Sayfa 297/338 İlkİlk ... 197247287295296297298299307 ... SonSon
Arama sonucu : 2698 madde; 2,369 - 2,376 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,085
    Teşekkürler ,

Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Hiç bilmiyorum.
    Adamların aklından ne geçmekte?
    Niye küçük rakamlarda geri alım yapmaktalar?
    Fiyatta hedefleri var mı?

Tamamen zırcahilim
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

2.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Hiç bilmiyorum.
    Adamların aklından ne geçmekte?
    Niye küçük rakamlarda geri alım yapmaktalar?
    Fiyatta hedefleri var mı?

Tamamen zırcahilim
    2018'in aynısını yaşıyoruz ağabey.

grafiğe bakıp bakıp gülüyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    7,085
    Yani sebebini bilmiyorsunuz yada sadece 2018 de düştü aynısı olacak çünkü düştüğünü grafikten görüyorsunuz. Yazdıklarınıza gizem katınca daha açıklayıcı olmuyor. Sadece biz bulmaca çözmek zorunda kalıyoruz. Açık açık yazarsanız daha değerli olur. Böylece beraber güleriz. Umarım doğru anlamışımdır.

Alıntı Originally Posted by vicont Yazıyı Oku
    2018'in aynısını yaşıyoruz ağabey.

grafiğe bakıp bakıp gülüyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,516
     Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Yani sebebini bilmiyorsunuz yada sadece 2018 de düştü aynısı olacak çünkü düştüğünü grafikten görüyorsunuz. Yazdıklarınıza gizem katınca daha açıklayıcı olmuyor. Sadece biz bulmaca çözmek zorunda kalıyoruz. Açık açık yazarsanız daha değerli olur. Böylece beraber güleriz. Umarım doğru anlamışımdır.
    2018 de bir yatırımın realize edilmesi vardı. özkaynaklar eksiye doğru gidiyordu. şirketin o dönemdeki en önemli değerleri araziler idi ve herkesi bir bıkkınlık sarmıştı... ortada şimdi sosyal medyada sapkınlığa vardıranlar olduğu gibi her gün hakaret eden çağdaş vardı... yani şirket batıyormuş intibası veriliyordu...
    şimdi ise şirket dönüşüm sayılabilecek yatırımlar içinde. kredi kullanmadığı ya da az kullandığı için özkaynaklar bir şekilde çok güçlü... o dönemde ortada olmayan bir süreç var. şirketin normal bir şekilde enflasyon muhasebesi ile geçen yıl 200 milyon doların üzerinde karı var. halen MERAM ve CENAL para kazanmaya( basmaya demek için 2022 koşulları lazım ki onu gayet iyi değerlendirdiler) devam ediyorlar... bütün bunlara rağmen hisse 2018 de olduğu gibi baskılanmakta...
    ilaveten o dönemde bir trader fiyatlardikkat etmiş ve ALarktan çok iyi kazanmıştı ( HK). sonrada satmasaydım şu kadar milyarım olacaktı demişti . şimdilerde bir trader veya yatırımcının dikkatini çekecek ve oyunlar bozulacak belki de...

5. Bir taban çalışması var , gel gör ki bilançoya göre hareket çok olası.
    Şimdilik takipteyim.
    Yazıp çizdiklerim
    yatırım tavsiyesi olmayıp
    faldan öteye gidemez
    Çocuklar, Deliler ve Cahiller. Tüm siyasi ve ekonomik fikirlerinizi TARTIŞMASIZ başımı sallayıp onaylıyorum.
    Selametle.....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    7,085
    Dalia malları satmak için bu kadar zorluyorsa yabancıya gitmesin diye şirkete alın talimatı vermiştir.

Ref : Tüm yazdıklarım bakla falından alınmıştır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    7,085
    Oldukça açıklayıcı oldu teşekkürler ,

Bir senaryo çizseniz yada hayal kursanız gelecek Alark için nasıl olurdu ?
    Neden Alark alınmalı ve ne beklenmeli 1 - 3 yıl için.

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    2018 de bir yatırımın realize edilmesi vardı. özkaynaklar eksiye doğru gidiyordu. şirketin o dönemdeki en önemli değerleri araziler idi ve herkesi bir bıkkınlık sarmıştı... ortada şimdi sosyal medyada sapkınlığa vardıranlar olduğu gibi her gün hakaret eden çağdaş vardı... yani şirket batıyormuş intibası veriliyordu...
    şimdi ise şirket dönüşüm sayılabilecek yatırımlar içinde. kredi kullanmadığı ya da az kullandığı için özkaynaklar bir şekilde çok güçlü... o dönemde ortada olmayan bir süreç var. şirketin normal bir şekilde enflasyon muhasebesi ile geçen yıl 200 milyon doların üzerinde karı var. halen MERAM ve CENAL para kazanmaya( basmaya demek için 2022 koşulları lazım ki onu gayet iyi değerlendirdiler) devam ediyorlar... bütün bunlara rağmen hisse 2018 de olduğu gibi baskılanmakta...
    ilaveten o dönemde bir trader fiyatlardikkat etmiş ve ALarktan çok iyi kazanmıştı ( HK). sonrada satmasaydım şu kadar milyarım olacaktı demişti . şimdilerde bir trader veya yatırımcının dikkatini çekecek ve oyunlar bozulacak belki de...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,516
     Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Oldukça açıklayıcı oldu teşekkürler ,

Bir senaryo çizseniz yada hayal kursanız gelecek Alark için nasıl olurdu ?
    Neden Alark alınmalı ve ne beklenmeli 1 - 3 yıl için.
    ALARK ile ilgili hayalim ki bunda gerçek payı epey var hisse başı 2 dolar kazanç, 1 dolar temettü...
    1 -3 yıl için neden ALARK alınmalı veya ALARKta beklenmeli hususunda ise her zaman belirttiğim gibi bu dönem problemli bir dönem... kaç tane arkadaşım geçmişte ayaklarını yorganlarına göre uzatmamı söylediğim halde yapmadılar ve bir şekilde epey yıprandılar.

Geçiş dönemleri çok problemli dönemlerdir. ne kadar tecrübeli olursanız olun sizin tecrübeleriniz yetmez. bu dönemlerde müthiş fırsatlar ortaya çıktığı hatırlanır hep ama maalesef müthiş de yıkımlar olur. bu yıkımlar kişileri ve aileleri dümdüz eder ve silinip giderler. bir ara hissenette vardı para nasıl kaybedilir... para kaybettiğinizde kaybınıza göre değişse de çoğunlukla büyük bir yeis oluşur... Eğer ailenizin parasını tüm birikimini kaybettiyseniz gerçekten siz bir daha toparlanamazsınız. etraftan bir sürü insanın dalga geçmesi bile sizi mahveder. insanlar sizin yaralarınızı kaşırlar ve çoğunlukla tepinirler. mesela bir işe yatırım yapmıştım ve iflas ettiğimde yıllarca borç ödemiştim. bir gün önce size bütün varlıklarını teslim edecek insanlar ertesi gün görmezden gelirler hatta dalga geçerler...

bu problemleri yazmaktan zevk almıyorum ama bir şeyi bana hatırlatıyor. artık para kaybedecek yaşta değilim ve kayıpların geri gelmesi çoğunlukla mümkün olmuyor.

önümüzdeki dönem geçiş dönemi ve bir şekilde tecrübelerin yetmeyeceği bir dönem. Enflasyon muhasebesi piyasayı sallayıverdi. eğer doğru bir şeyse biz daha önce sanallık içindeymişiz. meğerse zoraki enerji müthiş kardaymış... ALARK gibi şirketlerin karları fiktifmiş tamam fiktif de geçmiş yıllar karları nasıl bu kadar birikebilmiş diye düşünmek zor. neyse eğer düşerse bu enflasyon acıtarak düşecek ve düşüşte bir çok şirket zora düşecek. İŞ bankası genel müdürü Hakan Karanın öngörülerine katılıyorum. bu dönemlerde kendinize güvenmek yerine şirketinize güvenmek ve bir şekilde para yönetimini bilen muhafazakar bir şirkette paranın durması önemli. ALARKO son dönemde muhafazakarlıktan sanki cesur yatırımlara geçmiş gibi ama şirket nakit yönetiminde gerçekten çok iyi. bu dönem bir şekilde geçecek ama iyi şirketler sanırım bizlerden daha iyi yönetecekler...

Neyse ALARK yatırım olarak tarım ( gübre, tohum, üretim, kurutma vs tümü), finans ( şirket paranın bir kısmını sanırım bir kaç 10 milyon dolar İMKBde değerlendirecek bir şirket kurdu), enerji depo ve uçak dönüşüm işleri, venture, , diğer işleri ise sadece enerjide kazancı yerinde... bu bile bir çok şirketin hayali bile yetişemeyecek bir iş... bu şirkete şimdilerde benim gibi insanların yatırım yapma şansı yok. emekli bir insan ancak hayatını sürdürmeye çalışacaktır. ama 6 aylık oğlumun hesabında sürekli alım halinde olacaktır...

biraz karıştı ama kısaca kısa vadede yani 1-3 yılda uzun vade hedefime yaklaşacaktır ama asıl önemlisi beni krizlerden koruyacak bir liman işlevi görecektir. kriz bittiğinde ya da sakinlediğinde bir çok şey daha iyi anlaşılacaktır. Eğer yapabiliyorsanız tasarruf edin bir şekilde hedef koyun. o hedefe ulaştığınızda kendi paranızdan çalın... mesela ALARK 20 dolar olur ise paslı çiviler gıcırdamaya başlar. yeni yatırımlar ve açılımlar içinde olursa biraz daha yerleşilir ama piyasa nihayet leşfetmiş ve abartmış ise bir kısmını çıkarın. mesela ev alın, bahçe alın gibi...
    zinhar yatırım tavsiyesi değildir...

Sayfa 297/338 İlkİlk ... 197247287295296297298299307 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •