Hocam siz bunu bir de yeni topiğe yazın bu devirde ev alınır mı? Vallahi gayrimenkulden soğudum ya bu devirde gayrimenkul kiralama amacıyla alınmaz sonucuna vardım, oturmak için en fazla ya da kiracılık böyle güçlü bir şeyse mantıklı duruyor da ben takamam öyle borç harç
Tahvil son dün % yüksek düşük
TR 2 yıllık tahvil 18,40 18,40 0,00 0,00 0,00
TR 5 yıllık tahvil 15,83 15,83 0,00 0,00 0,00
TR 10 yıllık tahvil 14,31 14,31 0,00 0,00 0,00
05.02.2019 tarihli TURKEY CDS 298.68...
300 ün altına gelmiş en sonunda bu da...
|
|
FİYATLARA AYAR ÇEKİLECEK
-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü konuşmasında gündeme getirdiği bir konu da “gıda maddeleri fiyatlarına ayar çekme kararı aldıklarını†söylemesi oldu. Erdoğan şunları kaydetti: “Üreticiden tüketiciye kadar, arada bu komisyoncular var ya, vurgunu bunlar vuruyor. Herkes karını alıyor. Bu işte farklı adımlar atmak suretiyle üreticiden çıkıp tüketiciye gelen süreci sağlamak gayreti içinde olacağız.â€
-Son 10 yılda da durum farklı değil. Yani gıda fiyatlarında meydana gelen artışların öyle bir ayla, karla, fırtınayla ilgisi var ama uzun vadede durum değişmiyor. Yani sorun yapısal bir sorun. TÜİK verilerine göre son 10 yılda gıda ürünlerindeki fiyat artışları üreticide yüzde 120, perakende de yüzde 181 arttı. Tüketicinin artan faturasının 61 puanlık kısmı ticaret kesimine ait. Bu kesimin karı ve komisyonu aynı kaysaydı, üreticiden aldıklarını aynı marjlarla satabilselerdi, gıda fiyatları Tarım Üretici Fiyatları kadar, yani yüzde 120 artacaktı. Aynı süredeki manşet enflasyonun yüzde 145 arttığını da hatırlatalım.
https://www.haberturk.com/tasima-suy...345179-ekonomi
Yer İmleri