Ana sayfa Şirketler Şirket Haberleri

Şirket Haberleri

Alarko GYO (ALGYO): Şirket Yönetim Kurulu’nun 18.10.2018 tarihli toplantısında; Borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirmesine, pay geri alımı için ayrılabilecek azami fon tutarının iç kaynaklardan karşılanmak üzere 15mn TL olarak belirlenmesine, pay geri alımına konu olabilecek azami pay tutarının 275bin nominal değerli olarak belirlenmesine karar verilmiştir.

Aselsan (ASELS): Aselsan, savunma sanayi sektörünün ardından tıbbi cihaz sektöründe de işbirliklerini artıracağını, bu çerçevede Biosys Biyomedikal ile yoğun bakım ventilatör cihazlarında birlikte çalışacağını açıkladı. Aselsan’dan yapılan basın açıklamasında Aselsan ve Biosys Biyomedikal arasında yapılacak işbirliği çerçevesinde yoğun bakım ventilatörleri alanında uluslararası pazarda iddialı ürünlerin yerli imkanlarla üretiminin hedeflendiği belirtildi. Basın bülteninde “Dünya genelinde 4 milyar dolarlık yıllık satışı olan ventilatör cihazlarında ülkemiz üretici 6 ülkeden biri olacak” denildi. (Kaynak: Reuters)

Zorlu Enerji (ZOREN): Şirket, yaptığı teknik ve mali değerlendirmeler sonucu, Kırklareli ili, Lüleburgaz ilçesinde bulunan doğal gaz yakıtlı kojenerasyon santralinin üretim lisansında yer alan kurulu gücün 125,99 MWe’dan 62,38 MWe’a tadil edilmesi için EPDK’ya başvurmuştur.

Tümosan Motor (TMSN): Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı ihtiyacına binaen yürütülmekte olan Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar (ÖMTTZA) Projesi kapsamında, Savunma Sanayii İcra Komitesi Kararı doğrultusunda FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.(FNSS) firmasının Savunma Sanayii Başkanlık’ı ile sözleşme görüşmelerine başlayacağı Şirkete iletilmiştir. Bu maksatla ÖMTTZA Projesi kapsamında tedarik edilecek 6×6 ve 8×8 araçlara yönelik yurtiçinde geliştirilmesi hedeflenen yerli ve milli motor alt sistemi için Şirket ile FNSS arasında alt yüklenicilik sözleşmesi imzalanmasına yönelik görüşmeler başlatılmıştır.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here