Ana sayfa Borsa HSBC, Türkiye hisse tavsiyesini düşürdü

HSBC, Türkiye hisse tavsiyesini düşürdü

HSBC Türkiye stratejsini değiştirerek hisse senetleri için tavsiyesini ’nötr’den ’ağırlık azalt’a indirdi.

HSBC stratejistleri John Lomax ve Kishore Muktinutalapati tarafından hazırlanan, gelişmekte olan ülkeler üçüncü çeyrek hisse strateji raporunda, “Türk hisse piyasası güçlü bir yıl yaşadı, bize göre artık kar realizasyonu yapıp ağırlık azaltma zamanı geldi” ifadeleri kullanıldı.

Analistlere göre Türk piyasası artık iyimser küresel iklimin devamlılığını fiyatlamış durumda. İç tarafta ise hisse piyasasını negatif etkileyebilecek gevşek para politikası ve büyümede yavaşlama riskleri bulunuyor.

Raporda hem yurt içi hem de küresel taraftaki ılımlı iklimin sınırlı kalacak gibi göründüğü, bu görünümde bozulmanın piyasa için kayda değer aşağı yönlü risk anlamına geldiği belirtildi.

Mevcut duruma bakıldığında Türk hisse piyasasındaki değerlemelerin artık cazip olmadığını belirten analistler ilk bakışta Türk hisse çarpanlarının çok ucuz görünebileceğini ancak bu görünümün bir ilüzyondan ibaret olduğunu belirtti.

Analistler “Türk hisse piyasası banka ağırlıklı, bankaların özsermaye karlılığı ise sermaye maliyetinin çok az üzerinde. Dolayısıyla defter değerlerinin çok üzerinde değerleme görmek zor. (Bugünlerde defter değerinin çok az altında işlem görüyorlar) Tabii, tahvil faizleri ile sermaye maliyetlerinin gerileme ihtimali de var ancak mevcut para politikasına bakarsak böyle bir durumun gerçekleşme ihtimali düşük görünüyor” ifadelerini kullandı.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here