Sayfa 365/413 İlkİlk ... 265315355363364365366367375 ... SonSon
Arama sonucu : 3300 madde; 2,913 - 2,920 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1. 3 yılda 1,8 milyon'dan 11,5 milyona. Hala satılık.

2. Benim favori listemde de bir ilan 2 yıldır devam ediyor:

04 Temmuz 2022 Fiyatı
    2.950.000 TL

Şu Anki Fiyatı
    6.750.000 TL

Şu anki fiyatı da piyasanın üzerinde. Bu gidişle evin satılma olasılığı sıfır.

Bu tarz ilanları emlakçılar kendi reklamlarını yapmak için veriyorlar. Bilmem ne emlaktan satılık... diye sayfada boy gösteriyorlar sürekli.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Benim favori listemde de bir ilan 2 yıldır devam ediyor:

04 Temmuz 2022 Fiyatı
    2.950.000 TL

Şu Anki Fiyatı
    6.750.000 TL

Şu anki fiyatı da piyasanın üzerinde. Bu gidişle evin satılma olasılığı sıfır.

Bu tarz ilanları emlakçılar kendi reklamlarını yapmak için veriyorlar. Bilmem ne emlaktan satılık... diye sayfada boy gösteriyorlar sürekli.
    Benimki gerçek şahıs. Emlakçıya da vermiyor.

4.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Benimki gerçek şahıs. Emlakçıya da vermiyor.
    Refah mastürbasyonu yapıyordur
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

5. Meseleye bir taraftan bakan, evini ilana koyup yıllarca satamayan, ööööyle boş boş bekleyen satıcıları görür,
    diğer taraftan bakan, ilanları favoriye atıp yıllarca alamayan, ööööyle boş boş bekleyen alıcıları.
    Tencere dibin kara, seninki benden kara.

6.  Alıntı Originally Posted by cevdetpaşa Yazıyı Oku
    türkiye'de 20 milyon konut olsa; her biri 300 metre kare
    =20.000.000 x 300 =6.000.000.000 metrekare araziye ihtiyaç duyar.
    bu miktarı kilometre kareye çevirmek istersek

6.000.000.000 /1.000.000 = 6.000 kilometre kare eder.

Türkiyenin yüz ölçümü 785.000 kilometre olduğunu düşünürsek

785.000/6.000 x 100= %0,7643 eder.
    Yani türkiyede her hane 300 metre arazi üzerine inşa edilmiş bir evde yaşasa ülkenin % 1,i bile etmiyor.
    O halde bu kadar sıkış tepiş yaşamanın ne alemi var.
    Hadi yolları parkları şunları bunları da dahil edelim
    %1,5-2 arasında ülke arazinin imara açılması herkesin insan gibi yaşaması için fazla fazla yeter de artar.

Yanlış hesap mı yapıyorum nedir, ben de anlamadım.
    Bizi böyle kıç kıça sıkıştırmalarının rant dışında bir nedenini ben göremiyorum.

Ulan rantını gene elde et.
    Hiç olmazsai insanların insanca yaşaması için gerekli metrekareyi de bu insanlara ayır.
    Almanya dışında (kısmen ABD) araziye böyle yayılan ülke yok yalnız. Avrupa Amerika Asya bakın hep metropoller diye bir olayı var. Demek ki bir şekilde olamıyor oralarda, Almanya da hakikaten düzlük ülke komple ova.

Benim de malesef çok katlıda evim var, bahçem ve köyde atadan kalma evim de mevcut, çok katlı evimle arası arabayla 45 dakika.

Ama şehirleşme o kadar rezil ki kendi ata toprağıma gidip de kendi evime yerleşemiyorum, o yok bu yok yol yok okul yok hastane yok avm yok. Her şey büyük şehirde. Sıkış tepiş üst üste bi de tanesine bilmemkaç milyon istiyorlar. Hakikaten saçma ama durum da bu ne yapalım elden bir şey gelmiyor.

7. hastane , okul , avm vs üstyapıyı saymıyorum bile ;alt yapı maliyeti diye bir gerçek var. ilave binlerce km su, kanalizasyon , yol , doğalgaz , elektrik vs altyapısı büyük maliyet...

8.  Alıntı Originally Posted by ellocu Yazıyı Oku
    hastane , okul , avm vs üstyapıyı saymıyorum bile ;alt yapı maliyeti diye bir gerçek var. ilave binlerce km su, kanalizasyon , yol , doğalgaz , elektrik vs altyapısı büyük maliyet...
    Aslında apartmanda yaşamak daha rafine, barınmanın tüm sorunlarını minimum maliyet ve zamanla çözerek başka zevklerinize vakit ayırıyorsunuz.
    Bizde kentsel dönüşümün kötü uygulaması ile beraber bu eziyete dönüşüyor. 16 daireli bir apartmana 32 araçlık otopark yapılması gerekirken 8 araçla kavga başlasın deniyor.
    Teoride apartmanlarla daha çok yeşil alana pay ayrılması gerekirken her boşluğa apartman konduruluyor.
    Son olarak toplum teoride başkaları ne der konusunda çok hassas iken, ne trafikte ne de ortak alanların kullanımda kimseyi umursamıyor.

Sayfa 365/413 İlkİlk ... 265315355363364365366367375 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •