İMAM HATİPTEN BAŞLAR, GERİSİ GELİR
Karma eğitime son verilmesi Eğitim Şûrası’nda karara bağlanmayacak diye derin bir nefes almayın..
Güzel bir deyim vardır..
İstim arkadan gelsin denir..
İstim arkadan gelecek.. Fiili durumlar yaratılacak.. Okulların fiziki kapasitesi bahane edilecek, talep var denilecek, imam hatiplerden başlanarak kızlı- erkekli eğitime son verilecek..
Önce kızlarla erkeklerin katları ayrılacak..
Sonra erkekler sabahçı, kızlar öğlenci yapılacak.. (Bu uygulama başlatıldı)
Daha sonra okulları ayrılacak.. Nasıl mı bu kadar emin konuşuyorum.. Anlatayım.. İki üç ay önce Milli Eğitim Bakanı açıklamıştı.. Kız imam hatip ortaokullarının açılması için çok talep var demişti..
Her yerden talep yağıyormuş!.
‘Talep var’ son yıllarda bulunan altın sözcük.. İktidarların can simidi.. Yaptıkları her işi ‘Talep var’ sözcüğüyle maskeliyorlar..
Talep nedeniyle her yerde kız imam hatip okulları açılırsa erkekler ne yapacak?
Sokakta mı kalsınlar?
Bakanlık açtığı kız imam hatip lisesi kadar erkek imam hatip lisesi de açacak..
Talep bu yönde denilecek!..
Talepler karşılanırken bir de bakmışız imam hatiplerde karma eğitim bitmiş..
Gerisi çorap söküğüdür..
*
Nasıl mı gelir.. Aileler kızlarını karma eğitim veren Anadolu liselerine göndermek istemiyor dersiniz.. Talep bombardımanı başlatırsınız; olur biter..
En kolay yafta dinsiz yaftası!..
Türkiye’de din dersi zorunlu mu?
Evet..
İlkokul dördüncü sınıftan itibaren zorunlu.. Ortaokulda da lisede de.. Eğitim Şûrası’nda komisyon ilkokul birinci sınıftan başlayarak zorunlu olmasını kabul etmiş..
Hatta anaokulunda bile olması istenmiş.. İtiraz edenler olmuş..
Olmuş ama bilimsel tartışma yapılmamış..
İsteyenler karşı çıkanları dinsizlikle suçlamış.. Söz bitmiş!..
*
Mutaassıp çevrelerin klasik taktiğidir.. Bu tür konular açıldığında söyleyecek sözleri yoksa; Allah, peygamber, din, kitap kavramlarını işin içine katarlar..
Kendileri gibi düşünmeyenleri Allah’a karşı çıkmakla, Allahsızlıkla suçlarlar..
Böyle yaparlarsa akan suların duracağını.. İnsanların yaftalanmaktan korkacağını, ürkeceğini bilirler..
Bildikleri için her zaman aynı yaftaya başvururlar..
Eğitim Şûrası’nda yaptıkları gibi..
http://www.milliyet.com.tr/imam-hati...27/default.htm
Kendine eğitimci diyen öğretmenler.
Atatürk'ün "genç nesiller sizin eserniz olacaktır" diye görev ve sorumluluk verdiği bürokratlar.
gelişmeler karşısında en ufak sesiniz çıkıyor mu?
Dinci yönetimin her sene adım adım gerilettiği milli eğitim, artık din temelli eğitime doğru hızla yol almakta.
Dün bir yazıda 4 saat fen dersi, altı saat din dersi deniyordu.
Bence kaldırın feni matematiği şunu bunu...
Hepsi Kuranda var zaten.
Sabahtan akşama hatmedin olsun bitsin.
Şimdi birisi gelir beni İslam düşmanlığıyla suçlar biliyorum.
İnşallah eski bir "eğitimci" çıkmaz.