Sayfa 264/339 İlkİlk ... 164214254262263264265266274314 ... SonSon
Arama sonucu : 2712 madde; 2,105 - 2,112 arası.

Konu: ULKER - Ülker Bisküvi

  1.  Alıntı Originally Posted by Tırt Yatırımcı Yazıyı Oku
    TFRS ve Vergi Mevzuatı Açısından Karın Tespitine Yönelik Yapılan Çalışmalarda özetle; "Muhasebe standartları dikkate alınarak hesaplanan muhasebe kârının, geleneksel muhasebe anlayışı ile tespit edilen kâra kıyasla işletmenin finansal durumunu yansıtmada daha gerçekçi bir veri olduğu görülmüştür. Bu durumun, standart uygulamaları dikkate alınarak hazırlanan finansal tablolarda yer alan diğer bilgiler açısından da geçerli olduğu açıktır. Bunda, standartların vergisel kaygılardan uzak, salt muhasebe temelli bir anlayışla hazırlanmış ve gerçeğe uygun sunuma odaklanmış olması etkilidir. Nitekim standart uygulamaları dikkate alınarak yapılan bir raporlama, ilgili kesimlerin bu tablolardan hareketle daha sağlıklı kararlar almalarının temelini oluşturacak düzeyde faydalı, yeterli ve karşılaştırılabilir bilgiyi bünyesinde barındırmaktadır.

    Öte yandan, standart uygulamaları sonucunda ulaşılan muhasebe kârının devlet otoritesinin vergisel kaygıları düşünüldüğünde tek başına vergi matrahını oluşturacak bir veri olması, diğer bir ifadeyle vergiye tabi kârı yansıtması, mümkün bulunmamaktadır.
    Her ne kadar standartlar geleneksel muhasebe anlayışına kıyasla vergisel açıdan muhasebe içi uygulamalar ve raporlamaya ilişkin birtakım düzenlemeler öngörüyor olsa da vergi sistemlerinin girift yapısı mutlak bir entegrasyonun gerçekleşmesinin önünde güçlü bir engel olarak durmaktadır. Bunun bir sonucu olarak, vergiye tabi kârın vergisel düzenlemeler esas alınarak hesaplanması gerekmekte ve dolayısıyla da her iki uygulama ile ulaşılan kârın tutar itibariyle birbirinden farklı olması kaçınılmaz olmaktadır.
    " şeklinde açıklamalara yer verildiği görülmüştür.

    Bu çerçevede Ülker'in vergi mevzuatı çerçevesinde karlı olmamış ve kar dağıtmıyor olması şirketin gerçek anlamda karsız bir şirket veya değerinin üzerinde bir şirket olduğu anlamına gelmemektedir. Şirketin yurt dışı iştirakleri ile bir bütün halinde değerlendirilerek gerçek anlamda etki kabiliyeti ve şirketin uzun vadede herhangi bir iştirakinin satışı veya herhangi bir ortaklık halinde şirket paylarının satışı halinde piyasa değerinin tespitinde vergi mevzuatı yönünden karlı olup olmadığına değil üretmiş olduğu katma değer ve büyüme potansiyeli göz önüne alınacağından vergi mevzuatı yönünden şirketin karlı olmamasının şirketin asıl değerinin tespitinde ana unsur olmayacağı, vergi mevzuatı yönünden istisnalar gibi vergi mevzuatı yönünden karı eriten unsurların bulunması şirketin gerçek anlamda karının tespitinde tam veri oluşturmamaktadır. Ayrıca şirketin bilançosu kontrol edildiğinde esas faaliyetinin karlı olmasına rağmen borç kaynaklı olarak ortaya çıkan finansman giderleri ve finansman giderlerinin döviz ağırlıklı olması sebebiyle kambiyo zararları şirket üzerinde önceki dönemlerde negatif etki yaratmıştır. Bu etki döviz kurunda ki artışın sınırlı kalması ile 2024 yılı 2. çeyrek bilançosunda şirketin faaliyet karı üzerinde kur kaynaklı kambiyo zararı etkisi minimize olacaktır. Buda şirket üzerindeki döviz borcundan kaynaklı kur etkisini sınırlayacaktır. Ayrıca yapılacak yeni döviz borçlanmasının da kurun stabil kalması ve önem gibi bir grup içi şirket alımı olmaz ise şirketin bilançolarına pozitif yansıyacağını düşünmekteyim.

    Bunun dışında Ülkerin Önem Gıdayı satın aldığı dönemde yaklaşık 500 milyon dolar civarı bir alış bedeli ortaya çıkmıştı, Ülkerin diğer yurt dışı iştirakleri ve GODİVA daki yaklaşık % 20 lik payı ile şirketin mevcut 1,4 Milyar Dolarlık değeri göz önüne alındığında şirketin emsallerine göre uygun bir fiyatta olduğu, gelecek dönemlerde döviz şokları yaşanmaz ise her çeyrek net kar yazma potansiyeli olması ile ÜLKER ile karşılaştırılabilecek AEFES ve CCOLA gibi sektörünün lider şirketlerinin fiyatlama olarak ivmelenme durumları göz önüne alındığında sektörünün lideri olan ÜLKER'in de 100 lü fiyatlarda kalmasının spekülatif bir değerlemeden başka bir anlam ifade etmediği kanısındayım.

    Şirketin Önem Gıdayı aldığı dönemde Önem Gıdanın çarpanları üzerinde satın alınmasını da yine göz önüne aldığımda şirketin bir ortaklık kurması veya hisse satışı gerçekleştirmesi halinde şirketin kesinlikle 100 lü fiyatlardan hisselerini elden çıkarmayacağını da değerlendirdiğimdem ÜLKER'in değer yatırımı kapsamında iyi bir şirket olduğunu ve gelecek çeyrekler itibari ile de bilançolarının da pozitif gelmesi (özellikle 2023 yılı 2. çeyrek bilançosunda yaklaşık 1,7 miyar zarar gelmesi ile 2024 yılı 2. çeyrek bilançosunda ise 2 milyar ve üzeri kar gelmesi halinde şirket fiyatının ivmelenmesinin daha hızlanması ve hedef fiyatların da yükseltilmesi) ile bu durumun tescilleneceğini düşünmekteyim. Yazdıklarım şahsi düşüncelerim olup, yatırım tavsiyesi değildir.
    Güzel yazı okudum arda kaynamasın okumak isteyenler olabilir

  2. #2106
    --yukarıdaki ifadelerin doğru olabilmesi için;

    1- TFRS ye göre verilen bilgi-rakamların doğru olması...
    2-VUK a göre hazırlanan bilanço ve gelir tablosunun da görülmesi....

    --bunlar yoksa, havanda su dövmek, yapılan bir yanlışlığı-hatayı-abartıyı örtmeye/masum göstermeye çalışmaktır...

  3.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --yukarıdaki ifadelerin doğru olabilmesi için;

    1- TFRS ye göre verilen bilgi-rakamların doğru olması...
    2-VUK a göre hazırlanan bilanço ve gelir tablosunun da görülmesi....

    --bunlar yoksa, havanda su dövmek, yapılan bir yanlışlığı-hatayı-abartıyı örtmeye/masum göstermeye çalışmaktır...
    Bakin yanlis bilgi var diyor.....ama tek yaptığı sey defalarca buraya yazmak....hic bir resmi girişimde bulunmuyor.....

    Amacı yatirimci yonlendirmek......

    Manipülasyon.....ve sahtekârlik

  4. #2108
    --sen yönlenmediğine göre, onlar nasıl yönlenecek?, senin anladığını onların anlayamayacağına nasıl karar veriyorsunuz?...3. kişilere hakaret ettiğinin de farkında olmayan birisin...

  5.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --sen yönlenmediğine göre, onlar nasıl yönlenecek?, senin anladığını onların anlayamayacağına nasıl karar veriyorsunuz?...3. kişilere hakaret ettiğinin de farkında olmayan birisin...
    Mesele bizim zekamiz değil senin caban ve amacin...

    Cok fazla dolandirmaya calisan insan var....ama ben dolandırılmiyorum....simdi dolandırıcı masum mu oluyor?...

    Ben dolandirilmiyorum diye af mi etsin adelet...

    Ne diyecek?...aaaa kingsailor dolandırilmamis, o zaman dolandirilicik sucu oluşmamış mi diyecek...

  6. #2110
    https://www.finansgundem.com/yazarla...-yazisi/466586

    ....sermaye piyasalarında yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunması burjuva toplumunun bir sorunu olarak algılanmamalıdır.
    ....nitelikli yatırımcıların büyük sorumluluklar üstlenmesi gerektiğini söylemeye gerek yok.

  7. Sahis israrla gerekli resmi islemleri yapmıyor...yada korktuğu birsey var yapamıyor....

    Ancak burda hergun algı ve yönlendirme amaci ile ayni yalan bilgiyi yazıyor.....

    Manupaltif ahlaksızlık

  8. #2112
    --gerekli resmi işlem ne??....

Sayfa 264/339 İlkİlk ... 164214254262263264265266274314 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •