Ana sayfa Ekonomi Dünya Trump: Hisse senetlerindeki düşüş alım fırsatı

Trump: Hisse senetlerindeki düşüş alım fırsatı

ABD Başkanı Donald Trump, birçok analistin sert düşüşün başkanın politikalarından ve Washington’daki anlaşmazlıklardan kaynaklandığı görüşünde olmasına karşın, hisse senedi piyasalarında son dönemde görülen sert düşüşlerin alım fırsatı yarattığını öne sürdü.

Trump Salı günü Beyaz Saray’da basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, “Şirketlere sahibi. Dünyanın en büyükleri. Gerçekten iyi gidiyorlar,” dedi ve “Rekor cinsinden rakamlara sahipler. Bu nedenle alım yapmak için şahane bir fırsat. Gerçekten de alım için muazzam fırsat” şeklinde görüş bildirdi.

ABD hisse senetleri, haftalardır süren düşüşünü Noel arefesinde de sürdürdü ve bunun sonucu, gösterge Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi 20 ayın en düşük seviyesine indi. Başkan hisse senedi piyasasına kendi yönetiminin barometresi olarak bakıyor ve hisse senetlerindeki düşüşler onu öfkelendiriyor.

ABD Başkanı Trump, Fed başkanı Jerome Powell’ı, Trump ve çalışma arkadaşlarının piyasadaki sert düşüşler için sebep olarak gösterdikleri faiz artırımlarından dolayı görevden almayı tartıştı. Ancak ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Trump’ın haftasonu Powell’ı görevden almasını kendi yetkisinde olmadığı sonucuna vardığını kaydetti. Hisse senetlerindeki son satış dalgası, Trump ve kilitlenen ABD ekonomisi tarafından tetiklenen Beyaz Saray kargaşasından kaynaklandı.

Powell’ı Fed başkanlığına Mnuchin önermişti ve bu durum, Trump’ın rahatsızlığının görevden daha kolay uzaklaştırabileceği Mnuchin’e dönebileceği spekülasyonunu güçlendirdi. Ancak Trump Salı günü yaptığı açıklamada, Mnuchin’e güven duyduğunu söyledi ve onu “çok yetenekli” olarak niteledi.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here