Ana sayfa Borsa Şirket Haberleri

Şirket Haberleri

21 Eylül Cuma

Arçelik (ARCLK) S&P, Arçelik’in uzun dönem kredi notunu ‘BB+’ olarak teyit ederken, ülke makroekonomik durumunun Arçelik’in kredi notuna olası etkileri nedeniyle, Şirket’in kredi notunun önceden durağan olan görünümünü negatif olarak revize etmiştir.

Erdemir (EREGL), Kardemir (KRDMD) – Ticaret Bakanlığı, İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ’i çerçevesinde, yassı, uzun, boru, profil, ray ve diğer demiryolu ve tramvay hattı malzemeleri ana başlıkları altındaki bazı demir-çelik ürünlerinde, 200 gün süreyle geçici olarak %25 oranında ek mali yükümlülük uygulanmasına karar vermiştir. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre Dünya Ticaret Örgütü Korunma Önlemleri anlaşmasına göre gelişmekte olan ülkelere muafiyet uygulanacaktır. Gelişme, Erdemir ve Kardemir’i de kapsayan Türkiye demir çelik üreticilerinin yurt içi Pazar payları, fiyatlama kabiliyetleri ve dolayısıyla faaliyet karlılıkları açısından olumludur.

İş Bankası (ISCTR) C grubu paylarının geri alımı programı kapsamında 4.0TL fiyattan 0.3 milyon nominal hisse alımı yaptığını açıklamıştır. Böylelikle toplam geri alınan nominal payların tutarı 79.2 milyon olarak gerçekleşmiştir.

20 Eylül Perşembe

Özderici GYO, bugün %56,25 oranında bedelli sermaye artırımına başlayacak. Rüçhan hakkı kullanım fiyat 1 TL.

Desa Deri: Basında yer alan konkordato talebinde bulunulduğuna yönelik haberleri yalanladı. Şirket, asılsız haberle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Banvit: 14 Eylül’de üretime ara verdikleri Bandırmada’ki kesimhanede üretime tam olarak başladıklarını açıkladı.

Petkim: Rafineri Holding A.Ş. hisse alımı 2. taksit ödemesi olan 240 milyon doları 30 Eylül tarihine kadar STEAŞ’a yapılmasını kararlaştırdı.

Gentaş: Payları 1 Ekim’den tarihinden itibaren Ana Pazar’dan Yıldız Pazar’a alınacak.

Coca-Cola İçecek: Coca-Cola Company ve EBRD katılımıyla Özbekistan’da işbirliği fırsatlarını görüşmek üzere bir toplantı düzenledi.

ADESE: ITTFH ve TGSAS paylarında Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında bugün seans başından itibaren 4 Ekim seans sonuna kadar brüt takas uygulanacak.

Bagfaş Bandırma: İspanya’ya ihraç edilmek üzere Vertiqal AG firmasından 5.500 ton, Fas’a ihraç edilmek üzere Orcom SA firmasından 5.000 ton ve Bulgaristan’a ihraç edilmek üzere Ardor Intertrade LP firmasından 2.500 ton CAN gübresi siparişi aldığını açıkladı. Toplam sipariş tutarı 2 milyon USD olup, sevkiyatların Ekim ayında tamamlanması planlanmaktadır.

Desa Deri Yönetim Kurulu Başkanı Çelet, “Desa’nın %55-60’ı ihracata dayanıyor. Kurdan etkilenmiyoruz” dedi.

Gediz Ambalaj, 2018 ihracat payını %50’nin üzerine çıkartmak istiyor. Buzdolabı arka duvarı üretiminde Türkiye ve Avrupa pazarındaki global markaların ana tedarikçisi durumunda olan Gediz Ambalaj, 2018 yılı cirosundaki ihracat payını yüzde 50’nin üzerine çıkarmayı istiyor. 2017 yılında şirketlerinin, cironun yarısını ihracattan elde eder hale geldiğini belirten Gediz Ambalaj Genel Müdürü İsmail H. Özdoğan, güçlü bir oyuncu olarak yeni girdikleri cam sanayii sektöründeki pazar paylarını, 2019 yılında artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

19 Eylül Çarşamba

MAVİ GİYİM
Neuberger Berman, 32,75 liradan 247 bin 508 adet ve 32,68 liradan 15 bin 734 adet Mavi hissesi aldı ve sermaydeki oranı yüzde 4,544’ten yüzde 5,074’e yükseldi.

ODAŞ ELEKTRİK
340 Mwm/330 MWe kurulu gücüne sahip Çan-2 Termik santralinde kazan ünitesinde yangın çıktığı ancak kontrol altına alındığı ve en önemlisi herhangi bir can kaybının olmadığı bildirildi.

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK
Şirketin 2018 Ağustos ayı toplam brüt prim üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5 oranında azalarak 46,3 milyon TL’ye geriledi. Ağustos ayı prim üretimi ile birlikte şirketin Ocak – Ağustos 2018 dönemine ait toplam brüt prim üretimi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 oranında artarak 421,3 milyon TL’ye yükseldi.

DENİZBANK
Sberbank’ın sahibi olduğu Denizbank hisselerinin yüzde 99,85’inin Emirates NBD’ye satışı konusunda yasal onaylara ilişkin sürecin Türkiye, Avusturya ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki düzenleyici kuruluşlara ilgili başvuruların yapılmasıyla devam ettiği açıklandı.

TGS DIŞ TİCARET
Şirketin 7,5 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı “Geçmiş Yıl Karları” hesabından karşılanmak üzere yüzde 100 bedelsiz olarak artırılarak 15 milyon TL’ye çıkarılmasına karar verildi.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here