sirket dolar bazli FAVOK hedefi verdigine gore AKSA ya dolar bazli bakmak gerektigini dusunuyorum. Sirket suan 4.3 dolar ve 4.7 dolar tepesine yuzde 10 uzaklikta.
Sirketi pandemi oncesinden ve surecinde 0.7-0.8 dolarlardan toplayan biri icin cok guzel bir kazanc gerceklestirdi sessiz ve derinden.
6 yila yakin elinde AKSA tutan biri olarak en cok zorlandigim donemdeyim. Sirket gelirlerin kirilimlarini paylasmadigi ve teknik elyaflarin katkisini tam olarak bilmedigimizden oturu hedef fiyat belirlemek cok zor. Yuksek faiz ortamindan dogacak bir resesyon ortaminda 3.5-4 dolara geri cekilme olasiligini masada goruyorum. Diger yandan da olasi bir kar suprizini de kacirmak istemiyorum. Onumde 3 yol var:
1- 2025-26 yilindaki yeni kapasitenin/artacak karliligin fiyatlari icinde oldugunu varsayarak eldekilerin hepsini satip ayda yuzde 4 luk mevduata tav olmak. yuksek faizden kaynaklanabilecek ic talep daralmasina pozisyonsuz girmek
2- eldekileri tutup 2025-26 yilindaki gelismeleri ve olasi yeni yatirimlari beklemek
3- %40-60 miktarda kar alip gerisi ile 2025 yilini beklemek/ dususlerde eklemek.
sanirim 3 e daha yakinim
Yer İmleri