Kapalıçarşı fiyatı ile ekran fiyatı arasındaki fark 170 tl. ye çıktı...
|
|
2540 lı seviyelerden haftalık trend desteği geçiyor. Orayı dip yapacak gibime geliyor.
Kapalıçarşı fiyatı ile ekran fiyatı arasındaki fark 170 tl. ye çıktı...
Fiziki döviz sahiplerine sopa vurulup tövbe ettiriliyor şu an.
Ev sahiplerine vurulmuştu zaten.
Bakalım fiziki altıncılara ne yapacaklar.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Fiziki dolarla fiziki altın aynı şey değildir. Fiziki dolar sadece lazım olduğunda alır kullanırsın. Yastık altında bekletilmez.
Altına hiç birşey olmaz özellikle yastık altındakine.
Türkiye gibi bir ülkede mutlaka fiziki altın tutmalı. Abd vatandaşı olsam tutmam ama türk vatandaşı olarak mutlaka tutulmalı
Benim portföyüm şu şekilde
1 adet oturulan ev tercihen krediyle alınmış olsun. Gayrimenkul hariç kalan portföy
%30 fiziki altın(alıp yastık altına koy asla sanal altın alma, portföyün aşırı büyürse oranı azaltabilirsin)
%30 eurobond
%30 yerli hisse(dolar bazlı kaybettirmemiş 7-8 hisseli bir portföy)
%10yabancı hisse(fonlar aracılığıyla almak en pratiği direk almak biraz sıkıntılı)
Yaşın gençse hisse oranı biraz daha artırılabilir.
Ama Türkiye için söylüyorum asla ve asla fiziki altından vazgeçmeyin. Fiziki altın candır.
Kendi görüşlerim olup yatırım tavsiyesi değildir.
2020 yılında kur şokları esnasında bankalara öyle yetkiler verildi ki neler yapabileceklerini hayal bile edemezsiniz.
Bugün gelen bir mesaj: "Türkiye Finans Katılım Bankası'nda kendimce yüklü bir miktar altını Fiziki Altından Dönen Kur Korumalı Hesaba (FATSİ) yatırdım.
Bir sene yüzde 4 kâr payı uğruna fiziki olarak teslim ettim. Şu anda kilo başına 250 bin TL talep ediyorlar.
#Altın EFT talebinde bulundum. Bu sefer de t+90 valör şartı getirdiler.
Kendi paramla bankanın elinde esir oldum. BDDK kapı duvar."
Yatırım tavsiyesi değildir.
Fiziki altın bankaya verilip kaydi altına çevrilir mi ya? Akıl işi değil.
Hem de %4 için...
Misal benim bankam kuveytTürk kaydiden fizikiye çeviirken %4 masraf alıyor zaten.
Eee? Elde var sıfır. Biz bu bku niye yedik.
Çin Merkez Bankasından altı ay aradan sonra altın hamlesi
Investing.com - Çin Merkez Bankası (PBOC), altı aylık bir aranın ardından Kasım ayında altın rezervlerini artırmaya başladı.
PBOC'nin Cumartesi günü yayımladığı verilere göre, mevcut altın varlıkları bir önceki ayın sonunda 72,80 milyon ons iken, Kasım ayında bu rakam 72,96 milyon onsa çıktı. Bu hareket, Mayıs ayında 18 ay süren alım serisine ara verilmesinin ardından Çinli yatırımcı talebine yeni bir destek sağlama potansiyelini taşıyor.
023 yılı boyunca PBOC, dünyanın en büyük resmi sektör altın alıcısı konumunu sürdürmüştü. Altın alımlarının yeniden başlaması, Çin'in rezervlerini artırma konusundaki kararlılığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Ancak, altın rezervlerinin Ekim ayındaki 199,06 milyar dolarlık değerinden Kasım ayı sonunda 193,43 milyar dolara gerilemesi, piyasalarda farklı dinamiklerin etkisine işaret ediyor.
Altının Kasım ayında değer kaybetmesi dikkat çekti
Kasım ayı, ABD seçimlerinden sonra altın fiyatlarının Haziran'dan bu yana ilk kez aylık bazda düşüş gösterdiği bir dönem oldu. Donald Trump'ın seçim zaferi sonrası piyasalarda yaşanan satış baskısı, altın fiyatlarını olumsuz etkiledi. Saxo Bank'ın Emtia Strateji Başkanı Ole Hansen, Çin Merkez Bankasının yeniden altın alımına başlamasının, bu yüksek fiyat seviyelerini alışılmış hale getirme ve ne olursa olsun rezerv oluşturmaya devam etme yönünde bir sinyal olduğunu ifade etti.
Bu gelişmeler, PBOC'nin stratejik rezerv yönetimine yönelik yaklaşımını ve piyasa şartlarına rağmen altın alımlarına olan bağlılığını ortaya koyuyor. Çin Merkez Bankasının bu kararının küresel altın piyasalarında önemli yankılar oluşturabileceği ve diğer merkez bankalarının altın stratejilerini de etkileyebileceği düşünülüyor.
|
|
Altın yüksekken kuyumcuya millet akın etmişti almak için.
Altın düşük, alan yok.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Yer İmleri