Ana sayfa Ekonomi Dünya FED faiz artışı beklentisi Mart 2016’ya ertelendi.

FED faiz artışı beklentisi Mart 2016’ya ertelendi.

ABD verisinin ardından Fed’in Aralık ayında faiz artırma olasılığı yüzde 44’ten yüzde 30’a gerilerken, işlemcilerin ilk faiz artırım tarihine ilişkin beklentileri Ocak 2016’dan Mart 2016’ya ötelendi.

ABD’de tarım dışı istihdamın eylül ayında 142 binle beklentilerin çok altında artarak ekonominin Fed’in faiz artırmasına imkan verecek kadar güçlü olmadığına dair endişe yarattı. Bu rakamlar son bir yıldan uzun bir sürenin en düşük iki aylık istihdam artışına işaret ederken, Çin öncülüğünde yaşanan küresel yavaşlamanın ABD’nin ekonomik gücüne de darbe vurduğu kaygılarını güçlendirebilir. ABD faiz vadeli işlemlerine göre beklentilerin altında kalan verinin ardından Fed’in Aralık ayında faiz artırma olasılığı yüzde 44’ten yüzde 30’a gerilerken, işlemcilerin ilk faiz artırım tarihine ilişkin beklentileri de Ocak 2016’dan Mart 2016’ya ötelendi.

Uzmanlar ayrıca bu rakamla beraber yüzde 5.1 olan işsizlik oranının düşmesi gerektiği tahmininde bulunuyorlardı. Nüfus artışı göz önüne alındığında işsizliğin düşmesi için yalnızca 100,000 kişilik istihdam artışı gerekirken, işsizliğin ölçüldüğü ayrı ankette 350,000 kişinin işgücünden çıktığı görüldü.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here