Ana sayfa Borsa JPMorgan: Hisse senetlerinde kar realizasyonu için erken

JPMorgan: Hisse senetlerinde kar realizasyonu için erken

JPMorgan Chase & Co. hisse senedi stratejistlerine göre iyi geçen bir yılın ardından kar realizasyonuna giderek hisse senetlerinden çıkış yapmak isteyen yatırımcılar bir kez daha düşünmeli.

Bankanın stratejistleri Mislav Matejka ve Emmanuel Cau’nın Pazartesi günü kaleme aldığı bir araştırma notunda, büyüme ivmesinin temposunu düşürebileceğini fakat faaliyetin büyük bir ihtimalle trend üzerinde kalmayı sürdüreceği -ve bunun şirket karlarının daha fazla artacağı anlamına geldiği- belirtildi.

MSCI Dünya Endeksi, kar payları da dahil edildiğinde 2017 yılında yüzde 20 yükselerek hisse senetlerini açık ara farkla en iyi varlık sınıfı konumuna taşıdı. Buna karşın bazı yatırımcılar, Fed beklentileri ve değerlemelerin etkisiyle sabrını kaybediyor. Bunda, teknoloji hisseleri, Avrupa ve gelişen piyasa hisse senetlerinde son dönemde görülen çekilme de etkili oldu.

Stratejistlerin notunda, “Diyelim ki hisse senedi çarpanları ucuz görünmüyor. Yine de tahvillere göre hisse senetlerinin neredeyse 300 baz puanlık değerleme farkı sunmayı sürdürdüğünü düşünüyoruz; ve bu sadece makul değere ulaşana kadar” şeklinde değerlendirmede bulunuldu.

JPMorgan stratejistleri, 2018’de yer alacak parasal genişlemenin hala erken aşamasında bulunduğunu ve ABD getiri eğrisinin büyük bir ihtimalle yılın ikinci yarısına kadar tersine dönmeyeceğini belirtti.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here