Sayfa 307/307 İlkİlk ... 207257297305306307
Arama sonucu : 2454 madde; 2,449 - 2,454 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1. Bilgi kirliliği var maalesef.
    Ya burası Alacahan Köyü ve civarı değil ya da devlet erdemir den bu sondajlara karşılık CED istemedi.
    Bence bu drone ile çekilen görüntülerin olduğu yer Demir Export un maden sahası olan yeri.

Erdemir Alacahan köyü cviarındaki ruhsatını 2023 te aldı.
    İlk yıl Ön arama dönemi olur 2023-2024 arası (sondaj olmaz, olsa bile daha önceden sahanın çalışılmış olması gerek ve CED dosyası olur).
    2 ve 3. yıllar genel arama dönemi olur 2. ci yıl sonu belki sondajlara geçilir (çok zor ihtimal) ve yine CED raporu olur.
    Bu kadar yakın aralıklı sondajlar sadece IN-Fill diye tabir edilen maden işletmesine yönelik sondajlardır, yani artık herşeyi tamamlamışsınızdır ve artık proven reserve e ilişkin kesine yakın tenör-tonaj hesaplayacaksınızdır. Maden arama bu kadar yakın metrajlı karelajda yapılmaz.

Erdemir'e sordum ama geri donus yok, muhtemelen yatırımcı ilişkileri teknik konudan habersiz.

Kısacası Erdemir Demir madeninde bile herşeye CED gerekirken bu kadar yoğun sondaj olan bir yere CED olmadan sondaj yaptırmaz devlet (En azından CED gerekli degildir kaydı olur, oda yok).

Ben güncel takip ediyorum meslek geregi. Bende de eregli var ama yine de bu görüntülerin Erdemir'e ait olduğuna bir türlü (haklı nedenlerim olduğunu düşünüyorum) inanamıyorum.

EREGL günlük, BofA 51.85 e kadar götürüp sonrasında malı gene yedirdi! bakalım kapanma kapanışa doğru olacak mı yoksa açığı artıracak mı! tahtayı buralara getiren HSBC alıcı tarafta olsa da bugün şu ana kadar fazla alışı görünmüyor!

3.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Senin gibi mal'lara kalmasindan iyidir hiçdeğilse...
    Babanla karıştırdın galiba malın oğlu...

4.  Alıntı Originally Posted by remolarano Yazıyı Oku
    Bilgi kirliliği var maalesef.
    Ya burası Alacahan Köyü ve civarı değil ya da devlet erdemir den bu sondajlara karşılık CED istemedi.
    Bence bu drone ile çekilen görüntülerin olduğu yer Demir Export un maden sahası olan yeri.

Erdemir Alacahan köyü cviarındaki ruhsatını 2023 te aldı.
    İlk yıl Ön arama dönemi olur 2023-2024 arası (sondaj olmaz, olsa bile daha önceden sahanın çalışılmış olması gerek ve CED dosyası olur).
    2 ve 3. yıllar genel arama dönemi olur 2. ci yıl sonu belki sondajlara geçilir (çok zor ihtimal) ve yine CED raporu olur.
    Bu kadar yakın aralıklı sondajlar sadece IN-Fill diye tabir edilen maden işletmesine yönelik sondajlardır, yani artık herşeyi tamamlamışsınızdır ve artık proven reserve e ilişkin kesine yakın tenör-tonaj hesaplayacaksınızdır. Maden arama bu kadar yakın metrajlı karelajda yapılmaz.

Erdemir'e sordum ama geri donus yok, muhtemelen yatırımcı ilişkileri teknik konudan habersiz.

Kısacası Erdemir Demir madeninde bile herşeye CED gerekirken bu kadar yoğun sondaj olan bir yere CED olmadan sondaj yaptırmaz devlet (En azından CED gerekli degildir kaydı olur, oda yok).

Ben güncel takip ediyorum meslek geregi. Bende de eregli var ama yine de bu görüntülerin Erdemir'e ait olduğuna bir türlü (haklı nedenlerim olduğunu düşünüyorum) inanamıyorum.
    Maden kanunu madde 17:

(Ek fikra: 28/11/2017-7061/48 md.) Jeolojik haritalama, jeofizik etüd, sismik, karot, kirinti ve numune alma ile bunlara yönelik sathi hazirlik islemleri içeren faaliyetler için çevresel etki degerlendirmesi karar aranmaz.

Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Bu yükseliş bence bedelsiz yükselişi gibime geliyor.
    Bedelsiz beklentisi yükselişi olabilir diyelim tmm da, sonrasında beklenti gerçekleşti realizesi gelecektir, tıpkı SASA da ve diğerlerinde olduğu gibi! Herkes SASA da SPK onay yükselişi beklemiş ama gerçekleşmemişti!

6.  Alıntı Originally Posted by berkimcans Yazıyı Oku
    Bedelsiz beklentisi yükselişi olabilir diyelim tmm da, sonrasında beklenti gerçekleşti realizesi gelecektir, tıpkı SASA da ve diğerlerinde olduğu gibi! Herkes SASA da SPK onay yükselişi beklemiş ama gerçekleşmemişti!
    Son dönemde bir çok tahtada yaşandı yükselir gibi yapıp tak aşşağıya. Kontr cante vb

Sayfa 307/307 İlkİlk ... 207257297305306307

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •