Sayfa 22/81 İlkİlk ... 1220212223243272 ... SonSon
Arama sonucu : 645 madde; 169 - 176 arası.

Konu: TUPRS - Tüpraş

İnsanlarda hiç heyecan bırakma di.

2.  Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku
    güzel kardeşim,
    bunu diyen teknik...formasyona bak,aşağıdaki 7 aylık RSI uyumsuzluğuna bak..ha grafiğin üstündeki Tüpraş yazısını sil,kime göstersen minare boyu düşer der teknik analiz bilen..
    ben gördüğümü söyledim..
    yükselişteki ters formasyonlar çalışır genelde..%30 çalışmama durumuda var..ama 7 aylık RSI uyumsuzluğu hakikatten can yakar..
    froto da bunun yarısı vardı..o kadar dedik.%20 düştü..burda froto da olan arkadaşlarda var..bilirler..
    öyle tanımadığın insanların yorumuna saçma falan deme..ilerde mahçup olursun...işin gücün rast gelsin

Teknikten anlamayanda temel açıdan baksın.Tüpraşın rafinaj marjı sürekli böyle yüksek gitmeyecektir.Bende iyi bir düzeltme yaşayacağı kanaatindeyim.Dediğiniz rakamlar gelmezse bile doların çıkışıyla tl olarak buralarda kalırsa yine bi düzeltme yemiş olacak..

2 aydır düzeltmenin kralını yapıyor zaten. Düzeltmenin düzeltmesini bekleyenler çok eminse satar alttan alır. Ama cesaret ister o ayrı mesele

4. Tüpraş, THY ve YKB! Endeks ile işte böyle oynuyorlar!
    Ekonomist Sait Ürünlü Yazdı: Tüpraş ,Yapı Kredi Bankası ve Türk Hava Yolları ile Borsa Endeksi ilişkisi
    10 Temmuz 2024 - Borsa, Gündem Sait Ürünlü

Son üç aylık verilere bakınca
    THY de 46 milyon lot
    Tüpraş da 72 milyon lot
    Ykbnk da 140 milyon lot yabancı yatırımcıların satışı var. Hoş başka Bist 30 hisseleri de var bu durumda ama benim ilgi alanıma girdikleri için bu üç hisse özelinde olacak açıklamalarım.

Peki bu hisseleri kim aldı nasıl aldı da endeks tekrar en yüksek seviyelerine geldi.

Alakalı Haberler
    Yabancıların sattığı 2 milyar dolarlık hisseyi kim aldı?
    Borsada Düşüş Nereye Kadar?
    Yapı Kredi hissesi tavan oldu
    Öncelikle şu teşhis de bulunmalıyım ki bu üç hissenin endeks ile korelasyonu bu dönemde negatife dönmüş . Yani başka deyişle endeksin ilk defa zirvesini gördüğü tarih baz alındığında bu üç hissenin fiyatı çok daha yukarıdaydı.

Tüpraş -%19
    Ykbnk -%18
    Thya % 6 Oranında daha aşağıdalar.

Demek ki endeksin yükselmesinde bu üç hissenin bir payı yok hatta negatif katkıları var.

Fonlar ; acaba bu hisseleri fonlar mı aldı?
    Spekülatörler; yoksa büyük oyuncu/spekülatörler mi aldı?

Yukarıdaki iki sorunun cevabında evet bana göre.

Önce fonları inceleyelim; hisse senedi fonları eğer yatırımcılar teveccüh gösterirse hisse almak zorundadırlar . Yani fona giriş varsa fon içtüzüğüne göre belli miktarda hisse tutmak zorundadır. Demek ki Türk fon yatırımcıları hisse fonları tercih etmişler bu üç aylık dönemde .

Gelelim spekülatörlere; işin önemli kısmı bana göre burada , bu hisselerde önemli ölçüde büyük oyuncuların pay aldıklarını düşünüyorum.
    Fakat soru şu neden?
    Cevap basit , çünkü yabancı yatırımcı gelirse yine bu üç hissenin de içinde olduğu 10-12 hissede pozisyon alacaklar ve oyuncularda yabancıya
    devredecekler bu hisseleri.
    Amaç belli!

O zaman başka bir soru geliyor neden bu hisseler düştü.
    Çünkü bu hisselerde pozisyon azaltanların maliyetleri 2020 ve öncesine kadar gidiyor yani kârlılar çok fazla. Alıcının gelmesi için hissenin ucuz bulunması gereklidir ki 1700'lü yıllardan beri borsaları olan yabancılar bu işi çok güzel yaparlar ve başardılar.
    Fonlar ve spekülatörler hisseler düştü diye ciddi talep gösterdiler bu hisselere. Ya da başka bir deyişle satışları karşıladılar.

Bu kağıtlar borsamızda en büyük market büyüklüğüne haiz hisseler olsalar da endeksin yükselmesi için gerekli motor dinamiklere haiz hisse senetlerimiz bu üç hisse ile sınırlı değil demek ki .

5. tam 1 senelik yaklaşık 4.5 kat yükselişin teknik düzeltmesi fibo nun 0,5-0,618 aralığının dolması ile olur..ha bunları doldurmadan minare boyu gidecek diyorsan iyi bir temel analiz verisi sunman lazım..Salih Karakaya arkadaşın yukardaki yazısı, bunu teknik analizle beraber doğruluyor..
    aşağıda dönem olarak tuprs ın yükselişleri ve düzeltmeleri var.
    .

yükselişlere bakın,düzeltmelere bakın

düzeltmenin ne olduğunu bildikten sonra zaten üstten verilip alttan alınır...defalarca yaptık....

Ben düzeltme ayağına mali satıp, tekrar alttan yerine koyarım deyip satan daha sonra da arkadan izleyen veya daha yüksek maliyetle tekrar malı yerine koyan ve ağlayan çok kişi gördüm. O yüzden al-satı bırakalı yıllar oldu. Sanırım en büyük kazancım da bu oldu. Borsa da teknikten anlamayan ama doğru yere yatırım yapıp en kral teknikcilerden daha fazla kazanan çok kişi biliyorum. SELAMETLE

7.  Alıntı Originally Posted by magnetic Yazıyı Oku
    Ben düzeltme ayağına mali satıp, tekrar alttan yerine koyarım deyip satan daha sonra da arkadan izleyen veya daha yüksek maliyetle tekrar malı yerine koyan ve ağlayan çok kişi gördüm. O yüzden al-satı bırakalı yıllar oldu. Sanırım en büyük kazancım da bu oldu. Borsa da teknikten anlamayan ama doğru yere yatırım yapıp en kral teknikcilerden daha fazla kazanan çok kişi biliyorum. SELAMETLE
    teknikten hiç de küçümsenmeyecek derecede anlayan biri olarak bu dediklerinizi yaşayanlardan biriyim, sonuna kadar onaylıyorum. temel hamleniz doğru olsa yeter, nedir o? doğru hisseyi yakalamak. gönül, her zaman en dipten almak ister ama her zaman olmaz. meselâ, benim Tüpraş maliyetlerim eksidir/sıfırdır. böyle olmayan hisselerim de var ve onlarda da yaklaşımım aynıdır. zaten bu yaklaşım sayesinde kazandım/kazanmaktayım. Al - sat yapsaydım, %60 doğruluğu ancak yakalar tüccarlar, kazandığımızın en iyi ihtimalle ki bu imkânsız ancak üçte birini kazanırdım.
    Elbette ki dediklerim yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Davudiskender Yazıyı Oku
    teknikten hiç de küçümsenmeyecek derecede anlayan biri olarak bu dediklerinizi yaşayanlardan biriyim, sonuna kadar onaylıyorum. temel hamleniz doğru olsa yeter, nedir o? doğru hisseyi yakalamak. gönül, her zaman en dipten almak ister ama her zaman olmaz. meselâ, benim Tüpraş maliyetlerim eksidir/sıfırdır. böyle olmayan hisselerim de var ve onlarda da yaklaşımım aynıdır. zaten bu yaklaşım sayesinde kazandım/kazanmaktayım. Al - sat yapsaydım, %60 doğruluğu ancak yakalar tüccarlar, kazandığımızın en iyi ihtimalle ki bu imkânsız ancak üçte birini kazanırdım.
    Teşekkür ederim, kazancınız daim olsun. Selametle

Sayfa 22/81 İlkİlk ... 1220212223243272 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •