Arkadaşlar biliyorsunuz ki toplumları ayakta tutan şey adalettir...adaletin olmadığı toplumlar adeta teksasa dönüşür o vakit de kimin güçü kime yeterse kanunu işler..
Peki eşitlik = adalet mıdır ??
Bu gün Mehmet Şimşek 18 yaşını doldurmus her erkek 10 bin TL vergi verecek derse !! Adaletli bir iş mi yapmış olur ? 10 bin TL bazı zenginler için bir yemek parası iken emekliler için tüm geliri,asgari ücretliler için ise yarısı demektir ve bu eşitlik onlar için zulüm olur..
Yolda kendi halinde yürümekte olan bir vatandaşa darpten bir kaç tane sabıkası olan biri gelip sataşırsa ve bu iki kişi yumruklu kavga ederse sizce savcı kimin hakkinda ceza ister ?? Elbetteki belayı alışkanlık haline getiren ve kötü niyetli olan sabikaliya ceza isteyecektir..
Yine araları iyi olmayan iki kişi karşılaşirsa ve biri silah çıkarıp sıkar ama tutturamaz ama karşısındaki silah çıkarıp vurursa suçlu kim olur ?? Vuran kişi nefsi müdafaa yaptığı için adamı oldurmesine rağmen belkide ceza bile almayacaktır...
Şimdi bazıları cücük sürekli forumdan ceza alıyor ama keko hiç ceza almıyor...oysa ikiside karsilikli hakaretlestiler bu yüzden de eşit şekilde ceza almalilardi diyorlar...
Yukarıda üç örnek verdim..bu örneklerden yola çıktığımızda ben kendi halinde burada aynı süregelen şekilde yorum yapan biriydim..bu sabıkalı şahıs kötü niyetle ve ilk önce kendisi bana hakaret etti...ben de sadece nefsi mudafa yaparak karşılık verdim.. moderatör arkadaşlar eğer bana da eşit davranmış olsalardı o vakit bana zulüm etmiş olurlardı..çünkü ben iyi niyet ile kimseye satasmadan yazan biriyim ...o yüzden de eşitlik çoğu zaman zulümdür..bunu moderatör arkadaşlarımız da çok iyi biliyorlar...bu konuda da adaleti uyguluyorlar...yoksa burada eskiyiz diye bir kayırma yok..çünkü geçmişte ben de ceza aldım...hatta geçen hafta bir gün cücük ile tartışmamızdan ceza yemiştim...
Eşitlik ve adalet tamamen farklı konulardır...burada herkes eşit haklara sahiptir..yeter ki iyi niyetli olun..
Yer İmleri