Sayfa 286/290 İlkİlk ... 186236276284285286287288 ... SonSon
Arama sonucu : 2319 madde; 2,281 - 2,288 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

  1. #2281
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,356
     Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Hisseleri patronlar göstere göstere topluyorlar. Al/sat yaparak da extra elde ediyorlar.
    Tüm verileri ucuz ve gelecek vaad eden şirket bulamadım.
    Patron gibi Göstere göstere alınmalı.
    sn baygeorge,
    ALARKO çoğu zaman problemli bir trade hissesidir. Piyasayı pek takmaz tıpkı benim yazım kurallarını takmadığım gibi. Yoksa noktadan sonraki ilşk harfin büyük olması gerektiğini, çok mecbur kalınmadıkça üç beş nokta kullanmamak
    gerektiğini elbette biliriz de kullanmayız. alemde yanlış da olsa bir tarzımız olsun deyip alışılmış stile dönelim.
    ALARK çok iyi bir firma. dönem dönem bazı hatalar yapmadı mı yaptı devasa hatalar hem de. bu hataların bazıları bir firmayı batırabilecek güçte hatalardandı. mesela DGŞS böyle idi. bunu MERAM ve CENAL ile kapattılar. Karakuzun yeri mi yanlış bilmem ama sanırım verim almakta problem yaşanıyor. belki kuraklıktan belki başka sebeplerden Karakuz bana pek verimli imiş gibi gelmiyor ( not yapım fizibilitesini incelemedim belki de bu kapasitede yaptılar ama zannetmem). Ama küçücük Gönen iyi çalışmakta... RİVA böyle bir hata belki de. yıllardır sürüncemede sabır çatlatacaklar. tabii ki yapılan yatırım da yıllara sari zarar olarak bekliyordur.Sarıyer, Antalya, Küçükçekmece belki de zamanlaması manidar yatırımlardır...

    CENAL de kömür fiyatlarını sabitledi. o zaman kendisinin 5. sınıf bir mühendis olduğunun farkına bile varmamış birileri ne gürlemişti. bunlar bu işi bilmiyorlar vs gibi epey bir sallamıştı yanlış hatırlamıyorsam. hakeza geçen yıl için 80 dolar PTF tahminlerine de sallanmıştı hoş daha da alta düştü fiyatlar orası ayrı... işte bu CENAL geçmişte odun kömürcü diye dalga geçilen CENAL bir hamle ile bütün borçlarını ödedi. o kadar müthiş bir kar elde etti ki hemen başladılar. bu bir defaya mahsusu bir surum sürdürülemez deyu tıslayıp herkesi susturdular... ve bu CENAL ülkede en yeni teknoloji ile çalışan ve Ayhan Yavrucunun tabiriyle CENAL kar etmezse hiç kimse kar edemez denen bir santral. değeri mi milyar dolar yarısı senin yarısı benim. başka firma olmasa da ALARKO nun piyasa değerini karşılıyor...
    Enflasyon muhasebesi henüz tam olarak anlayabldiğim bir şey değil. puslu havalar benim için ve bu havalarda güvenli limanlar tercihimdir. Ama ne hikmetse bazı eşhas sanki çok anlamış gibi giydiriyor da giydiriyor. geçenlerde bilançoda dikkatimi çeken iyi veya kötü yönleri yazmıştım bir tane bile yanılıyorsun diyen çıkmadı. Koç ve Sabancı bankalar yüzünden zarar çoğalttılar ve bir gün sürdü etkileri. bizimkisi sürdür babam sürdür. doğru olabilir birileri topluyordur belki hisseleri. ama sosyal medyadaki patron satışı ve firma satışı arasınbdaki farkları bilmeyen bir sürü zevzek artık zıvanadan çıktılar. eskiden garipserdim Ahmet Mergene teknik olarak had bildirecek delikanlılar çıkıyordu. şimdi adamlar ya da kadınlar susuzluklarını ( neye susuz oldukları mesajlarından belli) bağırıp duruyorlar.

    bu zamanlarda bazı şeylere dikkat etmek gerekir. niçin yatırım yapıyorsunuz? neden bu firmayı seçtiniz? eğer benim gibi uzun vadeci iseniz firmayı gözlemeye devam edin. muhtemelen benim anlayamayacağım kadar teknik vardır ama matematik bilmeyen mühendis olmaktansa emekli çiftçi olmaya razıyım. benim hisselerim de beklentilerimi zaman içerisinde karşılayacaklardır. elinde hisse olan kişi sürekli hisseyi kötülemez, olmayan kişi ise ya düşsün alam der ki neredeyse sürekli düşsün dedikleri için hiç almamışlardır, ya da görevli mihraklardır. defalarca yazdım kimseye yatırım tavsiyesi verecek durumum yok ama benim bütün yatırımım ALARKta ve her şeyini takip etmeye çalışıyorum. oğluma tekaüt maaşıyla az biraz biriktirmeye çalışıyorum ki gün gelecek burada haklı çıktığımda çağdaşlar nick değpiştirip küfretmeye devam edecekler. nasıl bir kin ki sürekli olumsuzluk yazılıp duruluyor anlamıyorum kimbilir belki de o cüce CEOlar cüce sahipler bunları işe almamışlardır.
    neyse bugün tatil günüm değil ama başka bir iş nedeniyle evdeydim. bu kadar yazayım şimdilik yeter. zinhar yatırım tavsiyesi değildir. emekli bir çiftçinin ( maalesef kirazları bırakın satmayı toplamaktan bile aciz kalan bir çiftçinin) mal varlığını koruma çabasıdır

  2. #2282
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,356
    yukarıda söyledim enflasyon muhasebesini algılamaktaki zayıflığımı. ama bir şekilde ekonominin pek de yolunda olmadığını belirten aşağıdaki linkte yer alan yazıyı lütfen ayrıntıları atlamadan okuyun...

    https://www.ekonomim.com/ekonomi/san...-haberi-750854

    "İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu†araştırması, yüksek enflasyonun geçen yıl satışları ve kârlılığı baskıladığını, finansman maliyetlerinden kaynaklı mali baskının ise arttığını ortaya koydu. İlk 500’ün finansman giderleri 2023’te yüzde 92,5 oranında artarak 533 milyar liraya yükseldi. Finansman giderlerinin faaliyet kârına oranı da 15,6 puan artışla yüzde 41’den 57’ye çıktı."

  3.  Alıntı Originally Posted by Wuhanlı Ejder Yazıyı Oku
    7.6 milyon lot kaldi..

    4.5 milyon lotu erittiler

    Son iki gün hariç..
    6.8 milyon lot kaldi..

  4. Alarko ya çok laf soyleniyor ama piyasada o kadar cok sibel kekilli cocugunun pazarladigi ,hem de u30 hissesi var ki..

    Bizi patronlar öpüyor en fazla,milleti diger hisselerde kimin öptüğü belli değil..

  5. #2285
    Ek Açıklamalar
    Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 26.06.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 104,40 TL - 102,20 TL (ağırlıklı ortalama 103,45 TL) fiyat aralığından toplam 193.300 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.

    Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 5.998.440 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 1,379'dur.

    Kamuoyuna duyurulur.
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir.

  6. Bugün 193 bin lot rekor geri alıma rağmen hisse %2 civarı eksi kapattı. Bu demek oluyor ki dün ve bugünle birlikte leyla ve dalia ablaların satılacak lotu 5 milyonun altına düşmüştür. Haftaya bugün "ortaklığı tabana yayma" muhabbeti tamamen son bulur. Hatta 1-2 gün içinde hane elektriğine sağlam bir zam haberi gelirse o 5 milyon lotu 2 günde eritirler.

  7. Yemlemeye devam iplikçi. Söyle ellerini korkak alıştırmasınlar 300-500 bin alsınlar bi sonraki geri alımda. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez.

  8. #2288

Sayfa 286/290 İlkİlk ... 186236276284285286287288 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •