Ana sayfa Borsa Burgan Yatırım önerileri

Burgan Yatırım önerileri

Burgan Yatırım, Borsa İstanbul Pay Piyasası için tavsiyesini düşürürken, 12 aylık endeks hedefini yükseltti.

Burgan Yatırım’ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

“Borsa İstanbul, Al önerisi verdiğimiz 6 Ocak tarihlinden bugüne TL bazında %13, dolar bazında ise %18 getiri sağlayarak MSCI GOP endeksinin 10 puan üstünde performans gösterdi. Yıla oldukça sıkıntılı ve dalgalı bir giriş yapan küresel piyasalara rağmen, Çin kaynaklı olumsuzluklar ve emtia fiyatlarında yaşanan sert düşüşlerden göreceli olarak daha az etkilenen BIST Ocak ayında sağlam durmayı başardı. Küresel piyasalar, Şubat ve Mart aylarında Merkez Bankalarından peş peşe gelen destekler ile toparlanırken, TL cinsi varlıklar da diğer Gelişmekte Olan Piyasalarla birlikte hızlı bir toparlanma yaşadı.

Piyasa için önerimizi AL’dan TUT’a çekiyoruz… Hisse senetlerinin hala pahalı olmadığını düşünmekle birlikte şu anki seviyelerde risk ve beklenen getiri dengesinin yeterince cazip olmadığı görüşündeyiz. İlk 3 aydaki göreceli iyi performansa rağmen Türk hisseleri hala GOP ortalamasına göre %24 iskontolu işlem görüyor. Bu iskonto seviyesi, tarihsel ortalama iskontonun oldukça üstündedir ancak 2016T F/K oranı artık 9,3 seviyesine yükselmiştir ki bu son 5 yılın ortalaması olan 10’dan çok uzak değildir.

Risksiz getiri oranı varsayımımızı değiştirmeden %10 olarak devam ettiriyoruz. Makro ekonomik varsayımlarımızda yaptığımız küçük revizyonları yansıtarak güncellediğimiz tahminlerle, 12 aylık endeks hedefimizi 92.500 olarak güncelliyoruz (önceki: 90.000). Nisan ayında gerçekleşecek Merkez Bankası Başkan değişikliği esnasında ve sonrasında piyasalarda oynaklığın artabileceğini düşünüyoruz. Referandum için tekrar sandığa gidileceği ihtimali ve artan terör olayları da önümüzdeki dönemde piyasalarda dalgalanmalara sebep olabilir. Diğer yandan, son dönemde Gelişmekte Olan Ülkeler lehine gelişen küresel atmosfer kısa vadede diğer ülkelerle birlikte BIST’i de desteklemeye devam edecektir. Ancak, arttırdığımız hedef değer ile bile ancak %15 yükselme potansiyeli gösteren borsada artık ihtiyatlı olma zamanı diye düşünüyor ve önerimizi AL’dan TUT’a çekiyoruz.

Belli başlı hedef değer değişiklikleri… Bankacılık sektöründe hedef değerleri bu raporla birlikte ortalama %5 yukarı çektik. Vakıfbank ve Akbank sırasıyla %13 ve %9’luk artışla sektörde en önemli revizyonları oldu. Hedef değeri yükselen diğer şirketler ise Koç Holding (15,0’dan 16,0’a), Sabancı Holding (12,6’dan 13,2’ye), Anadolu Sigorta (1,7’den 1,9’a), Bizim Toptan (13,7’den 15,5’e), Ford Otosan (38,0’dan 40,0’a) ve TSKB’dir (1,9’dan 2,0’a). Diğer taraftan Pegasus (19,0’dan 17,5’e) ve TAV Havalimanları’nın (21,0’dan 20,0’a) hedef değerlerini aşağı yönlü güncelledik.

Öneri değişiklikleri… Arçelik, Anadolu Efes, Bizim Toptan, Coca-Cola İçecek, Halkbank ve Turkcell için önerilerimizi TUT’tan SAT’a Tofaş, Türk Telekom ve Ülker için önerilerimizi ise AL’dan TUT’a çektik.”

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here