Ana sayfa Ekonomi Morgan Stanley’in sene sonu TL tahmini

Morgan Stanley’in sene sonu TL tahmini

Morgan Stanley, bugün 17-18 Temmuz’da Türkiye’ye yaptıkları ziyareti değerlendirdi. Ankara ve İstanbul’da Merkez Bankası, Türkiye Varlık Fonu yetkililerinin yanı sıra siyasetçiler, siyaset analistleri, gazeteciler, bankacılar ve büyükelçiler ile temaslarda bulunan Morgan Stanley, “Yaptığımız ziyaret Türk Lirası’na ilişkin görüşümüzü güçlendirdi. Türk Lirası için merkez bankası politikasından gelen desteğin gelecek birkaç ayda devam etmesini beklemeyi sürdürüyoruz, ancak büyümenin kalitesi, siyaset ve dış bilanço risklerine yönelik endişeler devam ediyor. Türkiye, Fed/ECB politikası tarafından yaratılan oynaklığa karşı büyük olasılıkla kırılgan olmaya devam edecek. USD/TRY için 3,6 olan yıl sonu tahminimize bağlıyız” değerlendirmesini yaptı.

Türk Lirası için ‘nötr’ olduklarını ifade eden Morgan Stanley, yatırımcılara Meksika Pesosu, Polonya Zlotisi, Hindistar Rupisi gibi diğer gelişmekte olan piyasa para birimlerinde yaşanması beklenen yukarı harekette yer almalarını tavsiye etti.

Morgan Stanley analistleri raporlarında, Türkiye’de para politikasının beklenenden daha uzun süre sıkı kalacağını öngördüklerini belirtirken, erken seçim beklemediklerini ve siyasette odak noktasının dış politikaya döneceğini tahmin ettiklerini vurguladı.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here