Ana sayfa Analiz Dolar Analizi (hisse.net özel)

Dolar Analizi (hisse.net özel)

20 Temmuz 2016 da bir USD/TL analizi yapmış ve siyasi çalkantıların artması durumunda doların 3,06 direncini aşacağını yazmıştım. (Link: http://hisse.net/haber/?p=460) Maalesef b-anayasa değişikliği, başkanlık, Suriye ve Irak ile ilişkiler, AB ve ABD ile ilişkiler, basın özgürlüğü ve seçilmiş vekillerin tutuklanması konusundaki gelişmeler piyasalarca olumsuz olarak algılandı ve TL dolar karşısında gerileyerek 3,31 düzeyine kadar yükseldi.

Elbette merak edilen konu bundan sonra ne olacağı ile ilgili. Teknik olarak bakarsak 3,06 direncinin yukarı yönlü kırılmasının kalıcı olabileceğini izliyoruz, RSI’nin aşırı alım seviyesinde olması bu seviyelerden kısa seviyeli bir düzeltme gelebileceğine işaret ediyor ancak dikkat edilecek nokta bir önceki yazımda da bahsettiğim gibi siyasi gelişmeler. Yukarıda bahsettiğim gelişmelerde pozitif bir durum olabileceğine inananlar bu seviyelerde dolar satacak (ya da açığa vererek) kazanç elde etmeyi düşünecek, gelişmelerin negatif olarak süreceğine inananlar ise düzeltme ardından dolar alacak ve kazanç elde etmeyi düşünecektir.

Grafikte destek ve direnç noktaları sol tarafta açıkça görülmektedir. (Grafiğe tıklayarak büyük olarak inceleyebilirsiniz.)

Bol kazançlar ve hayırlı yatırımlar dilerim.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here