|
|
Lin 2536, Log 2701?
Altın uçuşa başlar mı? WW3 loading.
Blinken: Ukrayna, NATO üyesi olacak
https://www.ntv.com.tr/dunya/blinken...WkqRg1IsY9PKZA
Gümüşün yükselişini durdurmak için $SLV etf indeki kısa pozisyonlar dev boyutlara ulaştı. Terste kalırlarsa ve ısrar ederlerse bu batağı kimse kaldıramaz. Üç beş mega Amerikan bankası iflas eder.
Gümüşte vuruşmalar şiddetleniyor. 27.50$ üstü kapatmazsa hafif geri çekilme, sonra devam mı? Yoksa tamam mı?
Son düzenleme : kastirsef; 05-04-2024 saat: 16:05.
Dolar tabanlı bir ürüne %0 stopajla on yıl önce girdin ve hiç kapatmadın bugün %40 vergi çıktı ve sen yarın kapattın 10 yıl önceki TL varlığının üstüne kazanç deyip bakanlık genelgesiyle vergi alıyorlar. Bu genelge Geçici 67.kanun maddesine de aykırı ama git dava aç diyorlar. Başıma geldi davam sürüyor vergimi geri alsam bile para pijj olacak tabii.şimdi TL kazancım %25 i geçince gir çık yapıyorum geçmişi sıfırlamak miçin. Gümüşde çoğunlukla fizikiye geçtim kafam rahat zikmişim vergisini algısını. Gümüşde Fizikiye artık Comex değil Şangay fiyatlarıyla giriliyor..
|
|
Yapma be abi. Hakkaten mi? Sana gecmis olsun, ama oyle birseyde duman olurum ben valla. Napcam simdi? Kagittan fizikiye gecme tecrubesi olan var mi? Garanti "ALTIN MEVDUAT HESABI SÖZLEŞMESİ" derki...
Madde 3:".Hesap’tan Müşteri’ye yapılacak ödemenin fiziken altın olarak yapılması halinde bu ödeme, 1 Kilogram (net 995 gram) ve katlarının teslimi ..."
Madde 4: "Fiziki altınla yapılan ödemelerde, Banka ödeme yaptığı fiziki altın başına, ödeme yapıldığı tarihte belirlenen bir oranda/tutarda komisyon alır."
Bende 1kiloya yakin var.
1- Sozlesmedeki olayi tecrube eden var mi aramizda? Tecrubeleri nelerdir?
2- Eger kulce alsam, aklima gelen olumsuzluklar a) Nakite cevirme zorlugu (cunku heryer kulceyi, nakite cevirmez), b) guvenlik zorlugu.
Kacirdigim birsey varsa eklerseniz sevinirim.
Yer İmleri