Ana sayfa Borsa Plaspak Kimya borsadan çıkarıldı

Plaspak Kimya borsadan çıkarıldı

Borsa İstanbul, sermayesinin tamamını kaybetmesi ve bu kaybı telafi edememesi nedeniyle Plaspak Kimya’nın borsadan çıkarıldığını duyurdu.

Borsa’dan KAP’a yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Yönetim Kurulu’nun 13/04/2016 tarihli toplantısında, Plaspak Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Şirket) nin 31/12/2015 tarihli finansal tablolarda sermayesinin tamamını kaybetmiş olması ve Sermaye Piyasası Kurulunun 2014/11 sayılı bülteninde yayımlanan 11/352 sayılı ilke kararı kapsamında yayımladığı TTK 376 bilançosunda da söz konusu kaybı giderememiş olması sebebiyle Kotasyon Yönergesi’nin 23 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının (f) bendi gereğince paylarının Borsa kotundan çıkarılmasına karar verilmiştir.”

Plastik, ambalaj ve kimya sektörlerine faaliyet gösteren Plaspak Kimya geçen yılın sonunda yaşadığı maddi sıkıntılarla gündeme gelmişti.

Şirkete göre yaşanan maddi sıkıntıların üç temel nedeni var: ürünlerde yaşanan kalite problemleri, likidite azlığı ve nakit akışı dengesinin bozulması.

9 Aralık’tan bu yana hisseleri Yakın İzleme Pazarı’nda işlem gören şirket, en son 20 Ocak’ta yaptığı açıklamada banka ve finans kurumlarıyla mevcut kredilerinin yapılandırılması konusunda görüşmeler yapılacağını duyurmuştu.

Plaspak Kimya’nın iflas erteleme davasının 11 Şubat’ta yapılan duruşmasında; ihtiyati tedbirin devamına ve davanın ertelenmesine karar verilmişti.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here