Sayfa 413/1030 İlkİlk ... 313363403411412413414415423463513913 ... SonSon
Arama sonucu : 8234 madde; 3,297 - 3,304 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Avrupa ülkelerinde ikametgahı bulunma şartı olmadan yabancılara pasaport ile hesap açabilen bankalar ve şartları hakkında bilgisi olan var mı?
    Bazıları hiç açmıyor, bazılarının şubeye gidilirse açtığı söyleniyor, bazılarının internetten de açtığı söyleniyor. Farklı ülkelerin de farklı uygulamaları var.

İsviçre'de aşağıdaki bankayı bulmuştum internetten açan.

https://www.cimbanque.com/en/thebank

Ancak bu bizim buradaki bankalar gibi bir banka değil. Daha ziyade banker gibi veya yatırım şirketi gibi bir banka izlenimi oluşturdu bende. Yine de burası açıyor ve İsviçre bankaları listesinde adı geçiyor ve buradaki mevduatlar İsviçre devleti güvencesinde görünüyor benim araştırıp da öğrenebildiğim kadarıyla. Ayrıca müşteri yorumlarını da okudum sakat bir izlenime kapılmadım. Ancak genel olarak bizim buradaki bankalar gibi olmadığı için elim varmadı başvuru yapmaya.

İsviçre'deki esas büyük bankalar UBS ve Credit Suisse internetten hesap açmıyor.

Google'dan araştırırken İsveç'le ilgili bir bloga denk gelmiştim uzun uzun anlatmış birisi. İsveç'te oturmadığın sürece şubeye gitsen bile açmıyorlarmış İsveç'te ikametgah yoksa.

Fransa'da daha kolaymışmış bu işler. Bir rivayete göre Fransa'da BNP Paribas'a bizzat giderek başvurursan açıyorlarmış. Yolum Avrupa'ya düştüğünde üşenmeyip girip soracağım birkaç bankaya.

Ben HSBC Fransa'ya internetten başvurdum, online hesap açma linki olmasına ve başvuru formunu da doğru dürüst tüm bilgileri girerek doldurmama rağmen onaylamadılar. Türkiye'de HSBC Premier müşterisiyim falan da dedim ama yemedi. Şansınızı denemek isterseniz link vereyim.

https://www.hsbc.fr/1/2/hsbc-france/...account-online

Bizim buradaki HSBC'ye sordum onlar aracı olamıyorlar mı diye. Banka aynı olsa da her ülkede yönetimi ve mevzuatı farklı olduğu için ülkeler arası aracılık edemiyorlarmış. Ancak yurtdışında şubeye bizzat gidip HSBC Premier kredi kartınızı gösterirseniz belki referans olur belki yardımcı olabilirler dediler. Yine de pek ümitli değilim online başvuru reddedildiği için.

Yurtdışında çalışırken veya okurken hesap açtıranların hesapları, sonradan o ülkeden ayrılsalar ve kendi memleketlerine dönseler bile kapanmıyormuş. Böyle bir bilgiye de denk gelmiştim, ama benim ne oturma ne de okuma durumum yok şu saatten sonra. Orada ev alayım şirket açayım diyecek bir durumum da yok şu safhada.

Ben diyorum ki benim Türkiye'de şu kadar mevduatım var, bunun bir kısmını yurtdışında tutmak istiyorum, ama bu açıklama yeterli olmuyor herhalde. Böyle internetten veya ikametgah olmadan başvurunca ne dersen de risk grubu olarak kabul ediyorlar sanırım. Avrupa'ya gittiğimde birebir de görüşüp bilgi almaya çalışacağım kafayı taktım biraz bu konuya.

Konu açılmışken son bir bilgi olarak, bizim TMSF muadili mevduat güvencesi yurtdışında çok yüksek. Fransa'da 100.000 euro, Amerika'da 250.000 dolar. Bizim 100.000 lira çok düşük kalıyor bunların yanında.

Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Avrupa ülkelerinde ikametgahı bulunma şartı olmadan yabancılara pasaport ile hesap açabilen bankalar ve şartları hakkında bilgisi olan var mı?
    https://tr.euronews.com/2018/07/27/a...liyor-musunuz-
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku
    Bazıları hiç açmıyor, bazılarının şubeye gidilirse açtığı söyleniyor, bazılarının internetten de açtığı söyleniyor. Farklı ülkelerin de farklı uygulamaları var.

Ancak bu bizim buradaki bankalar gibi bir banka değil. Daha ziyade banker gibi veya yatırım şirketi gibi bir banka izlenimi oluşturdu bende. Yine de burası açıyor ve İsviçre bankaları listesinde adı geçiyor ve buradaki mevduatlar İsviçre devleti güvencesinde görünüyor benim araştırıp da öğrenebildiğim kadarıyla. Ayrıca müşteri yorumlarını da okudum sakat bir izlenime kapılmadım. Ancak genel olarak bizim buradaki bankalar gibi olmadığı için elim varmadı başvuru yapmaya.

İsviçre'deki esas büyük bankalar UBS ve Credit Suisse internetten hesap açmıyor.

Google'dan araştırırken İsveç'le ilgili bir bloga denk gelmiştim uzun uzun anlatmış birisi. İsveç'te oturmadığın sürece şubeye gitsen bile açmıyorlarmış İsveç'te ikametgah yoksa.

Fransa'da daha kolaymışmış bu işler. Bir rivayete göre Fransa'da BNP Paribas'a bizzat giderek başvurursan açıyorlarmış. Yolum Avrupa'ya düştüğünde üşenmeyip girip soracağım birkaç bankaya.

Ben HSBC Fransa'ya internetten başvurdum, online hesap açma linki olmasına ve başvuru formunu da doğru dürüst tüm bilgileri girerek doldurmama rağmen onaylamadılar. Türkiye'de HSBC Premier müşterisiyim falan da dedim ama yemedi. Şansınızı denemek isterseniz link vereyim.

Bizim buradaki HSBC'ye sordum onlar aracı olamıyorlar mı diye. Banka aynı olsa da her ülkede yönetimi ve mevzuatı farklı olduğu için ülkeler arası aracılık edemiyorlarmış. Ancak yurtdışında şubeye bizzat gidip HSBC Premier kredi kartınızı gösterirseniz belki referans olur belki yardımcı olabilirler dediler. Yine de pek ümitli değilim online başvuru reddedildiği için.

Yurtdışında çalışırken veya okurken hesap açtıranların hesapları, sonradan o ülkeden ayrılsalar ve kendi memleketlerine dönseler bile kapanmıyormuş. Böyle bir bilgiye de denk gelmiştim, ama benim ne oturma ne de okuma durumum yok şu saatten sonra. Orada ev alayım şirket açayım diyecek bir durumum da yok şu safhada.

Ben diyorum ki benim Türkiye'de şu kadar mevduatım var, bunun bir kısmını yurtdışında tutmak istiyorum, ama bu açıklama yeterli olmuyor herhalde. Böyle internetten veya ikametgah olmadan başvurunca ne dersen de risk grubu olarak kabul ediyorlar sanırım. Avrupa'ya gittiğimde birebir de görüşüp bilgi almaya çalışacağım kafayı taktım biraz bu konuya.

Konu açılmışken son bir bilgi olarak, bizim TMSF muadili mevduat güvencesi yurtdışında çok yüksek. Fransa'da 100.000 euro, Amerika'da 250.000 dolar. Bizim 100.000 lira çok düşük kalıyor bunların yanında.
    Almanya da da 100kEUR teminat altında
    Yatırım tavsiyesi değildir.

4. valla dolar gevşerken tatmin edici faiz vermemek gibi bir hıyarlık yaparsa bankalar dolarizasyonu durduramazlar. yastık altına kaçışta kolaylaşır.

5.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Avrupa değil ama düşünürseniz şunu da bir deneyebilirsiniz başvuru yapıp ne diyecekler görmek için.

https://www.bankaudi.com.lb/personal...eposit-account

Burası bizim Odeabank oluyor öz hakiki Bank Audi

Burgan'a da bakmıştım ben ama Burgan'ın sitede başvuru formu görememiştim Online Banking'den sadece kendi GSM operatörleri çıkıyordu formda. Fakat Bank Audi de Türkiye var başvuru formunda. Başvursan açarlar belki.

Ancak Lübnan benim tercihim değil. Bende yeşil pasaport var Avrupa'da açsalar Avrupa'da açtırırım da, orta doğuda açtırmanın bizim buradan bir farkı bir avantajı olur mu bilemiyorum.

Alıntı Originally Posted by ozzyken Yazıyı Oku
    ben şahsi fikrimi söyliyim.
    papaz deyip geçmeyin psikolojik baskı yapıyodu.yabancı yatırımcı daha güvende hissedecektir.
    şimdi dolar aşağıya daha rahat salabilir.
    reis zamanı faizlerde 30 ları gördük ya ben hala şaşkınım doğrusu.nasıl ger.ekleşti bu rüya...
    ama içimden kötü bir his faizleri kısa sürede indirme fırsatı arayacaklar diyor.
    3. havalimanı da bence önemli.ekonomisi bitik bir ülke bu yatırımı yapamaz diyorum.
    Papazin saliverilmesi yarattigi tahribatin 3 te 1 ini bile karsilamasi zor.

Faizler konusunda rahat olun. Faizi sadece 25 puan indirse bile etkisi yuksek olur. Turkiye faizleri indirecek lukse sahip degil

3. Havalimani yap islet devlet modeli.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku

Oturumunuz yoksa acamazsiniz cunku Money Laundering e girer.

Neden paranizi yurtdisina tasimak istiyorsunuz. Oyle cok paraniz varsa en iyi yol bir sirket acmak.

8.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Oturumunuz yoksa acamazsiniz cunku Money Laundering e girer.

Neden paranizi yurtdisina tasimak istiyorsunuz. Oyle cok paraniz varsa en iyi yol bir sirket acmak.

Çok yok ama burada dövize karşı söylemler güven vermediğinden fiziksele alternatif bir miktar yabancı bankaya koyulabilir diye düşündüğümden araştırmıştım riski dağıtma maksatlı.

Sayfa 413/1030 İlkİlk ... 313363403411412413414415423463513913 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •