Ana sayfa Ekonomi Dünya Amazon, üç Whole Foods şubesini kapatıyor!

Amazon, üç Whole Foods şubesini kapatıyor!

2017 yazında 13.7 milyar dolar karşılığında sağlıklı gıda perakendecisi Whole Foods’u satın alan elektronik ticaret devi Amazon üç şubeyi kapatma kararı aldı. ABD’de de 9 eyalette Amazon Fresh teslimatlarını durdurdu.

 

Amazon, geçen yaz 13.7 milyar dolara satın aldığı Whole Foods’un 9 mağazasının bulunduğu Britanya’daki Giffnock, East Renfrewshire ve Cheltenham şubelerini kapatma kararı aldı. Söz konusu işletmelerde 150 kişinin çalıştığı belirtiliyor.

Endüstri uzmanları kapatmanın küçülme olmadığını stratejik bir karar olduğunu vurguluyor. Grocery Insight’tan Steve Dresser bu mağazaların lojistik ve ulaşımı yaşadığını ve Amazon’un online teslimat bölümü Amazon Fresh içerisinde yer almadığını belirtti.

Amazon Fresh, hâlihazırda Londra, Hertfordshire ve Bedfordshire’da 302 mahalleye teslimat gerçekleştirebiliyor. Firma, geçtiğğimiz günlerde de New Jersey, Delaware, Pennsylvania, California, Maryland, New York, Connecticut, Massachusetts ve Virginia eyaletlerindeki bazı bölgelere verilen Amazon Fresh hizmetini durdurmuştu.

Öte yandan Whole Foods yetkilileri durumun birleşmeyle alakasının olmadığını, yapılan değerlendirmeler sonrasında da çalışanlara yönelik yeni istihdam fırsatları bulunacağını belirtti.

İngiltere;’deki perakende işini genişletmeye çalışan ve Fresh servisine yoğunlaşan Amazon geçtiğimiz günlerde kuzeydeki en büyük zincirlerden biri olan Booths ile işbirliğine gitme kararı da almıştı.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here