Ana sayfa Genel Gündem

Gündem

POLİTİKA
– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Ankara’da bulunan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud’u, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde törenle karşılayacak, Kral Selman’a devlet nişanı tevcih töreninin ardından resmi öğle yemeğine geçilecek.

– Erdoğan ile Kral Selman’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşme gerçekleştirilecek.

– Cumhurbaşkanı Erdoğan, güven mektubunu sunacak Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi İşangulu Hocamuhammedoviç Amanlıyev’i, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul edecek.
(Ankara/13.30/13.45/15.00/16.00/11.30)

– AK Parti, CHP, HDP ve MHP Meclis grup toplantıları yapılacak.(TBMM/11.15/13.30/12.30/10.30)

EKONOMİ
1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOFAŞ Otomobil AŞ’nin Egea Hatchback serisinin üretime başlama törenine katılacak, Harput Holding’in entegre tekstil fabrikasının açılış töreninde yer alacak.

– Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ile Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği 2015 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde bulunacak Bakan Işık, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleriyle istişare toplantısı yapacak.
(Bursa/11.30/15.00/18.00/19.30)

2- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Orta Anadolu İhracatçılar Birliğinde, İklimlendirme ve Sanayi İhracatçı Birliği Ödül Töreni’ne katılacak.
(Ankara/09.30)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Suudi Arabistan Krallığı Ticaret ve Sanayi Bakanı Tawfig bin Fawzan Al-Rabiah ile görüşecek.
(Ankara/10.00)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Suudi Arabistan Ulaştırma Bakanı Abdullah Al-Mogbel ile makamında görüşecek.
(Ankara/10.30)

5- TÜİK, Şubat ayına ilişkin kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini paylaşacak.
(Ankara/10.00)

6- Hazine 5 yıl vadeli devlet tahvili ihalesi düzenleyecek.
(Ankara)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET
1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bosna Hersek ziyareti kapsamında Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri ve Mostar Müftüsü Salem Dedovic ile ayrı ayrı görüşecek, Türkiye’nin “ortak ülke” olarak katıldığı 19. Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı’nın açılışını yapacak.
(Mostar)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kültür ve Turizm Bakanlığında, turizm sektörü ve çalışma hayatına dönük yeni desteklerle ilgili ortak basın toplantısı yapacak.
(Ankara/10.00)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin Rixos Otel’de düzenlenecek “2015 Medya Oscarları Ödül Töreni”ne katılacak.
(Ankara/18.30)

4- TBMM Genel Kurulu’nda, zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır’ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul, 15 bin polis alınması ile ilgili konularda düzenlemeler içeren “torba kanun” tasarısının görüşmelerine devam edilecek.
(TBMM/15.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ
1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ile ikili görüşme gerçekleştirecek.
(Amsterdam)

2- KKTC’de Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün hükümeti kurma çalışmaları izlenecek.
(Lefkoşa)

3- İtalya Başbakanı Matteo Renzi, resmi temaslarda bulunmak üzere İran’ın başkenti Tahran’a gidecek.

– Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, 13 Nisan’da düzenlenecek ikinci tur Suriye görüşmeleri öncesinde İran’da temaslarda bulunacak.
(Tahran)

4- Yemen’de, hükümet güçleriyle Husiler arasında 18 Nisan’da Kuveyt’te başlayacak müzakereler öncesinde BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Şeyh Ahmed tarafından ilan edilen ateşkesle ilgili gelişmeler izleniyor.
(Sana)

5- Suriye’deki iç gelişmeler, rejimin muhaliflere saldırıları, muhaliflerin Halep’in kuzeyinde terör örgütü DAEŞ ile çatışmaları ve diplomasi trafiği takip ediliyor.
(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam)

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here