Sayfa 343/343 İlkİlk ... 243293333341342343
Arama sonucu : 2744 madde; 2,737 - 2,744 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Dün yaptıkları ile iftihar ettiğimiz ve gelecekte yapacaklarını da dört gözle ve sabırla beklediğimiz ülkemizin güzide savunma sanayi kuruluşlarından TUSAŞ'a yapılan terör saldırısında hayatlarını kaybedenlerin mekanlarının cennet olmasını temenni ediyor, geride kalan aile mensuplarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Ülkemizin kalkınmasına ve savunmasına sivil ve askeri helikopterler, savaş, eğitim ve görev uçakları, insansız hava araçları, yer gözlem ve keşif uyduları, haberleşme uyduları ve daha nice entegrasyon ürünleri üreterek ve modernizasyon hizmetleri vererek ciddi katkıda bulunan TUSAŞ'ın hem bu yolda diğer sanayi kuruluşlarımıza örnek olmaya devam edeceğini, hem de ülkemizin geleceğinde yeni çığırlar açacağını umarak yılmadan yola devam etmesini arzu ediyorum.

Kendileri açıkça meydana çıkmak yerine kuklalarını maşa olarak kullananların da aynen kuklaları gibi bir gün tarihte heder olduklarını bu milletin gelecek nesillerine göstermesini Rabbim'den niyaz ediyorum.

Bir kez daha memleketin başı sağ olsun.
    Amin Sayın deva-i dert hocam.
    İnsanlar, “İnandık” demekle imtihan edilmeden bırakılacaklarını mı zannederler?
    Ankebut-2

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Dün yaptıkları ile iftihar ettiğimiz ve gelecekte yapacaklarını da dört gözle ve sabırla beklediğimiz ülkemizin güzide savunma sanayi kuruluşlarından TUSAŞ'a yapılan terör saldırısında hayatlarını kaybedenlerin mekanlarının cennet olmasını temenni ediyor, geride kalan aile mensuplarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Ülkemizin kalkınmasına ve savunmasına sivil ve askeri helikopterler, savaş, eğitim ve görev uçakları, insansız hava araçları, yer gözlem ve keşif uyduları, haberleşme uyduları ve daha nice entegrasyon ürünleri üreterek ve modernizasyon hizmetleri vererek ciddi katkıda bulunan TUSAŞ'ın hem bu yolda diğer sanayi kuruluşlarımıza örnek olmaya devam edeceğini, hem de ülkemizin geleceğinde yeni çığırlar açacağını umarak yılmadan yola devam etmesini arzu ediyorum.

Kendileri açıkça meydana çıkmak yerine kuklalarını maşa olarak kullananların da aynen kuklaları gibi bir gün tarihte heder olduklarını bu milletin gelecek nesillerine göstermesini Rabbim'den niyaz ediyorum.

Bir kez daha memleketin başı sağ olsun.
    EY MİLLETİM*

Ayağa kalkacak bu millet,

Yerinden kalkamayacak artık* zillet,

Yeniden kurulacak illiyet:

Büyük Türk ve Hadsiz Kuvvet!

Damarlarındaki asil kan,

Olmayacak sana yan bakan,

Yeter bu kadar hicran,

Olacak* dünya yeniden Türk 'e vatan!

Değiştir artık zihniyetini,

Vazgeç hakir görmeyi kendini,

Öyle kur ki düzenini,

Türk'de* görsün alem* geleceğini!

Diz çöktüğün için onlar büyük,

Ayağa kalktığında, onlar küçücük,

Önce, önce* dik sancağını...

Sonra haykır, Ben Türk oğlu Türk !
    İnsanlar, “İnandık” demekle imtihan edilmeden bırakılacaklarını mı zannederler?
    Ankebut-2

3. Hem borsadaki gidişatın resminin çekmenin zorluğu, hem de jeopolitik gelişmelerin oluşturduğu belirsizlik ortamı nedeniyle, "yanılmış olabilirim" ihtimalini de göz önünde tutarak burada paylaşmamıştım. Ancak bazı gözlemlerim, almış olduğum bazı sinyaller ve buna ilaveten XTUMY'nin XU100 bazlı grafiğinde 15 Ekim'de vermiş olduğu bana göre güzel dönüş işareti olabilir şeklindeki tepkisi nedeniyle, 16-21 Ekim tarihleri arasında kendi değerleme usulümce iyi bilançolu gördüğüm, bazılarını görece ve bazılarını mutlak manada ucuz bulduğum, oldukça sıkı düzeltme görmüş, BIST standartlarında small ve/veya mid-cap diyebileceğim 12 BIST 100 dışı hisse alarak portföyün çok büyük bir kısmını kısa vadede bir süreliğine al-tut stratejisine geçirdim. Sonrasında görmüş olduğum haber bazlı bazı negatif gelişmeler nedeniyle 1 tanesini portföyden çıkardım. Şu anda bu 11 hisse ile yola devam ediyorum. Bunların haricinde de swing trading'e ayarlı olan robotları day-trading'e uygun hale getirmiş durumdayım ve oluşan day trading fırsatlarını da kaçırmamaya çalışıyorum. Portföyde bulunan 11 hisseden 2 tanesi hariç diğer 9'u aldığım tarihten sonra borsa geneli standartlarına göre iyi performans gösterdiler. Bir tanesi yerinde saydı, bir tanesi de (belki de en çok güvendiklerimden birisi) biraz geriye çekilmiş durumda. Small/mid-cap oldukları ve günlük volatiliteleri yüksek oldukları için elimdeki hisselerde stop-loss seviyemi biraz daha büyük tutuyorum. Bu nedenle geriye sayan hissem de henüz bu mantıkla kendimce belirlediğim stop loss seviyesini aşağı kırmadığı ve hatta son 2 gündür de toparlandığı için portföyümde tutmaya devam ettim. Karavana sıkmamak ve ciddi risk almamak amacıyla, seçimlerimi yaparken, şirketlerin faiz maliyetleri oldukça yükseldiği için, ucuzluğun yanında finansal borç oranları oldukça düşük olanları, mümkünse net finansal borcu olmayanları ya da ürettikleri favök ile net finansal borçları kolay çevrilebilir olanları tercih ettim. Umarım seçmiş olduğum hisselerdeki fiyatlamalar yüzümüzü kara çıkarmaz. Allah'tan hayırlısı.

Kişisel görüşlerim herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

4.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Hem borsadaki gidişatın resminin çekmenin zorluğu, hem de jeopolitik gelişmelerin oluşturduğu belirsizlik ortamı nedeniyle, "yanılmış olabilirim" ihtimalini de göz önünde tutarak burada paylaşmamıştım. Ancak bazı gözlemlerim, almış olduğum bazı sinyaller ve buna ilaveten XTUMY'nin XU100 bazlı grafiğinde 15 Ekim'de vermiş olduğu bana göre güzel dönüş işareti olabilir şeklindeki tepkisi nedeniyle, 16-21 Ekim tarihleri arasında kendi değerleme usulümce iyi bilançolu gördüğüm, bazılarını görece ve bazılarını mutlak manada ucuz bulduğum, oldukça sıkı düzeltme görmüş, BIST standartlarında small ve/veya mid-cap diyebileceğim 12 BIST 100 dışı hisse alarak portföyün çok büyük bir kısmını kısa vadede bir süreliğine al-tut stratejisine geçirdim. Sonrasında görmüş olduğum haber bazlı bazı negatif gelişmeler nedeniyle 1 tanesini portföyden çıkardım. Şu anda bu 11 hisse ile yola devam ediyorum. Bunların haricinde de swing trading'e ayarlı olan robotları day-trading'e uygun hale getirmiş durumdayım ve oluşan day trading fırsatlarını da kaçırmamaya çalışıyorum. Portföyde bulunan 11 hisseden 2 tanesi hariç diğer 9'u aldığım tarihten sonra borsa geneli standartlarına göre iyi performans gösterdiler. Bir tanesi yerinde saydı, bir tanesi de (belki de en çok güvendiklerimden birisi) biraz geriye çekilmiş durumda. Small/mid-cap oldukları ve günlük volatiliteleri yüksek oldukları için elimdeki hisselerde stop-loss seviyemi biraz daha büyük tutuyorum. Bu nedenle geriye sayan hissem de henüz bu mantıkla kendimce belirlediğim stop loss seviyesini aşağı kırmadığı ve hatta son 2 gündür de toparlandığı için portföyümde tutmaya devam ettim. Karavana sıkmamak ve ciddi risk almamak amacıyla, seçimlerimi yaparken, şirketlerin faiz maliyetleri oldukça yükseldiği için, ucuzluğun yanında finansal borç oranları oldukça düşük olanları, mümkünse net finansal borcu olmayanları ya da ürettikleri favök ile net finansal borçları kolay çevrilebilir olanları tercih ettim. Umarım seçmiş olduğum hisselerdeki fiyatlamalar yüzümüzü kara çıkarmaz. Allah'tan hayırlısı.

Kişisel görüşlerim herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.
    11 hissenin 3'ünden bugün itibariyle çıkış yaptım. 2'sinden çıkış nedenim satışlar ve faaliyet kârlarındaki son çeyrek performanslarını beğenmemem ve geçen yıla kıyasla 9 aylık performanslarının reel olarak geride kalması. Diğerinden ise elektrik ve doğal gaza zam olmayacağına dair enerji bakanının yapmış olduğu açıklamanın elimdeki hisseye negatif yansıma ihtimalini düşünmem. Hal-i hazırda 8 hisse bulunuyor portföyde ve bu 3 hisse yerine ne koyabilirim konusunda çalışıyorum. 3 hisseden 2'sinin performansı iyiydi, diğeri ise yerinde sayanlardandı. Umarım bunları ikame edecek birilerini bulurum. Hayırlısı bakalım.
    Clausewitz

Rastgele hocam
    𝓢𝓮𝓷𝓲 𝓭𝓮𝓻𝓽 𝓮𝓽𝓶𝓮𝓵𝓮𝓻... Başka bir evrende, en güzel halinle...

6.  Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Rastgele hocam
    Sağolasın hocam..
    Clausewitz

7.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    11 hissenin 3'ünden bugün itibariyle çıkış yaptım. 2'sinden çıkış nedenim satışlar ve faaliyet kârlarındaki son çeyrek performanslarını beğenmemem ve geçen yıla kıyasla 9 aylık performanslarının reel olarak geride kalması. Diğerinden ise elektrik ve doğal gaza zam olmayacağına dair enerji bakanının yapmış olduğu açıklamanın elimdeki hisseye negatif yansıma ihtimalini düşünmem. Hal-i hazırda 8 hisse bulunuyor portföyde ve bu 3 hisse yerine ne koyabilirim konusunda çalışıyorum. 3 hisseden 2'sinin performansı iyiydi, diğeri ise yerinde sayanlardandı. Umarım bunları ikame edecek birilerini bulurum. Hayırlısı bakalım.
    Bereketli olsun hocam.

8.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Bugün 1 hisseden daha çıkış yaptım. Ve verdiğim karar da isabetli olmuş oldu sonrasındaki fiyatlamaya bakarsam. Toplamda 4 hisse satışı yaptığım için yerinne 4 hisse ikamesi düşünüyordum, ancak yeni açıklanan finansal tablolardan işin açıkçası çok beğendiğim bir görüntü çıkmadı. Bu durumda elimdeki hisselerden bir tanesine 3 kat daha ekleme yaparak 4X seviyesine, bir tanesine de mevcut olan kadar ekleme yaparak 2X seviyesine çıkardım ve böylece 4 hisse satışından oluşan nakdi mevcut portföydeki 2 hisseye eklemiş oldum. 4X yaptığım hissenin 3Ç finansal tablolarından çok emin olmasam da 4Ç finansal tablolarından beklentim oldukça iyi, faturalandırmaların büyük birt kısmını 4. çeyrekte yaptıkları için. Biraz da ordaki yoğunlaşmamın nedeni bu.

Haftaya pazartesine kadar elimizdekileri tutmak ya da revizeler yapmak konusunda zamanım var. Acele etmeden yola devam edelim.
    Clausewitz

Sayfa 343/343 İlkİlk ... 243293333341342343

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •