Sayfa 867/940 İlkİlk ... 367767817857865866867868869877917 ... SonSon
Arama sonucu : 7517 madde; 6,929 - 6,936 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

1.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Bir ilave de ben yapayım.
    100 bini 110 bin yaptınız ve bir 3 ay daha devam ettirdiniz diyelim.
    3 ay sonra tekrar dövize geri döneyim derseniz;
    İlk başlangıç tutarı olan 100 bini o günkü MB dönüşüm kuru üzerinden hesabınıza gaçer. Kalan tutarın o günkü kurdan karşılığı ne ise TL hesabınızı TL olarak geçer.
    O TL ile dilerseniz banka kurundan (daha yüksek bir kurdur) döviz alabilirsiniz veya nakit çekip döviz bürosundan döviz alabilirsiniz.
    Özetle MB dönüşüm kurundan 110 dolar vermezler size.
    Bu da yanlış mesela.
    İyice karıştırdınız.
    Biz kolay anlaşılsın diye 100 bini 110 bin yaptık diyoruz ama, aslında böyle rakamlar yok.Herşey tl, ama belirli bir kur ile usd ye çıpalandığı için aynı zamanda usd karşılığı da fiks. Rakamla anlatayım;
    3 ay önce 100k doları 30 kurundan ddkkm yaptık, faiz %40.
    100k x 30 = 3 milyon, 3 ay sonra bu para oldu 3.3 milyon tl, ve o günkü kur 31 tl diyelim.
    3 ay uzattık. Bu sefer 3.3 milyon tl, 31 tl kur değeri üzerinden usd ye çıpalanarak %50 faizden 3 ay uzatıldı. 3 ay sonunda kur 40 tl oldu diyelim. Bu sefer kur faizden fazla arttığı için başlangıçtaki dolarımızı alıyoruz, yani 3.3 milyon tl / 31 kaç oluyorsa.

2.  Alıntı Originally Posted by lunatic Yazıyı Oku
    Bu da yanlış mesela.
    İyice karıştırdınız.
    Biz kolay anlaşılsın diye 100 bini 110 bin yaptık diyoruz ama, aslında böyle rakamlar yok.Herşey tl, ama belirli bir kur ile usd ye çıpalandığı için aynı zamanda usd karşılığı da fiks. Rakamla anlatayım;
    3 ay önce 100k doları 30 kurundan ddkkm yaptık, faiz %40.
    100k x 30 = 3 milyon, 3 ay sonra bu para oldu 3.3 milyon tl, ve o günkü kur 31 tl diyelim.
    3 ay uzattık. Bu sefer 3.3 milyon tl, 31 tl kur değeri üzerinden usd ye çıpalanarak %50 faizden 3 ay uzatıldı. 3 ay sonunda kur 40 tl oldu diyelim. Bu sefer kur faizden fazla arttığı için başlangıçtaki dolarımızı alıyoruz, yani 3.3 milyon tl / 31 kaç oluyorsa.
    EGEDUK un dediği doğru. DDKKM de size dolar vermiyorlar. 100K dolarınız mı var hep 100K olarak kalıyor. TL faiz farkı mı kazandın o para tl olarak ayrıca veriliyor dolarınız 100K olarak sonsuza kadar devam ediyor.
    Benim 20 haziran günü başıma geldi 1 e 1 oradan biliyorum
    Misal 100K dolar bağladınız. Yüzde 40 faiz. Dolar 30
    3 ay sonra dolar 31 sizin paranız 3.3 Milyon.
    100K dolar 31 den bağlanıyor aradaki 200.000 tl ayrıcana tl hesabınıza yatıyor.Ne yaparsan yap bu TL ile de.

3.  Alıntı Originally Posted by fatih_furkan Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim
    Bu salı Ddkkm dönüşüm var TL dönüş için %60 teklif ediyorlar %70 i zorlayıp eğer verilirse TL ye geçmekmi yoksa primsiz %40 la DDKKM mi mantıklı ..
    Yüzde 60 ı kim teklif etti. Bana yüzde 54 dediler. Ben DDKKM ye devam dedim.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

4.  Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    yenilemezsen hakkın kaybolur.. ondan sonra sadece 31 martda vadesiz hesabında olan döviz kadar açabilirsin..
    kur artışı faizi geçerse sadece kur farkını alırsın..
    kur artışı faizin altındaysa faizi alırsın bu durumda dolar miktarın artmış olur..
    ama yenileme yaparken 100 bin dolar yatırdın diyelim 110 bin dolar oldu.. 100 binle devam edebilirsin
    dolar miktarının artması sadece kur artışı faizin altındaysa olur zaten.. hem kur artışı hem faiz yok..

bir öğrenemediniz şu kkm mantığını
    doğru

Alıntı Originally Posted by lunatic Yazıyı Oku
    Siz de tam öğrenememişsiniz ama
    Yazdıklarınız doğru, ancak “yenileme yaparken†kısmı yanlış. Eğer kur artışı faizin altında kalırsa, faizle beraber oluşan tl nin tamamını devam ettirebilirsiniz. Yani 100 bin 110 bin olursa, 110 bin olarak devam edersiniz. Primden bahsetmiyorum dikkat ederseniz.
    İtiraz etmeyin, yeni yaptım henüz. Hatta foruma da yazdım detayını.
    yanlış

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Bir ilave de ben yapayım.
    100 bini 110 bin yaptınız ve bir 3 ay daha devam ettirdiniz diyelim.
    3 ay sonra tekrar dövize geri döneyim derseniz;
    İlk başlangıç tutarı olan 100 bini o günkü MB dönüşüm kuru üzerinden hesabınıza gaçer. Kalan tutarın o günkü kurdan karşılığı ne ise TL hesabınızı TL olarak geçer.
    O TL ile dilerseniz banka kurundan (daha yüksek bir kurdur) döviz alabilirsiniz veya nakit çekip döviz bürosundan döviz alabilirsiniz.
    Özetle MB dönüşüm kurundan 110 dolar vermezler size.
    doğru

Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    ddkkm de ince detaylar var.. bankadan bankaya da değişebilir.
    benim soylediğim hem kur artışı hem faiz yok..
    kur artışı faizin altındaysa doların artar.. eğer primde yoksa kur artışı faizi geçerse aynı kalır dolar miktarın..
    doğru

Alıntı Originally Posted by fatih_furkan Yazıyı Oku
    Dkkm de prim kaldırılmış doğrumu dur acaba
    eved

5. Neyse ben pes ediyorum.
    VB özel bankacılıktan açıp sorabilirsiniz. Bende süreç böyle.
    Herkesin doğrusu kendine.
    Teşekkürler

6. Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

Alıntı Originally Posted by lunatic Yazıyı Oku
    Neyse ben pes ediyorum.
    VB özel bankacılıktan açıp sorabilirsiniz. Bende süreç böyle.
    Herkesin doğrusu kendine.
    Teşekkürler
    Doğru bir tanedir.
    Sizin yazdığınız yanlış.
    Özet olarak;
    Başlanngıçta 100 bin dolar bağlandı diyelim. 3-4 dönem sonra 3,3 milyon TL DDKKM bakiyesi oluştu kur da 31 olsun.
    Ben masadan kalkıyorum ve dolara geri dönüyorum dediniz;
    Dolar hesabınıza 100.000 dolar geçer.
    (100.000X31 = 3,1 milyon TL karşılığı)
    TL hesabınıza da 200 bin TL geçer.
    (3,3 Milyon-3,1 Milyon)
    Nokta.

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Doğru bir tanedir.
    Sizin yazdığınız yanlış.
    Özet olarak;
    Başlanngıçta 100 bin dolar bağlandı diyelim. 3-4 dönem sonra 3,3 milyon TL DDKKM bakiyesi oluştu kur da 31 olsun.
    Ben masadan kalkıyorum ve dolara geri dönüyorum dediniz;
    Dolar hesabınıza 100.000 dolar geçer.
    (100.000X31 = 3,1 milyon TL karşılığı)
    TL hesabınıza da 200 bin TL geçer.
    (3,3 Milyon-3,1 Milyon)
    Nokta.
    Benden de

.
    69 mu yok daha neler. Bu yıl mı? İmkansız.Bozguncular ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu?

8. Ddkkm ile ilgili doğru bilinen yanlışlar kitabım çıktı tüm seçkin kitapevlerinde bulabilirsiniz

Sayfa 867/940 İlkİlk ... 367767817857865866867868869877917 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •