Sayfa 925/1002 İlkİlk ... 425825875915923924925926927935975 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 7,393 - 7,400 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

  1. arkadaşlar, bist'te çok yükselen kağıtlardan biraz realizasyon yapıp nakite geçtim... bir süre sonra mutlaka yüzde 15/20 kadar düzeltme geleceğini tahmin ediyorum... bu süre 10, 15 gün ya da 1 ay sonra olabilir. bu sürede siz olsanız nakiti ne yapardınız? ben bugün PPZ alım emri verdim ama IPB, TCD, HKH ya da NNF'de de beklenebilirdi esasen... sadece valor farkı var... siz olsanız nerede beklerdiniz? selamlar...

  2. Hocam ne yaptınız öyle? PPZ ile TCD aynı şeyler mi? Yerinizde olsam HVU, RPD, SUA gibi riski düşük olan fonlarda beklemeyi düşünürdüm. Tabii ki YTD

    M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  3.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Hocam ne yaptınız öyle? PPZ ile TCD aynı şeyler mi? Yerinizde olsam HVU, RPD, SUA gibi riski düşük olan fonlarda beklemeyi düşünürdüm. Tabii ki YTD

    M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    TCD'den aldım demedim zaten... PPZ aldım şimdilik... ama rahat değilim... nakitte durmak işkence gibi... sizin dediklerinize de bakacağım... selamlar...

  4.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Böyle bişey yok
    Fon hisseleri satamadığı için ödemeyi yapamadığı durumda, müşteriye ödeme yapmak için spk'dan ek süre ister
    ben zarar karşılama işini bloomda duydum ama yazılı kanıt internette bulamadım. siz aksi bir iddiadaysanız ilgili kanun veya tüzük maddesini gösterin. ek süre istiyor da ertesi gün parayı nerden bulup ödüyor o zaman?

  5.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    şef sen neden rpd yapmıyorsunki? düzeltme başladığında ilk anda bir darbe yiyorlar ama ondan sonra ne kadar düşerse düşsün düzenli günlük faizini ödemeye devam ediyorlar, kim ne derse desin gerçek bu. bist ne kadar yükselirse yükselsin bu seviyeden hisse fon almam şahsen.

    hele direk hisse alanlar basbaya rus ruleti oynuyor. bi fenalık olur da -10 serisi başlarsa paralarının yarısı gidecek. hisse yatırım fonunda hemen satış verirsen en azından paranı yedek akçelerinden ödüyorlar zararlarını da devlet karşılıyor daha sonra. tek bir -10 ile yırtma şansın oluyor böylece. hiç birşey olmaz diyenlerin çok da gazına gelmeyin ne coşkular gördük biz bir anda kabusa dönen. ortadoğu burası en nihayetinde.
    aslında eşit miktarlarda rpd ve rık var ama çoğunluk ppf de, çoğunluğu rpd yapayım diyordum ama içinde hisse var diye bir türlü yapamadım, tabi onda da yanıldığımı anladım. bendeki hisse fonlar toplamın %10 kadarı bile değil ama yine de insan bu seviyelerden tedirgin oluyor, sabah alım veriyorum öğleden önce iptal ediyorum, artık bu seviyeden ben de ekleme yapmam zaten, sonuçta geçte olsa ppf de kalmamak için rpd tarzı defansif değişkenlere geçmek en iyisi herhalde.

  6. son kararımı verdim ve nakitte beklerken PPZ yerine ZPX30 borsa yatırdım fonunu aldım. ziraat portföyün... en azından valor yok, günlük hisse gibi alıp satabilme ajantajı var... BİST30 ne getiriyorsa o da onu getiriyor... en iyisi bu gibi geldi şimdilik...BİST geri çekildiğinde pusuya yattığım hisselere burdan satıp dalarım anında...pek nakitte kalmak gibi olmadı bu ama olsun.)

  7. Yabancı yatırımcı ışığı görür de girişe başlarsa bist hayallerin ötesine gidebilr.
    Bugün de böyle bir girişin olduğu söyleniyor.

  8.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    ben zarar karşılama işini bloomda duydum ama yazılı kanıt internette bulamadım. siz aksi bir iddiadaysanız ilgili kanun veya tüzük maddesini gösterin. ek süre istiyor da ertesi gün parayı nerden bulup ödüyor o zaman?
    Kanun tüzük bilmiyoru ama mantık şu, herhangi bir fon içindeki kıymeti satamazsa para ödemesi yapamaz.Bu çoook extrem bir durum.Burda devlet güvencesi veya sigorta yok.Mesela hisse aldın iflas etti, gitti paran.Fondaki bütün kağıtlar iflas ederse senin paran da 0 olur.Fonlar nakit ihtiyacını karşılamak için %10 kadar ppf de tutarlar.Yani hisseler taban yapsın herkes fondan çıkmak istesin fon o parayı ödeyemez.Ha satabilirse kalan paradan öder.Bütün bu söylediklerim extrem bir durum şimdiye kadar da gerçekleşmemiştir.Ama olma ihtimali 0 da değil.

Sayfa 925/1002 İlkİlk ... 425825875915923924925926927935975 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •