Sayfa 854/859 İlkİlk ... 354754804844852853854855856 ... SonSon
Arama sonucu : 6871 madde; 6,825 - 6,832 arası.

Konu: KARTN - Kartonsan

1. Gene zarar açıklamış
    Sasirdikmi hayır. Ama yıllardır zarar eden fabrikayı ya kapatırsın yada satarsın. Israrla zarar yapan fabrikayı elinde tutmazsin. Tutuyorsan bir art niyet var diye düşündürsun. Neyse yakında çıkar kokusu. Ytd

2. patron senetleri böyle olur, verem eder adamı neredeyse..

2021 den beri sat baskısını bir türlü bitiremedi.
    Ama nereye kadar,
    ben de almaya başlıyorum yeniden

bugün, bu bilançonun etkisiyle eksi açacak bence,
    106 , 108 çok iyi destekler , sonra toparlamaya çalışabilir ..
    114 aşıldı mı alımlar sertleşebilir..
    Bilgiler araştırmaya yönelik olup al,sat ya da tut tavsiyeleri içermez...

3. Para Ajansı

14 Tem 2024 - 11:45- Gündem G: 15 Tem 2024 - 11:45
    Sanayi Şirketi Zarar Üstüne Zarar Açıkladı! Net Dönem Zararı Tam 313.919.000 TL!

Kartonsan Karton Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARTN), 2024 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Detaylar haberin devamında...

Abdurrahman Zengin
    Abdurrahman Zengin
    Tüm Haberleri
    Sanayi Şirketi Zarar Üstüne Zarar Açıkladı! Net Dönem Zararı Tam 313.919.000 TL!mask
    Büyütmek için resme tıklayın

Kartonsan Karton Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARTN) 2024 Birinci Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı
    Kartonsan Karton Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARTN), 2024 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, bu dönemde satış gelirlerinde önemli bir artış yaşarken, brüt kar ve esas faaliyet karında hala zararda kalmaya devam etmektedir.

2024 yılının ilk çeyreğinde Kartonsan’ın satışları, geçen yılın aynı dönemine göre %70 oranında artarak 967.609.000 TL'ye ulaştı. Bu artış, şirketin pazar payının veya satış hacminin önemli ölçüde arttığını göstermektedir. Ancak, brüt kar hala negatif olup, -128.570.000 TL olarak gerçekleşmiştir. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam -134.430.000 TL idi. Brüt karda hafif bir iyileşme olsa da, şirket maliyetlerini karşılamada zorluk yaşamaktadır.

Esas faaliyet karı da benzer şekilde negatif kalmaya devam etmiş ve -238.481.000 TL olarak kaydedilmiştir. 2023 yılının aynı döneminde bu rakam -311.958.000 TL idi. Bu durum, şirketin ana faaliyetlerinden zarar etmeye devam ettiğini göstermektedir. Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) %28 oranında düşüşle -145.561.000 TL olarak gerçekleşmiştir. Bu, operasyonel karlılığın azaldığını ve şirketin faaliyet giderlerinin arttığını göstermektedir.

Parasal pozisyon kayıpları azalarak -19.016.000 TL olmuştur. Geçen yılın aynı döneminde bu kayıplar -126.941.000 TL idi. Bu, döviz pozisyonlarındaki veya finansal varlıklardaki kayıpların bir miktar azaldığını göstermektedir. Net dönem zararı ise 2023 yılına göre azalarak -313.919.000 TL olarak gerçekleşmiştir. Ancak, şirket hala önemli ölçüde zarar etmeye devam etmektedir.

Bilanço tarafında ise dönen varlıklar %2 oranında artarak 1.197.267.000 TL'ye ulaşmış, duran varlıklar ise %4 düşerek 2.192.909.000 TL olmuştur. Toplam varlıklar %2 azalarak 3.390.177.000 TL olarak kaydedilmiştir. Finansal borçlar %1.211 oranında büyük bir artışla 115.427.000 TL'ye çıkmıştır. Şirketin net borç pozisyonunda ciddi bir değişiklik gözlemlenmiş ve önceki dönemde net nakit pozisyonunda iken şimdi net borç pozisyonuna geçmiştir. Net borç 61.860.000 TL olarak gerçekleşmiştir. Özkaynaklar ise %11 oranında azalarak 2.441.748.000 TL olmuştur, bu da şirketin sermaye yapısının zayıfladığını göstermektedir.

Genel olarak, Kartonsan Karton Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARTN), 2024 birinci çeyrekte satış gelirlerinde önemli bir artış yaşamış olsa da, brüt kar ve esas faaliyet karında hala zararda kalmaya devam etmektedir. FAVÖK ve net dönem karı da negatif olup, şirketin operasyonel ve genel finansal performansının olumsuz olduğunu göstermektedir. Bilanço tarafında, dönen varlıklar hafif bir artış gösterse de, duran varlıklar ve toplam varlıklar azalmış, finansal borçlar ise çok büyük bir artış göstermiştir. Şirketin net borç pozisyonuna geçişi ve özkaynaklarındaki düşüş, finansal yapısının zayıfladığını işaret etmektedir.
    Ytd

4. Satışlar artış trendine girmiş. 2. Çeyrek sonunda pozitife geçebilir diye düşünüyorum. Ytd

5. Tam toparladık derken, bir olumsuz haberle yöne set vuruluyor.
    Kapı herkesten önce öğrenen spek bolca satış yaptı.

Bunun kadar zalim bir patron pek görmedim, sanırım ölünce
    kartonlarıyla sarılacağını zannediyor..

Pazartesi cuma günkü moralsizliği devam edebilir.

6.  Alıntı Originally Posted by çobanyıldızı Yazıyı Oku
    Tam toparladık derken, bir olumsuz haberle yöne set vuruluyor.
    Kapı herkesten önce öğrenen spek bolca satış yaptı.

Bunun kadar zalim bir patron pek görmedim, sanırım ölünce
    kartonlarıyla sarılacağını zannediyor..

Pazartesi cuma günkü moralsizliği devam edebilir.
    Ne yaparsa yapsın hocam artık cin şişeden çıktı. Super enflasyonda herkesin 1 e 10 -20 -30 gittiği geçmiş 3 senede zerre oynamadi uerinden. Artık deniz bitti , dibin dibinde olduğumuzu düşünüyorum. Haberden anladığım kadarıyla teknolojisi eski olan hattı kapatmış. Kara odaklanmak istiyor anlaşılan. Güzelde olur, yıllardır zarar yazmaktan bi hal oldu Turkiyede büyüme devam ettikçe yolu açık olacaktır. Ytd

7. HABERLER
    HABERLER
    Kartonsan’dan (KARTN) üretime ara verme açıklaması!

Rota Borsa tarafından yayınlandı
    26 Temmuz 2024, 18:34 yayınlandı
    featured
    1

PAYLAŞ
    Kartonsan Karton Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARTN) tarafından 26 Temmuz 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan bildirimde 1 nolu karton üretim hattında (KM1), ileride başka yeni bir tasarrufta bulununcaya kadar karton üretim faaliyetinin süresiz olarak durdurulması hakkında açıklama yapıldı.

Kartonsan'dan (KARTN) üretime ara verme açıklaması! HABERLER, Gündemdekiler, Şirket Haberleri Rota Borsa
    Açıklamada şirketimiz karton toplam brüt üretim kapasitesinin yaklaşık 1/3 oranındaki kapasiteye sahip 1 Nolu karton üretim hattının (KM1) ileride başka yeni bir tasarrufta bulununcaya kadar karton üretim faaliyetinin süresiz olarak durdurulmasına karar verildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi.

ADVERTISING

Şirketimiz Yönetim Kurulunun 26.07.2024 Tarih YK/2024-16 Sayılı toplantısında;

a)-1970 yılında devreye alınarak 50 yıldan fazla süreden beri üretim faaliyeti devam ettiren,

şirketimiz karton toplam brüt üretim kapasitesinin yaklaşık 1/3 oranındaki kapasiteye sahip 1 Nolu karton üretim hattı (KM1) ile ilgili olarak hazırlanan teknik, verimlilik ve karlılık raporu kapsamında (yeni nesil karton üretim makinelerinin teknolojileri ile karşılaştırıldığında teknolojisinin eskimesi, verimli üretim yapmakta zorlanan bir üretim hattı haline gelmesi, mevcut piyasa koşulları ve birim karlılık sağlayamaması .. vs gibi ekonomik nedenler) daha önce 24.06.2024-31.07.2024 tarihleri arasında geçici olarak durdurulmasına karar verilen 1 nolu karton üretim hattında (KM1), ileride başka yeni bir tasarrufta bulununcaya kadar karton üretim faaliyetinin süresiz olarak durdurulmasına,

b) 1 Nolu karton üretim hattında üretimin durdurulması ile, söz konusu durdurulan üretim faaliyetlerinde çalışan ve ihtiyaç dışı hale gelen teknik bölümlerce belirlenecek sayıdaki personellerin iş akitlerinin ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenerek sonlandırılmasına, mevzuat gereğince yetkili işçi sendikasına, her türlü kamu kurum ve kuruluşlara yapılması gereken bildirim, beyan ve başvuruların yapılmasına, söz konusu husus ile ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla kamuoyunun ve paydaşlarımızın bilgilendirmesine, söz konusu hususlarla ilgili olarak Genel Müdürlüğün yetkilendirilmesine,

Karar verilmiştir.

1 Nolu karton üretim hattında (KM1) üretim süresiz durdurulmakla birlikte 2 nolu karton üretim hattında (KM2) üretim faaliyetleri devam edecektir. 1 nolu karton üretim hattında üretimin durdurulmasının, 2 nolu karton üretim hattının (KM2) üretim faaliyetlerine herhangi bir menfi etkisi olmayacaktır.

8. hisse, yeni bir yükseliş trendi başlatmış bile,
    trendden dışarı çıkmak istemiş ama geri dönmüş..

yükselen trendimiz bu ve aslında bir sorun görünmüyor..
    kırmızı çizgi 135 ve onun üzerinde daha güçlü olacağını düşünüyorum..

Sayfa 854/859 İlkİlk ... 354754804844852853854855856 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •