https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...90daeca59a7208
AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..
|
|
Hayırlı olsun arkadaşlar,geleceğe dönük çok güzel bir projeksiyon..
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...90db020858051b
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...90daeca59a7208
Tukas geleceğe dair beklentileri üzerine:
https://youtu.be/4hL5pMvHog4
Arkadaşlar merhaba,geleceğe dönük değerlendirmenin yapıldığı kap haberinin ertesi günü Şirketi arayıp Torbalı Fabrikasının 2023 yılsonu kapasitesi ile kap haberinde belirtilen kapasitesi arasında farklılık olduğunu belirtmiştim.Konuyu detaylı olarak mail ortamında atarsanız ilgili departmanlardan durumu alıp sizi bilgilendireceğiz diye ifade ettiler.Buna istinaden atıığım mail ve geri dönüş mail ini aşağıda sizlerle paylaşıyorum.
Hanım Merhaba,
22 Temmuz 2024 tarihinde paylaşılan Kap haberinde(https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...0858051b)Tukaş Şirketinin geleceğe dönük değerlendirmesi yapılmıştır.Bu değerlendirme içerisinde,Torbalı tesisinin kapasitesi 2023 yıl bitimi dahil olmak üzere 333.103 ton olarak belirtilmiştir.Yine,en son yayınlanan 2024 yılı 1.çeyrek faaliyet raporunda Torbalı tesisinin kapasitesi 120.580 ton olarak(2023 yıl sonu faaliyet raporunda da aynı kapasite miktarı yazılmıştır) açıklanmıştır.Geleceğe dönük değerlendirme raporunda,ürün bazında kapasite miktarları belirtilirken Torbalı Tesisi için belitilen 333.103 ton üzerinden(örneğin 2023 yılı için ürün bazında toplamda 630.945 tonluk kapasite varmış gibi değerlendirme yapılmıştır.) kapasite değerlendirmede kullanılmıştır.Bu anlamda Torbalı Kapasite miktarı ile ürün bazında kapasitelerde faaliyet raporundaki rakamlara göre farklılıklar olduğunu düşünüyorum.â€Kapasite kullanım oranları arttıkça,FAVÖK kar Marjının yükselmesi beklenmektedirâ€.diye son kap haberinde belirtilmiş iken bu söylediğim farklılıkların nereden oluştuğunun belirtilmesi ile birlikte,tablolarda yanlışlıklar var ise yeni oluşturulan tabloların tarafıma gönderilmesini(hem fabrika kapasiteleri hem de ürün gurupları bazında kapasite miktarları) önemle arz ederim.
İyi çalışmalar
Saygılarımla
Bey merhaba,
Torbalı fabrikamız için bahsi geçen kapasite rakamları faaliyet raporumuzda; sos (ketçap – mayonez) ve hazır yemek ürün gruplarında üretimin tek vardiya olarak yapılması durumunda ortaya çıkan rakamdır.(120.580 ton)
Ancak ilgili KAP bildiriminde geleceğe yönelik beklentiler raporumuzda paylaştığımız kapasite rakamı, sos ve hazır yemek ürün gruplarının üç vardiya halinde çalışılarak üretilmesi sonucu ortaya çıkan rakamdır.(333.103 ton)
Bilgilerinize,
İyi günler,
AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
https://www.tomatonews.com/en/califo...ns_2_2388.html
https://www.tomatonews.com/en/lack-o...ly_2_2384.html
|
|
Arkadaşlar merhaba.Haftasonu için belki sizi biraz meşgul etmiş olacağım ama benden daha genç(kendimi halen çok genç hissediyorum,bu arada yaşım 56) olup geçtiğimiz 10 yıl için yapmış olduğum yatırımlardan kazandıklarımı(maddi değil) öğrenmek isteyenler için birkaç kelime karalamak isterim izin verirseniz(izin verip vermediğinize bilemeden yazacağım ama affola).
Öncelikle ilk 5 yıl Ege Endüstri yatırımcısıydım.Bu yatırımım sayesinde,
-Ağır Ticarı Araç sektörünü analiz etmeyi
-En çok ihracat yaptığı ülke konumu itibariyle ABD de ağır ticari araç sektörünün gidişatını aylık bazda takip etmeyi
-NAFTA yı ve bu bölgenin ağır ticari araç sektör analizini
-Axle Housing(Ege Endüstri için) ve Torque Plates(Ege Fren için) ihracat analizlerini ve NAFTA için yapılan ihracatı günlük takip etme imkanını
-Bu analizler ile birlikte yaklaşık bilanço sonuçlarını
-Meritor,Daimler,Detroit Şirket bilançolarını takip etmeyi
-Panjiva başta olmak üzere datamyne gibi ihracat veri platformlarından verileri okuyabilmeyi
öğrendim.
.Ana başlıklarla öğrendiklerim dışında diğer birçok veri analizi için yaptığım ileriye dönük değerlendirmeler bana çok şeyler kattı.Ağır ticari araç sektörünün dünyada ve ülkemizde durağanlık dönemine girdiğini analiz ettiğimde de büyümekte olan farklı sektörde bir Şirketin ortağı olmak için yatırımımı sonlandırdım.
Sonraki 3 yıl için Hektaş Şirketinin ortağı oldum ve bu yatırım bana,
-Başta zirai ileçlar olmak üzere,herbisitin ne olduğunu ve hangi ürün için hangi ilaçların kullanılması gerektiğini,
-Organomineral gübrenin toprağa verdiği faydaları,
-Ferbis Tarım ve Sunset Kimyanın alınmasının Hektaş Şirketine kattıklarını,
-Tohum ıslahının ne olduğunu ve ülkemiz için önemini,
-Agriventis Şirketinin kuraklığa dayalı tohum ıslahı konusunda neler yaptığını,
-Pet Mama sektörünün durumunu ve Hektaşın bu sektöre katmak istediklerini,
-Arma İlaç ile veteriner ilaç sektörüne hızlı giriş yapmak lsteklerini
-Kimyevi ilaçtan biyolojik ilaça geçmek için yurt dışı dahil ünv.ile işbirliği içinde çalıştıklarını
öğretti.
Ama arkadaşlar,açıkça söylemem gerekirse,şirket ile ortaklığımı ayırmadan son 6 ay içinde,gerek organomineral gübredeki kapasite artışı,gerek Özbekistan tesisi,gerekse kullanım hakkı satın alınan tohumların çoğaltılması konularında üst düzeydeki kişilerin verdiği çelişkili beyanlar güvenimi sarstı,güven benim için birinci öncelik olduğundan 3 yılın sonuna başka bir sektöre yatırım yapmak için Hektaş Şirketi ortaklığından ayrıldım.
Son olarak son 2 yıl 3 aydır da Tukaş Şirketindeyim ve bu yatırım bana,
-Öncelikle Şirkete ortak olmadan önce ve sonrasında da gerek salça,gerek konserve gerekse de dondurulmuş sebze sektöründe talep ve yıllar itibariyle bu taleplerdeki artış miktarının analizlerini araştırıp bulmayı(araştırma şirketleri çok yüksek paralarla satıyor bunları ve genelde de sektördeki şirketler alabiliyor) yaptığım ve yapacağım yatırımlarda da bu verileri öncelik olarak değerlendirmeyi,
-Küresel olarak bu sektörlerin gidişatını günlük olarak takip etmeyi(birçok farklı internet sitesinden)
-Yukarıdaki iki analiz sonucuna göre salça,konserve ve dondurulmuş gıda için dünyaya göre daha ucuza üretip ihracatı kolaylaştırmak için Şirket olarak uygun konumda olup olmadığımızın değerlendirmeyi
-Ülkemizdeki sebzelerin üretim zamanındaki maliyeti ile ihracat fiyatlarının(konserve,dondurulmuş) analizini,
-Başta 200110,200190,200210,200290,200599,200799,200570,2 00580,200540,210320 gtıp kodları olmak üzeri ilave olarak yeni faaliyete geçen dondurulmuş sebze ihracat verilerinin takibini yapmayı
-Kuraklığın ve iklim değişikliğinin hammadde üretimini ve verimliliği etkisinin ne derecede olduğunun(küresel olarak) takibi ile ülkemize göre bu etkinin kıyaslamasını günlük olarak yapmayı
-En önemlisi arkadaşlar,hangi ürünün ne zaman üretildiğini ve işleme zamanlarını
öğrendim.
İlk aklıma gelenleri yazdım arkadaşlar,detaylar ajandamda kayıtlı ama not olarak şunu özellikle belirtmek isterim.Çok şükür bu yatırımların maddi getirisi olsa da asıl değerli olan öğrendiklerimdir.Yoksa nereden bilirdim axle housingi,organomineral gübreyi,dondurulmuş sebzeye olan talebi.
Bilgiler paylaştıkça değerlenir,Saygılarımla.
Yer İmleri