Ana sayfa Genel 5 ilde sebze-meyve hallerine fiyat baskını!

5 ilde sebze-meyve hallerine fiyat baskını!

Ticaret Bakanlığı 5 ilde eş zamanlı hal denetimi yaptı. Bakanlık fiyat artışları ile ilgili idari işlem yapılacağını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı’nca, Ankara, Adana, İstanbul, Mersin ve Antalya’daki hallere eş zamanlı denetim yapıldı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, başta marketler, pazar yerleri ve toptancılar olmak üzere çeşitli ürün ve ürün gruplarında arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarının tespiti amacıyla saha denetimlerine hız verildi.

“Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmediği halde bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket edenleri belirlemek” amacıyla Türkiye genelinde birçok ilde denetimlerini sürdürdüğünü ifade eden Ticaret Bakanlığı, bu kapsamda Ankara, Adana, İstanbul, Mersin ve Antalya’daki hallere eş zamanlı denetim gerçekleştirdi.

Bu kapsamda, ticaret müfettişleriyle il ticaret müdürlükleri koordinasyonunda gerçekleştirilen denetimlerde sebze ve meyve ürün fiyatları mercek altına alındı.

Yapılan denetimler neticesinde normalin üzerinde fiyat artışları gözlemlenen uygulamalarla ilgili idari işlemler başlatılıyor.

Ticaret Bakanlığı, sebze-meyve fiyatlarındaki aşırı fiyat oluşumlarına karşın 81 il valiliğine talimat göndererek, denetimlerin kapsamını genişletmişti.

Erdoğan ne demişti?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Üreticiden tüketiciye kadar, arada bu komisyoncular var ya, vurgunu bunlar vuruyor.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her şeyde bu fiyatlara gerekirse ayar çekme kararını aldık, adımlarımızı atacağız. Belediyelerde ekmek uygulamasına benzer çalışmayı sebze-meyvede de yapabiliriz” demişti.

Albayrak ne demişti?
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da bugün yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

“Ocakta gıda enflasyonu olmasa aylık enflasyon yüzde -0,43 olurdu. Bu gıda terörü, milletin boğazına operasyon. Birileri sırf muhalefet olsun diye gıdada spekülasyon yapıyor. Gıdayı oyuncak ettikleri fiyata karşı haftaya önemli adımlar atacağız. Gıda fiyatlarını oyuncak ettiler. Tarladan sofraya koordine edecek bir zincir oluşturulacak. Bu hafta seracılık yapılandırma planı açıklayacağız. Kamu olarak seracılıkta stratejik bir yapılandırma sürecine gidiyoruz. Bu konuda Ziraat Bankası ile çalışmalara başladık.”

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here