Ana sayfa Ekonomi Nomura: Dolar/TL 5’in altını görebilir

Nomura: Dolar/TL 5’in altını görebilir

Nomura Gelişen Piyasalar Direktörü Henrik Gullberg Bloomberg HT’ye büyük Merkez Bankaları’nın son dönemde güvercinleşmesinin gelişen piyasalar için olumlu olduğunu belirtti. Gullberg risklere de dikkat çekerek “Ancak Avrupa Merkez Bankası, Fed, Çin Merkez Bankası’nın tutumları küresel anlamda zayıflığa işaret ediyor ve gelişen piyasalarda daha fazla değer kazancı için küresel veriler istikrar kazanmalı. Biz bunu görene dek nispeten oynaklık olacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Dolar/TL ‘de 5 seviyesinin altının görülebileceğini belirten Gullberg “büyük Merkez Bankaları’nın politika tutumu burada önemli bir faktör olacak. Bunun yanı sıra TCMB’nin sıkı para politikasına odaklanacağız. Sıkı politika devam ederse kurda daha düşük seviyeleri görebiliriz” ifadesini kullandı.

Gullberg enflasyonun yüksek olması nedeniyle Merkez Bankası’nın faiz indirimi için erken olduğunu da sözlerine ekledi.

1 YORUM

  1. “”gelişen piyasalarda daha fazla değer kazancı için küresel veriler istikrar kazanmalı”” yani Allah aşkına küresel veriler istikrar kazansa zaten fed bilanço küçültmeye hızla devam eder. Yani yine gelişen piyasalardan kaçış olur..Henrik Gullberg ya sallamış yada yönlendirme peşinde..

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here