şeklinde revize edildi.

POLİTEKNİK METAL

Borsa İstanbul, Politeknik Metal’i kamuyu aydınlatma yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle uyardı.

TRAKYA CAM

Trakya Cam bünyesindeki otocam işletmesinin iştirak modeliyle kısmi bölünme yoluyla ayrılarak yeni kurulacak Şişecam Otomotiv A.Ş.’ye devri kapsamında yapılacak işlemleri açıkladı.

YAPI KREDİ KORAY GYO

Yapı Kredi Koray GYO, Ankara Çankaya Projesi’nde yer alan A, B ve F Blokları için İnşaat Taahhüt Sözleşmesi imzalayacak.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here