Ana sayfa Şirketler Hürriyet Gazeteciliğe çağrı muafiyetine onay

Hürriyet Gazeteciliğe çağrı muafiyetine onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Demirören Medya’nın Hürriyet Gazetecilik ile ilgili pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünden muafiyet talebini olumlu karşılarken Demirören Gazetecilik’te pay alım teklifi için fiyata da karar verdi.

Kurul, Doğan Şirketler Grubu’na ait Demirören Gazetecilik paylarının, Demirören Medya tarafından satın alınması sonrasında Demirören Medya’nın, diğer ortaklara ait payları satın almak üzere zorunlu pay alım teklifinde bulunması amacıyla hazırlanan pay alım teklifi bilgi formuna belli şartlar dahilinde onayladı.

Buna göre 1 TL nominal değerli Demirören Gazetecilik payı için pay alım teklifi fiyatı en az 1,41585 dolar olarak belirlenecek ve payların devir tarihinde Merkez Bankası’nca açıklanan döviz alış kuru olan 4,4581 TL ile pay alım teklifinin başlayacağı günden önceki iş günü Merkez Bankası’nca açıklanan döviz alış kurundan yüksek olanı kullanılacak.

Hürriyet ile ilgili olarak ise pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünden muafiyet talebi olumlu karşılandı.

Hürriyet Gazetecilik günü %19.4 düşüşle alıcısız taban açılarak giriyor. (17/08 saat 9:57)

Konuyla ilgili forum başlığını http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=173 adresinden ziyaret edip yatırımcıların düşüncelerini görebilirsiniz.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here