Ana sayfa Borsa Aselsan Suudi Arabistan’da şirket kuruyor

Aselsan Suudi Arabistan’da şirket kuruyor

Kamunun çoğunluk hissedarı olduğu Aselsan’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklamada haber şöyle duyuruldu:

“ASELSAN ve TAQNIA DST şirketi arasında Suudi Arabistan’da ortak şirket kurmaya yönelik çerçeve ön anlaşması, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ve KACST (Kral Abdülaziz Bilim ve Teknoloji Kenti) Başkanı Prens Dr. Turki Saud Bin Mohammed Al-Saud şahitliğinde imzalanmıştır.”
İki şirket geçen Temmuz ayında işbirliğini artırmak amacıyla bir mutabakat zaptı imzalamış, Aselsan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Şener, bu işbirliğinin Suudi Arabistan’ın güvenliğine ve savunma kapasitesine destek olacağını söylemişti.

Aselsan, bölgede Aselsan Ortadoğu adlı şirket aracılığıyla hareket ediyor. Aselsan Ortadoğu’nun yüzde 49 hissesi Aselsan’a, yüzde 51 hissesi ise Suudi şirket “Kral Abdullah Dizayn ve Geliştirme Bürosu”na ait.

Şirketin yüklendiği işler arasında Ürdün’ün sınır güvenlik sistemlerinin geliştirilmesi ve modernize edilmesi de var. Ürdün’le devam eden sözleşme kapsamında Aselsan, Ürdün ordusuna mini insansız hava araçları ve termal kameralar da satacak.

Aselsan Ortadoğu’nun yılda 6 bin gece görüş dürbünü üretme kapasitesi de bulunuyor.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here