Ana sayfa Ekonomi Goldman: 2018 de büyüme %4 ,5 olur

Goldman: 2018 de büyüme %4 ,5 olur

Goldman Sachs, Türkiye’de dün açıklanan 2018 ilk çeyrek GSYHve cari işlemler dengesi verilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, ilk çeyrek verileri sonrası 2018’in tamamı için büyüme ve cari açık tahminlerini değiştirmediğini bildirdi.

2018 için büyüme tahmininin yüzde 4,5 olduğunu ve cari işlemler açığının GSYH’ya oranının yüzde 5,0’a gerileyeceğini tahmin ettiklerini belirten Goldman Sachs, “Ekonomide ilk çeyrekte görülen yüzde 7,4 büyümenin mali ve yarı mali tedbirlerin etkilerinin azalmasıyla birlke yavaşlayacağını düşünüyoruz. Ancak ekonominin ne kadar yavaşlamasına için verileceği, hangi tedbirlerin yenileneceğinin görülmesi gerekli” dedi.

İlk çeyrekte cari işlemler açığını GSYH’nın yüzde 7,1’ine çıkmasında altın ithalatında artışın etkili olduğuna işaret eden Goldman Sachs, altın ithalatının yavaşlaması ve turizm sektöründe toparlanmanın cari açın kontrol altına alınmasına yardım edebileceğini vurguladı. Ancak Goldman Sachs, yurt içi aktivitede bir yavaşlama olmadan, cari işlemlerde gerçek bir iyileşme muhtemel görünmüyor” değerlendirmesini de yaptı.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here