Ana sayfa Borsa Borsa İstanbul’da pazar değişikliği

Borsa İstanbul’da pazar değişikliği

Borsa İstanbul’da pay piyasasında yer alan mevcut pazar yapıları ve isimleri değişirken, bu kapsamda Ulusal Pazar ve İkinci Ulusal Pazar kaldırıldı, Yıldız Pazar ve Ana Pazar adında yeni iki pazar oluşturuldu. Yeni oluşumda Yıldız Pazar’da 119, Ana Pazar’da 190 şirket yer alacak.

Borsa İstanbul’dan KAP’a yapılan açıklamaya göre, “yeni pay piyasası ve pazarları”nı içeren yönergeye göre, “Gelişen İşletmeler Piyasası” da “Gelişen İşletmeler Pazarı” olarak değişti.

Gözaltı Pazarı’nın ismi “Yakın İzleme Pazarı”, Kurumsal Ürünler Pazarı’nın ismi “Kolektif Yatırım Ürünleri ve Yapılandırılmış Ürünler Pazarı” olarak değişirken, Pay Piyasası bünyesinde, nitelikli yatırımcılara ihraç edilecek payların işlem görebileceği “Nitelikli Yatırımcı İşlem Pazarı” kuruldu.

Pay Piyasası dışında yer alan Serbest İşlem Platformu’nun ismi de “Piyasa Öncesi İşlem Platformu” olarak değiştirildi.

Yeni pazar yapılanması çerçevesinde, Ulusal Pazar ve İkinci Ulusal Pazarı’nda işlem gören şirketlerden, fiili dolaşımdaki payların piyasa değeri 100 milyon lira ve üzerinde olan şirketler ile BİST-100 kapsamında olan şirketlerin payları Yıldız Pazar’da işlem görecek.

Payları Yıldız Pazar ve Ana Pazar’da işlem gören şirketlerin fiil dolaşımdaki paylarının 6 aylık piyasa değeri ortalamaları dikkate alınarak yapılacak dönemsel değerlendirme çalışması sonucunda, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında Yıldız Pazar ile Ana Pazar arasında geçiş sağlanacak.

Yeni uygulama 30 Kasım’dan itibaren geçerli olacak.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here